Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kata Ittzésné Kövendi

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
    A többféle súlyos fogyatékossággal élő gyerekek családjai a legszegényebbek közé tartoznak. Az állandó ápolás és gondozás az év 365 napján 24 órás felügyeletet jelent, így az egyik szülő biztosan nem tud dolgozni, miközben a gyógyszerek, a segédeszközök és…..
Kata Ittzésné Kövendi 2015.03.23 23:03:06
Soha nem szóltam hozzá ilyen színvonalú (színvonaltalan) vitához. Nem is értem, hogy lehet politikát vinni ebbe a témába. Most regisztráltam ide, hogy elmondjam, van nekem is fogyatékos gyermekem. Életében nem tudott járni egy lépést sem. A "tisztelt" kommentelők biztos elvetették volna (bár a várandósság alatt nem tudtuk, hogy nem lesz egészséges), de legalábbis ledobták volna a Taigetoszról, ha már megszületett.
Kérdezem ezeket a zsigeri gyűlölettől fűtött hozzászólókat: ők mit tettek azért, hogy ez az ország a tisztességes adófizetők országa legyen, ahol jut még azokra is, akik rászorulnak?
Kérdem továbbá, hogy hány diplomát szedtek össze életükben ezek az urak, akik annyira ágálnak a fogyatékosok ellen (épp most volt a Down-kórosok világnapja, s a Facebook tele volt vele, mennyi szeretetet és jót tudnak adni ezek a gyerekek/felnőttek)? Az én fiamnak három diplomája van, teljes állásban dolgozik, nem tartatja el magát senkivel. Meg tudná ezt tenni, kedves kommentelő úgy, hogy csak jobb kézzel tud számítógépet használni, kézzel írni nem, s az öltözködés, fürdés, közlekedés, stb. mind 3-5-ször annyi időt vesz el, mint önnek, aki "normális"? Ön "normális"? (Önt írok, bár többen vannak, de a gyomrom nem bírta, hogy elolvassam az összes hozzászólást.)
És mi történik, ha ön beleugrik a medencébe és gerincsérült lesz? Vagy közlekedési balesetben sérül? Vagy agyvérzést kap (a gyűlöletre vigyázzon, attól lehet!), s nem sikerül újra megtanulnia járni és/vagy beszélni? Tegyék ki az utcára? Bármelyikünkkel vagy családtagjainkkal megtörténhet, hogy segítségre, támaszra szorulunk - s nemcsak a család, a társadalom is nyújt segítő kezet. Ott, ahol emberek élnek. Jó lenne, ha ön, önök is megpróbálnának - szimbolikusan - két lábra állni és emberként funkcionálni.