Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Asztro Kuckó

24 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Asztro kuckó Mikor is születtem? 2015.07.15 23:30:03
A natális/születési asztrológia egyik legelemibb része a pontos születési helyre és időre (percre pontos!) felállított képlet. Ugyanakkor ezt beszerezni sokszor nem is olyan könnyű kihívás!   Miért is van ez? - Anyuka nagyjából emlékszik csak rá, már ha egyáltalán…..
Egyéni képletekben a közelálló személyekről is lehet információt találni, de természetesen a radix tulajdonosának megélése szerint. Ebben az esetben a fontos személy háza lesz a kérdező legelső háza. Pl. VII. ház  jelöli a társat. Amennyiben a partnerrel kapcsolatos a…..
Ebben a részben külön vettem a betegségeket, melyek a házak jelentéséből egyértelműen következnek, így könnyen megjegyezhetők: I.    ház - Mint elsődleges megnyilvánulás külsőleg, belsőleg - általános egészségi állapot, illetve az illető leggyengébb pontjára utal -…..
Amennyiben a házak analógiás megközelítését és tartalmait már magunkévá tettük az első részben, a személyek hozzárendelése is könnyebben megjegyezhető: 1. ház -  Maga a radix szülötte - Kos, aki VAN, és ezt érezteti is.  2. ház - A szülött létfenntartásainak…..
A zodiákus Hírnöke a konok gondolkodású Bikát tovább hagyva, most már legkedveltebb helyén követi el apróbb csínytevéseit. Ikrek jegy igazán az ő otthona, ahol jön-megy, kommunikál, ad-vesz, hírül ad dolgokat, kapcsolatot teremt különböző világok között. Információ…..
A házak ismertetésének első részében az analógiás hozzárendelést szeretném bemutatni. (Létezik más hozzárendelés is, viszont számomra ez az, ami érthető is.) Ez esetben úgy járunk el, hogy vesszük sorra a házakat és a jegyeket - Kossal kezdődően - és a jegy egyes…..
Esetleg nehezen tudod az asztrológiai házakat megtanulni, értelmezni? Szeretnék ebben egy kis útmutatót adni, hogy ne csak "magolás"-nak érezd, hanem megértés által könnyebben meg tudd jegyezni, s esetleg általad ismeretlen dolgokat is tudj a házakhoz hozzárendelni. A könnyebbség…..
Volt már olyan, hogy összeismerkedtél valakivel, voltak róla benyomásaid, ott helyben tudni szeretted volna az aszcendensét, de ő nem tudta neked megmondani? Nálam már volt, többször is :) Az aszcendens jegyének megtippeléséhez van egy rém egyszerű módszer, igaz, azért minimális ismeretek így is…..
Bolygók nemcsak napokhoz, hanem órákhoz is hozzárendelhetők. Ennek kiszámítása is egyszerű: 1)    Nézd meg, hogy adott napnak mi a bolygója. Ugyanis minden nap első órájának planétája megegyezik az adott nap planétájával. Pl. kedd a Mars napja, kedd első órája a Mars…..
Királyunk piros palástját szolidabbra váltotta: most már aktivitás helyett a nyugalom, veszekedés helyett a megnyugvás érdekli. Birodalom meghódítása után a hatalma megszilárdítása, építése a fontos. Legfőbb dolog a biztonság! Kockáztatni, másokkal harcolni felesleges, csak…..
Minden napnak meg van a maga planétája, amit előre kiválasztott időpontok esetén érdemes figyelembe venni. Hogy melyik naphoz melyik bolygó tartozik? Ha esetleg elfelejtenéd, egy egyszerű rajz alapján ki lehet találni: 1) Rajzolj egy 7 ágú csillagot. 2) A csillag ágaira rajzold fel…..
Április 11. –én Bikából az Ikrekbe lépett át a zodiákus Hölgye és itt május 8.-ig hordja lilás árnyalatú, kissé fiús ruháját. A Bikában megélhette szeretteiről, környezetéről való gondoskodást, az otthon melegét, tisztaságát, szépségét. Viszont megunva ezt, most már…..
