Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Brazil

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A képregény írásának megkezdése előtt megpróbáltunk olyan érdekes alakokat keresni, akik hiteles hátteret adhatnak történetünknek, mivel akkoriban nagy hírnévnek örvendtek - mára azonban feledésbe merültek. Így bukkantunk a 101 éve elhunyt Cesare Lombroso olasz…..
A képregényes interjúsorozatunk következő installációjában egy nemzetközi ismertségben szorosan a Boros-Szikszai páros sarkában lévő magyar grafikust szólítunk elő, aki egyúttal a Magyar Képregény Akadémia jelenlegi elnöke, Hungária kapitány vizuális megálmodója a…..
A 13. oldal ceruzavázlat formájában.A munka halad amúgy, a dolgos hétköznapokat éljük, készülnek az oldalak, a harmadik nagyobb blokkban járunk éppen. A vázlaton is jól látható, hogy a Kittenbergerék vonatjával történt valami, ám hőseink kellően tettre készek, és magukhoz…..
A képregényes interjúsorozatunk következő áldozata Lakatos István, aki az Alfabéta-díjas Miserere Homine, a Magvető kiadásra váró Dobozvárosa és a Lencsilány révén már szert tett némi ismertségre, mi pedig most jelenlegi és eljövendő munkái kapcsán szegeztünk fegyvert a…..
              Íme, egy példa: Lord Sinclair holttestének megtalálása (nem mellesleg hosszas válogatás után mi is megtaláltuk a képregény hivatalos fontját, amit becsületesen meg is vásároltunk. A font itt fent…..
A Belga Vas- és Acélipari Tröszt elnök-vezérigazgatója jókedélyű fickó.Alakját, így nevét is, valós személyek ihlették. Alexandre Galopin volt a Société Générale de Belgique-nek, az akkori legnagyobb belga vállalatnak a feje.Robert Jan Verbelen pedig náci kollaboráns…..
képregény az első oldal 2010.01.25 18:58:00
Azon gondolkodom, hogy mikor kezdődött?Van már legalább másfél, de az is lehet hogy két éve, hogy az ötlet, egy Kittenbergerről szóló képregény ötlete, a metrón utazva bevillant. Aztán megkezdődött a kutatómunka, az ötletelés Fonák Tamással, aztán csatlakozott a projekthez…..
Geekblog Sandland 2010.01.04 08:00:00
POSZT-APOKALIPSZIS MOST! - SOROZAT, 2.Ha az ember akar egy igazán jó egykötetes képregényt készíteni, mely nem szappanoperákba illő érzelmi viharokkal próbálja lekötni olvasóját, nincs tele a tizenéves szívek hullámhosszán daloló magányos, virtuóz harcosokkal, se cinikus,…..
Brazil 2010.01.04 12:15:25
Sztereotípiák vannak és lesznek. Ez nagymértékben igaz a reklámszakmában dolgozókra is. Ki ne ismerné a szétesett kreatívot, aki pár füvescigi után jó szlogeneket gyárt még a leggagyibb terméknek is, no persze nem úgy, mint az Auchan újság szerkesztői :DNa meg ugye a grafikus,…..
Geekblog Black Hole 2009.11.24 18:00:00
Vannak még, akik szerint egy történet nem attól válik igazi horrorrá, hogy maszkos őrültek öldökölnek benne félmeztelen tinédzsereket, vagy hogy zombik zabálják fel benne tehetetlen emberek belsőségeit. Vannak, akik ennél mélyebbre ásnak, bőven a felszín alá, akik az…..
Brazil 2009.11.25 17:32:53
Enneagram Az Ötösök jellemzése 2007.12.17 17:00:00
Világkép:A világ tolakodó. Idõ kell, hogy gondolkodjak és feltöltődjek.Típusszerkezet: Fukarság és patologikus elválasztottság Jellemzõk szerkezete: Visszatartás Nem ad Patologikus elválasztottság Félelem az elnyeletéstől Függetlenség Érzéktelenség Cselekvés elhalasztása…..
Geekblog Dominion - A tankosztag 2009.05.22 08:00:00
Hogyan is kezdjem el?... Legyek talán visszafogott és tárgyilagos? Hát jó: Shirow Masamune az atyaúristen! Ennél azért részletesebben? Rendben: ő a legintelligensebb, legtehetségesebb és legkülönösebb manga-ka szerzők egyike, aki az egyetlen (nem is túl vastag) kötetes Ghost In The…..
 ..
Brazil 2009.05.22 12:59:12
Geekblog Alfabéta-díj 2008 2009.04.21 14:50:00
Múlt szombaton lezajlott az 5. Magyar Képregény Fesztivál és átadásra kerültek a Magyar Képregénykiadók Szövetsége által létrehozott Alfabéta-díjak, melyeket az adott év legsikerültebb magyar alkotásai kaphatnak meg, a Geekz szerkesztősége pedig ezennel megragadná az alkalmat,…..
Nem csak a hideg sör és a dögös geek lányok miatt ereszkedtünk le a Gödörbe Orfeusz módjára, hanem az 5. Magyar Képregény Fesztiválon alaposan megrakodtuk magunkat képregényekkel is, most ezekből mutatjuk be a számunkra legizgalmasabbakat. Johnny Fellow – Navigátor Írta…..
Geekblog Dragonball: Evolúció 2009.04.16 16:00:00
Adaptációk esetében mindig ott a kérdés: megadjuk-e a filmnek az esélyt, hogy magában, önálló művészeti alkotásként ítéljük meg, vagy az eredetivel hasonlítjuk össze mindenáron? Ez utóbbi választás jelen esetben különösen szigorú – ti. a Dragon Ball azon manga per…..
LE KRAFT KRAFT Poetica 2009.02.13 12:20:00
Nyájas Olvasó!Most, hogy idekavarodtál, hadd fektessük le nyomban: blogunk nem készül világmegváltó misszióra. Egyszerűen csak annyi jó dolog történik planétánk zenei boszorkánykonyháiban, hogy arról szívesen beszámolnánk mi is. Akkor is, ha más már megtette, meg fogja tenni,…..
Brazil 2009.03.03 14:01:01