Regisztráció Blogot indítok
Adatok
József Acsay

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Úgy kellett nekem ez az orrspray, mint a levegő. Szó szerint. Miután a harmadik éjszakát szuszogtam, hörögtem át, döntöttem: gyógyszerellenes elveimet feladva hallgatok a reklámok hívó szavára és megveszem. Messiásként néztem a frissen vásárolt dobozra, alig vártam, hogy végre kipróbálhassam a…..
József Acsay 2017.01.24 19:00:47
@lexigen: Köszönöm a korrekt választ! Amit még (hajdan gyakorló orvosként) hozzátennék: a gyógyszergyárak -már önvédelemből is- szűkebb lejárati időket szabnak.
Csatlakozva más oldalról is véleményéhez: a gyógyszer és a táplálékkiegészítő jogilag is más kategória! És ezt nem ártana köztudottá tenni. Persze, ez nem épp gyógyszerészi, és nem is orvosi feladat.
De -mondjuk a Kamara- követelhetné, hogy a "gyógyszer" reklámoban legyek kellően kiemelve, hogy "NEM GYÓGYSZER", vagy hasonlót. Ha már a cigarettás dobozokon szerepelhet egy kórboctani atlasz...

Tisztelettel!
  1. A „nagy templom”, az UR-i zikkurat romjainak felfedezése 1854-ben[1]   A XIX. század hetvenes éveiben az írástudó, művelt nagyközönség Európa-szerte érdeklődéssel figyelte a mezopotámiai ásatásokról szóló híradásokat.  Néhány tudós, a francia Paul-Émile…..
Nagyon becsülöm azokat, akik az elmúlt években sokat tettek azért, hogy a hazai gasztronómia kijusson több évtizedes hullámvölgyéből. Munkájuk eredményeként nemcsak a Michelin-csillagos éttermek száma gyarapszik, hanem az ehető ebédet szolgáltató menzáké is. A magyar konyha…..
József Acsay 2015.03.17 19:41:14
Személy szerinti kedvenceim méregtelenítés, és az immun erősítés, csak kissé maflán nézve topogok, mer értelmezni nem tudom őket.
A "füves emberekről" (nem átallom ide sorolni a Halimbáriumokt, id, dr Béres Józsefet is), már más a véleményem. Ezekben a hatóanyag tartalomtól eltekintve biológiailag is hasznosuló nyomelemek vannak, mik aktivátorként működnek (pl.: a szelénnek kb. a felét visszük be normál táplálkozással a szükségesnek) Ma -vitán felül- a gyógyszerek zöme vegyipari termék. De: ma is vannak gyógyszerek, melyeket növényekből, állatokból, emberből nyernek: szívszerek, véralvadásra ható szerek, emésztésre ható szerek, hormonkészítmények, morphin származékok. A növényekkel az a gond, hogy termőhelytől, időjárástól függ alkaloida tartalmuk, tehát nem biztosak. Kezdő orvos koromban létezett a Senna tea hashajtásra. Fenti okokból öregeknek, terheseknek nem volt adható. Az alkaloidjuk Tisasen néven, már pontosan adagolható. Még veszélyesebb volt a gyűszűvirág tea, mely digoxin-digitoxin nevű hatóanyag tartalma miatt életveszélyes szívritmus zavart okozott, így inkább alul adagolták. Kivont, titrált hatóanyaguk intravenás injekcióban életmentő lehet. (Digoxin). A gyöngyvirág hatóanyaga azonos, mérgező növényként tartjuk számon. A magyar Kabay János oldotta meg a mákszalmából kinyerhető morphinum gyártását: a 60-as években a világ legnagyobb legális kábítószer exportőrei voltunk (Alkaloida, Tiszavasvári). Sok antibiotikumot gombákkal, GÉNMANIPULÁLT(!) baktériumokkal termeltetnek. A mérgező anyagokat nem tartalmazó teák ma is joggal népszerűek: hársfavirág, galagonya, stb..., és kiemelném a kamillát: azulén tartalma fel nem szívódik, bélrendszeri fertőzésekben, sebkezelésekben kiváló; kivonata számtalan kozmetikumban van, mert fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő. A körömvirág kivonat kiváló hámosító (az európai peru-balsamnak nevezem. A betegek néha szégyenkezve mondják,hogy a "kelést" (szőrtüsző gyulladás) paradicsom szelettel kötötték le. Miért ne? Mint nedves borogatás, enyhe esetben vissza fejleszti, előre haladottban a kilökődést (gennykeltést) gyorsítja, és ha ürül, -savas vegyhatása révén- a gennykeltőket elpusztítja. Az ökörfark kóró, a vérehulló fecskefű nedvében vírusellenes szer van, csak -mivel nem stabil vegyület- kémiai kivonása nem megoldott. Szóval, nyugodtan igyuk a gyógyító teákat, szedjünk Béres cseppet, stb..), de ha valóban betegek vagyunk, inkább orvost, és kémiai szereket (amik lehet, hogy kivonatok) javasolnék.