Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szülővé születünk

23 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szülésfelkészítő tanfolyam a HellóAnyu!-ban április 25-től!   Már sokat hallottál róla, de még mindig nem tudod elképzelni, hogy milyen is lesz szülni? Számodra is fontos, hogy a kisbabád már a kezdetektől megkapja mindazt, amire szüksége van? Elvesztél a sok tanács között? Gyere el 4 alkalmas…..
Pénteken az Index csodával határos módon közreadta az elmúlt három év császármetszési statisztikáit!! Meglepődtünk, mert ez korábban az egyik legnevesebb, szülés körüli információ szolgáltatással és érdekvédelemmel fogalkozó, egyesületnek, az EMMA Közhasznú Egyesületnek sem sikerült, pedig sokan…..
Szülővé születünk 2016.02.20 07:40:09
@nagyonanyuka: Kedves nagyonanyuka, a felkiáltójelek annak szólnak, hogy magában, puszta tényként elrettentően magas szám az 51 %. Nem akartuk azt mondani, hogy ejnye, te csúnya, Honvéd kórház, hanem rést veszünk abban a közös gondolkodásban, amit nők, orvosok, jogvédők, dúlák, érintettek és érdeklődők folytatnak arról, hogy hogyan lehetne ezt a számpt csökkenteni, mert a császármetszés jó dolog, de ennyi császármetszés már biztosan túl sok. Nádor doktor tevékenységét nem szeretnénk összekötni a császármetszéssel, hiszen ő újszülötteket gyógyít, nem kísér szülést. Magában a tény érdekes, hogy mára annyi lett a császármetszés, hogy a naonatológusoknak is el kellett kezdeni avval foglalkozni, hogy mit tehetnek azért, hogy a császármetszéssel született babák se szenvedjék meg azt, amit elveszítenek avval, hogy nem hüvelyi úton születnek. Ilyen pl. a bőr-bőrkontaktus szülés után, amit könnyen megkaphatnak ők is, ha olyan az osztály szemmelmisége, hogy ezt támogatja. Azt is gondoljuk emellett, hogy a Honvéd PIC és a Honvéd szülészet két külön osztály, és nagyon jót tesz a szülészetnek, ha a koraszülött osztály családközpontúságából szivárog át a küszöb alatt. A kisbaba érdekei akár koraszülött, akár egészséges nehezen választható szét az anya érdekeitől és attól, hogy tudományos bizonyítékok alapján kell gyógyítani.
Szülővé születünk 2016.02.20 07:57:39
@_Epikurosz_: a cikk leginkább arról szólt, hogy milyen jó, ha ő is magkaphatja a kisbabáját császármetszés után, és élvezheti a gyengéd császármetszés minden előnyét a gyerekével és a gyermeke apjával együtt. és emellett arról, hogy akinek nem indokolt a műtét, az szülhessen minél nagyobb eséllyel úgy, hogy elkerülje a felesleges műtétet.
A külvilág gyakran úgy képzeli, hogy a második, többedik gyermekkel való várandósság már sima ügy, de ez koránt sincs mindig így. Sokaknak pont ez a nehezített pálya. A többedik várandósság sok anya számára kihívás, és mindezt izgalmasabbá teszi az a tény, hogy eközben…..
Szülésfelkészítő tanfolyamot indítunk a Virgonc Kópé Családi Napköziben! Gyertek, gyertek! https://www.facebook.com/events/1518831481764980/ Már sokat hallottál róla, de még mindig nem tudod elképzelni, hogy milyen is lesz szülni? Számodra is fontos, hogy a kisbabád már a…..
A rendezvény mottója:  Dönts szabadon arról, hogyan gondoskodsz gyermekedről bárhol, bármikor, igény szerint. Gyere el a következő akcióra: ha szeretnél tenni azért, hogy a szoptatás élményét minél több gyermek és édesanya megtapasztalja. Egy nagy közös szoptatással…..
Pár napja láthattuk először ezt a remek és erőt adó képsorozatot olyan gyerekekről, akik koraszülöttek voltak. Tudjuk, hogy ijesztő lehetőség a koraszülés veszélye. Azt is tudjuk, hogy ennek ellenére érdemes  előzetesen informálódni, hogy legalább legyen hova nyúlni, ha…..
Gyakran kérdeztek minket a légzésről, lazításról, lelki felkészülésről, és sokszor kérdezitek, hogy normális-e, hogy féltek. Normális! A mi szemléletünk szerint amúgy sincs olyan érzés a várandósság alatt, amit nem szabadna érezni! Az érzésekkel nem vitatkozunk, és nem várjuk el, hogy egy várandós…..
Hosszú nyári pihenőnk után új sorozatba kezdünk a blogon. Szeretnénk rendszeresen figyelmetekbe ajánlani azokat a programokat, képzéseket, előadásokat, lehetőségeket, melyek szerintünk érdekesek, tartalmasak és segítik azt, hogy ne maradjunk egyedül a kérdéseinkkel szülés,…..
