Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bgabi2

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az elmúlt hetekben-hónapokban volt szerencsém beszélgetni személyesen és online a fideszes szavazók keménymagjával, néhányukkal kérdőívet is fel tudtam venni és ezek alapján néhány érdekes megállapításra jutottam - nemcsak a Fidesz, hanem összességében az ellenzéki pártok lehetőségei kapcsán...
• A német kancellár nem szeretné, ha a rasszizmus bármiféle módon bele tudna szólni a menekültkérdésbe • Juncker megerősítette: a színfalak mögött próbálják rávenni Orbán Viktort, hogy fogadja el a politikájával szembeni uniós bírálatokat  • Kovács Zoltán valami értelmes magyarázattal is…..
bgabi2 2018.08.12 23:21:59
@igazi hős: "A Fideszre még sosem szavazott a szavazópolgárok fele, de még az érvénye szavazatok felét sem kapta sosem. Akkor ez így most hogy van?"

Úgy van, hogy olvasd el a választási törvényt. Ha ez megvan, akkor ismerkedj meg más országok választási rendjével is.
Tisztelt prof. Dr. Kásler Miklós Miniszter Úr! Kóber György vagyok, óvóbácsiként dolgozom, és tegnapi kijelentésére szeretnék reagálni. Ön szerint törvénybe kell iktatni, hogy már az óvodákban elkezdődjön a gyermekek egészséges életmódra való nevelése. Ezúton szeretném felhívni figyelmét,…..
bgabi2 2018.08.07 17:01:04
@N. Barbie: Látom, lusta vagy visszaolvasni. No akkor még egyszer! Azért kell törvénybe iktatni egy feladatot, mert innentől kezdve a fenntartóra nézve is kötelező érvényű annak végrehajtása, sőt ha ez kiadásnövekedéssel is jár, akkor az állami költségvetésnek forrást kell biztosítania rá. Ezért szokták az ágazati törvényeket ilyen esetben a költségvetési törvényben módosítani. Vedd már a fáradságot és olvass el egy költségvetési törvényt.

Amúgy meg az óvóbácsi se érti az egészet. Azt hiszi, sőt azt állítja, hogy az óvodai nevelés országos alapprogramjában deklarált célok és a hozzájuk rendelt feladatok csont nélkül végrehajtódnak. Hát nagyon nem. Erre csak akkor van esély, ha a feladatokhoz mérhető indikátorok (pl. étkezés minősége, szabadban töltött órák aránya, gyerek testsúlyának változása stb.) társulnak. Ez kb. úgy nézhet ki, hogy a köznevelési törvényben a parlament deklarálja a szándékát, egyben megbízza, a minisztert, hogy dolgozza ki ennek a területnek a mérési-értékelési rendszerét, amelybe belefér annak ellenőrzése is, hogy a fenntartók hogyan sáfárkodnak az állami forrásokkal. Mert egyébként azt se gondolhatja senki komolyan, hogy az állambácsi által biztosított pántlikázott pénzek mindig arra fordítódnak amire adták. Ezt a dolgot az Állami Számvevőszék ellenőrzi. A honlapjukon jó sok ilyen feltárt szabálytalanság olvasható. A szabálytalanul felhasznált pénzt vissza kell fizetni illetve következhet a bírság vagy akár a vádemelési javaslat is.

A legeslegjobb megoldás persze az lenne, ha az egészséges életmódra történő nevelésről külön törvény készülne, mert mint tudjuk a prevenció nagyságrendekkel olcsóbb, mint maga a gyógyítás.

Mindezt már korábban leírtam, mielőtt Te színre léptél.

Remélem tudtam segíteni!
bgabi2 2018.08.08 18:06:15
@Könnyen elkaptuk, uram!: www.origo.hu/gazdasag/20180808-az-ideihez-kepest-45-milliarddal-tobb-tamogatas-jut-az-ovodaknak.html

Pontosan az történik, amit itt többen állítottunk. Hogy a törvénybe emelésnek van finanszírozási következménye.
bgabi2 2018.08.09 08:29:55
@Könnyen elkaptuk, uram!:

"tehát a kormány alaposan előkészítve döntött, majd Kásler doktor törvényt hozott utólag?"

A kormány a miniszter javaslatára elhatározza, hogy törvényt vagy törvénymódosítást terjeszt be. Törvényt vagy annak módosítását csak a parlament fogadhatja el, miniszter nem. Ezt nyilván te is tudod, azonban ebben a blogban a kákán a csomó keresése van napirenden.