Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Almos Sarvari

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Migráció és mi címmel körkérdést és cikksorozatot indít a Mandiner: vezető magyar véleményformálókat kérdezünk meg arról, mit gondolnak az egyre forróbb témává váló migrációról és a kapcsolódó jelenségekről. Az eddig megjelent írások ezen a linken…..
Almos Sarvari 2015.09.15 10:32:26
A szerzo nehany mondata helyt allo: A magyar politika az elmúlt években egyre provinciálisabb, befelé forduló képet mutatott. Mintha csak az számítana, ami itt történik, mintha nem lenne külvilág, amelyet figyelni és ismerni kell. A menekültek áradatának köszönhetően most egy kicsit kinyílt a világ, végre a hétköznapi politikai vitákban is felfedezzük a világpolitika konfliktusait, szereplőit. Az EU az elozo idokben, lasd az ukran es a gorog krizis megoldatlansagat, szanalmas hatarozatlansagat, idopocsekolasat a mostani tortenesek az elozoekben leirtak egyenes kovetkezmenye. Gigantikus burokracia, a tagallamok szuveren politikaja es helyzete miatt alapjaban veve mukodeskeptelen organizacio, karizma nelkuli, hatarozatlan, cselevokeptelen politikusok az EU-ban es nehany tagallam elen is populista propagandaval vegtelenul agyonszabalyozott adminisztracioval, egymassal targyalasra es eszmecserere keptelen vezetok a krizis helyzetekben is (a szerb haboru a 90-es evekben az amerikai belepes nelkul sokkal tobb aldozattal jart volna, ukran es gorog helyzet megoldasa is eredmenytelen maradt politikai es gazdasagi szempontbol egyarant. Az EU-s gazdasagi teljesitmeny nem tul biztato, az euro kozel 20%-t vesztett a dollar elleneben, az europai demografiai merleg katasztrofalisan csokken az "oslakokat" tekintve igy a hangzatos, fennsoseges kereszteny kultura szolamoknak nem sok ertelme van, hiszen sem az oreg kontinens (EU) nem tudja megvedeni a hatarait, sem a szuveren, egyeni allamok nem kepesek kulon-kulon kezelni a migracios problemat mert az EU-nak egyaltalan nincs egy alapveto, vilagos, hatasos, jol mukodo egyseges(!!) EU-s emigracios rendszere es szabalyzata!! (Talan az amerikaiaktol kene erre vonatkozolag tanacsot kerni, leven, hogy kozel egy millio(!!) emigranst avatnak itt evente es ahataron sem ogyelegnek olyan konnyen mint ma Europaban.. Hogy miert van eklora kaosz es zavar arra talan a legjobb valasz az, hogy politikai, ideologiai felfogasok kulonbozoseivel vannak elfoglalva sokan, a felelos vezetok kozott nincs egyalataln meg az ilyenkor szukseges konszenzus es hatalyos dontes, s ennek hianyaban viszont kozben a hatso ajton jon a szenvedo aradat.. Az europaiak altal oly sokszor emlegetett tortenelmi folytonossagra es kulturara utalva, azt gondolna az ember, hogy ilyen es ehhez hasonlo helyzeteket azert a tudas es gyakorlat alapjan csak kepesek lesznek megoldani, de ugy latszik megsem. Good luck ven Europa! Talan egyszer felebredsz, de akkor esetleg mar tul keso lesz..
Egy-egy nagy zenész halálakor nem meglepő, hogy megugrik az előadó zenéi iránti kereslet. Olyanok is elkezdik hallgatni, akik amúgy sosem foglalkoztak vele, de a Facebookon felbukkanó rengeteg nekrológ hatására kíváncsiak lesznek. Így járt a pénteken elhunyt B.B. King is. Csak a…..