Mostanság (1 héten belül) volt-e, hogy eddig hosszú várakozások után valamilyen ügyed végre megoldódott? Gondolkodtál-e azon, hogy valamiben válts (párkapcsolat, egyéb kapcsolat, munka, stb) vagy végre lélegzethez juss és most érezted, hogy eljött a megfelelő pillanat? Voltak-e…..
Kérdező: A Horoszkóp szekcióban láttam, hogy írsz az aktuális égi állásokról. Ildikó: Így igaz, méghozzá elsődlegesen a bolygók jegyváltásairól, irányváltásokról, esetenként kiegészítem a  váltás teljes képletének elemzésével. K: Mi igazából a tranzitok…..
Kérdező: Integrálos tanulmányaid során melyik modell fogott meg leginkább téged? Ildikó: Egyik kedvencem Stanislav Grof nevéhez fűződik, az úgynevezett coex-rendszerek. K: Stanislav Grof? Mintha nem rég járt volna Magyarországon ? V: Igen :) 2013-ban járt itt utoljára nálunk,…..
Asztro kuckó Vetítesz! 2015.04.09 13:36:52
Megbántott, de nagyon. Felhívtam telefonon, hogy elmondjam neki ami akkor bennem volt. Kellemes hangján csak ennyit mondott: ez a te projekciód. Teljesen lefagytam. Majd elöntött a düh és az értetlenség. Hát persze, gondoltam magamban, mint ahogy minden az. De ezt ő is tudja, akkor…..
A zodiákus Hírnöke (Merkúr) a békés Halak jegyét elhagyva már a Kos jegyével ismerkedik. Megunta, hogy mindig félreértik, ezért kommunikációját most már inkább az egyszerűség, nyiltság, őszinteség jellemzi. Már indulatait sem rejti véka alá, ha kell, konfliktus helyzeteket…..
Kérdező: Már volt arról szó, hogy a nyugati asztrológia kezdőpontja a mindenkori tavaszi napéjegyenlőség. Ez nem is olyan régen volt, esetleg pár szót mondanál róla? Ildikó: Igen, a zodiákus év kezdete az aktuális tavaszi napéjegyenlőség. A Nap ekkor lép be a Kos jegyébe,…..
Kérdező: Szó volt arról, hogy egy asztrológus nem csak a Nap jegyét nézi. A horoszkóp ábrának még milyen elemeit veszi figyelembe? Ildikó: Még előtte kihangsúlyoznám, hogy én a nyugati asztrológiát tanultam (hazánkban főleg ez használatos), a kínai asztrológia, védikus…..
Március 20.-a éjszakáján a zodiákus Királya (Nap) a Királynőt (Hold) követve szintén a Kos jegyébe lépett. A Halak spirituális útját felváltotta a tenni akarás vágya, mely alapszemélyiségéhez jobban passzol. Már nem akar másokkal azonosulni, mely irányító szerepében sok…..
Ezen már sokat gondolkodtam, de valahogy mindig ide lyukadok ki: Életem során lelki elakadásokra nagyon sok „probléma megoldó” technikát tanultam. Tanultam energetika gyógyítást, ahol egy alapos tisztítás az energia rendszerben lévő blokkokat töri szét. Nálam az eredménye…..
Kérdező: Mit takar az integrál elnevezés a blogodon? Ildikó: Integrál szó itt a Ken Wilber nevéhez fűződő integrál szemléletet  takarja. Egy fajta világnézet, mely mögött komoly elmélet és gyakorlati tudás áll. Kérdező: Bővebben kifejtenéd ki is ez a Ken Wilber és mit…..
Asztro kuckó Mi az asztrológia? 2015.04.09 13:35:28
Kérdező:  Nagyon szeretem az asztrológiát. Én Oroszlán vagyok. Kedvenc újságomba van horoszkóp, minden hónapban elolvasom, mit ígérnek a csillagok. Nem mindig, de legtöbbször bejön. Ildikó:  Ez is az asztrológia, de azért több dimenziója van :) Amit elmondtál, mi úgy…..
Asztro kuckó Bemutatkozás 2015.03.20 16:27:23
Molnár Ildikó a polgári nevem, az interneten asztrológusi körökben viszont sokan Mikolta néven ismernek. Természettudományi végzettségem mellett 2001 óta foglalkozom komolyabban asztrológiával. Több tanárnál is tanultam – főbb tanáraim azt az irányt képviselték, ahol…..