Gyertek nyáron is a HelloAnyu!-ba!   Folytatódnak a Várandós Beszélgetések, július 21-én 17 órától szeretettel várunk mindenkit, aki szívesen beszélgetne kötetlenül, elfogadó légkörben a várandóssága aktuális történéseiről, vagy szívesen tenne fel kérdéseket. A…..
A gyermek az anyához tartozik – akár egészséges, akár beteg, akár élő, akár halott – az anya a gyermekéhez tartozik. A gyermek a szüleihez tartozik. Minden körülmények között. http://babafalva.hu/a-gyermek-az-anyahoz-tartozik-az-anya-a-gyermekehez-tartozik/ 2013-ban volt egy…..
Örültünk, hogy szerettétek korábbi posztunkat a dúlákról. Az akkori írásban egy tévhit erejéig a bábákról is említést tettünk, de most bővebben szót ejtünk róluk, mert a héten megint szembesültünk avval, hogy nagy a tanácstalanság " bába-e a dúla "ügyben.  dúla…..
Hallottatok már az Apák napjáról? Az ünnep hagyománya Amerikából ered, és Sonora Smart Dodd kezdeményezte az apja, a háborús veterán William Jackson Smart emlékére, aki egyedül nevelte fel hat gyermekét. Az Apák napjának eredetileg tervezett dátuma június 5., édesapja…..
A hétvégi Pici Piacon legtöbben a dúlákról érdeklődtetek az asztalunknál, így ezt a bejegyzést a dúlaságnak szenteljük. Számos tévhit, fél információ van jelen a dúlai tevékenységgel kapcsolatban. Vegyünk sorra néhányat!  A dúla csak otthonszüléseket…..
Sokan kérdeztetek arról, tartunk-e tematikus előadásokat.  Mivel szerintünk is fontos, hogy azok is információhoz jussanak, akiket csak egy-egy téma érdekel, és nem szeretnének elköteleződni egy egész szülésfelkészítő tanfolyamra, előadás sorozatba kezdünk. Így magatok…..
Érdekel, hogy miért tervezhető meg nehezen a szoptatások helye, ideje? Kaptál már kritikákat azért, mert nem otthon szoptattad meg a babádat? Még mindig sokan gondolják azt, hogy a kisbaba szoptatása tervezhető, szabott rendje van. Összefoglalónkból kiderül, hogy ez miért nem így van.  Az otthonon…..
    "Ideje lenne a “rutint” átalakítani, a régi rossz beidegződéseket elengedni és tekintettel lenni a szülő nőkre, a betegjogokra.Jogunk van ugyanis dönteni. Akkor is, ha egy másik embert hozunk épp a világra. Jogunk van dönteni arról is, hogy mit tehetnek a testünkkel…..
  A HelloAnyu! sokak kedvence, Budapest egyik legújabb családbarát közösségi helye, ökokávézója! Már régóta tervezzük, hogy a szülésfelkészítő tanfolyamok mellett beszélgetőkört is indítunk, és nagy örömünkre a HelloAnyu!-ban indulhat újra a várandós klub.  A…..
  “Bízz magadban, arra születtél, akár férfi vagy akár nő, hogy válaszolni tudj a gyermeked jelzéseire.” - írja Ölelj át című könyvében Dr. Büki Andrea Szeretjük ezt a könyvet, így most szemezgessünk fontos gondolataiból: Hogy is működik ez? Miért is fontos…..
Szerintünk ezt a listát mindenkinek érdemes ismernie! Ti hallottatok már róla? A WHO, Az Egészségügyi Világszervezet a '90-es években adott ki egy ajánlást a normál szülésre vonatkozóan, melynek végén olvasható az a lista, amiről ez a bejegyzésünk szól. Keveset hallani…..
Március 23-ával kezdetét vette a nemzetközi dúlahét!  Ünnepeljetek velünk! Ennek alkalmából szeretnénk megajándékozni Benneteket egy-egy konzultációs alkalommal. A héten még egy ingyenes beszélgető kört is szervezünk, ahol várandósságról, szülésről, születésről,…..
Keszler Viki vagyok dúla, szülésfelkészítő csoportvezető.A saját élményeim alapján várandósnak lenni, szülni, kicsi babákkal és nagyobb gyerekekkel együtt lenni jó dolog, az erre való készülés pedig izgalmas és önbizalom növelő. Dúlaként avval szembesültem, hogy ezt nem…..
Sárdi Annamária vagyok, szülésfelkészítő és szüléskísérő dúla. Fontosnak tartom a szülésre való felkészítést és felkészülést, mert még jól emlékszem arra az időszakra, amikor első gyermekemet várva nehezen tudtam szelektálni a sokszor egymásnak ellentmondó…..
Megálmodtuk, kitaláltuk, és most nagy szeretettel invitálunk Titeket csoportos szülésfelkészítő foglalkozásainkra. Hogy mik is ezek? Olyan csoportos szülésfelkészítő foglalkozásokra hívunk benneteket, ahol… - …válaszra találhatnak kérdéseikre az apák, a…..