Regisztráció Blogot indítok
Adatok
in space (törölt)

0 bejegyzést írt és 58 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megigazulás hit által! Ez a cikk egy elmélkedés a Biblia tanításáról a megigazulással kapcsolatban, melynek valódi jelentését nem csak Jehova Tanúi, hanem szinte egyik keresztény vallás sem értelmezi megfelelően. „Testvérek, szívem jóakarata és értük való könyörgésem…..
in space (törölt) 2015.03.31 17:32:56
"De nem hiszem,hogy az egészséges (igeileg közvetlenül igazolható)keresztényi tanításokat le kellene újfent szektázni"

A fenti cikket mindennek nevezném, csak egészséges keresztényi tanításnak nem.

Ezt pl egészséges(ebb) keresztényi tanításnak tartom, és nem azért, mert ellentmond az itteni cikknek, hanem mert tiszta, nyílt, világos beszédnek tartom, amiből tanulni lehet, és nem azon gondolkodni, hogy mit is olvastam az elmúlt 5 percben.

alfa-omega.hu/index.php/tanulmanyok/367-szeretet

Szívem szerint többet idéztem volna belőle, de nem akarok dagályos lenni, ezért választottam egy olyat, amivel nem JT-ként, hanem bibliaolvasó emberként maximálisan egyet tudok érteni.

"A nagy kérdés továbbá az, hogy mikor mondhatjuk el azt, hogy bennünk él Jézus?

!!! Ez nem attól függ, hogy mi azt hisszük, azt mondjuk vagy gondoljuk, hanem ezt is a cselekedeteink határozzák meg. !!!

Mert ha bűnt cselekszünk, akkor mondhatjuk azt, hogy Jézus élt bennünk?"
in space (törölt) 2015.03.31 18:34:23
@haj_nal_ka:

Egyet muszáj bevallanom - bár nagyon nehezemre esik:
Végtelenül zavarba hoz a kedvességed. Hidd el nem érdemlem meg az emberi hangot.
Bárcsak kedves lehetnék...
De engem farkasok neveltek, és amikor már végre tudtam volna szeretni, szeretet kimutatni (Istentől tanultam meg), meggyűlölt érte az, akivel egy test voltam, és senki nem osztozott az örömömben sem a szűkebb, sem a tágabb környezetemben.
Egyedül maradtam - jobb esetben megtűrtként, rosszabb esetben bolondként, és/vagy számkivetettként.

ronin - nem véletlenül ez a kedvenc nevem az összes közül.
in space (törölt) 2015.03.31 21:17:06
Ez is jobban tetszik, és sokkal több értelme van, és sokkal többet lehet tanulni belőle, mint az itteni témanyitó cikkből:

"A „HIT” MIBENLÉTE

A közvéleményben sajnos egészen téves eszme él a keresztény hit mibenlétéről. Általában „elhivésnek, hiszékenységnek” értelmezik. Az hisz, aki „elhiszi” Isten létezését, esetleg még Krisztus Isten-voltát, valamilyen halál utáni életet vagy üdvösséget. Ezért sokan úgy gondolják, hogy a hit csak a naivak, gyengék, vagy valamilyen áhítatra vágyó lelkek számára elérhető, így csak nekik jelent egyfajta megoldást az élet problémáira.

A bibliai hitfogalom azonban merőben más. Ha elfogadjuk, hogy a hit az ember helyes, egészséges lelki magatartása Isten iránt, akkor minden ember részéről ez lenne a természetes, a normális, a valóságnak megfelelő viszonyulás, és a hit hiánya a természetellenes állapot.

Ezért vizsgáljuk meg, hogy a Biblia szerint az élő vagy teljes hit milyen elemekből, egymásra épülő lépcsőfokokból áll:

Az első fok a szilárd meggyőződésre jutás Isten kinyilatkoztatott igazságáról, vagy így is mondhatjuk: a Szentírás igazságáról. „A hit pedig a remélt dolgok valósága, és a nem látott dolgokról való meggyőződés.” (Zsidókhoz 11,1) A bibliai értelemben vett hit alapját tehát egy nagyon is erős, világos, értelmes meggyőződés képezi, nem pedig valamilyen bizonytalan „elhivés”.

A második fok a személyes bizalom kialakulása Isten iránt. Közelebbről jelenti ez a feltétel nélküli bizalmat az Ő mindenható, teremtő hatalmában és erkölcsi jellemében – igazságosságában és irgalmasságában. Ennek az Isten hatalmába és szeretetébe vetett hitnek a végeredménye a hit Isten ígéreteiben.

A harmadik fok: az alázat. Minél inkább látja az ember Isten tudás- és hatalombeli nagyságát, ugyanakkor a tökéletes igazságot és szeretetet megtestesítő jellemét, amelyek együtt érvényesülnek, annál inkább felismeri saját gyengeségét az igazság megértése és cselekvése, vagyis az erkölcsi erő szempontjából. Ezen az alapon igazi, értelmes alázatra jut Isten előtt. Ennél a pontnál különösen élesen mutatkozik meg az ember erkölcsi minősége, mert önmagáról kell elismernie az énjét nagyon érzékenyen érintő igazságot.

Mindezek után következik a hit döntő lépése: a hit cselekvése. Jakab apostol írja, hogy amíg cselekedet nincs, addig még nem lehet teljes hitről beszélni (Jakab 2,17–26). A hit cselekvése logikusan következik az előzőekből: ha valakinek teljes bizalma van Istenben, az Ő ígéreteiben, viszont nincs bizalma önmagában – a saját értelmében és erejében –, akkor ennek eredményeként rábízza magát Istenre, átadja magát neki, hogy Ő cselekedjen benne és általa. Az önzéssel megkötözött ember részéről ez a legnagyobb cselekedet, mert önmegtagadást, önös érdeke és büszke magabízása feladását jelenti, azt a fontos döntést, hogy önmaga helyére Istent állítja. A hitnek ez az elhatározása mindig az adott helyzetnek megfelelő, konkrét cselekvésben jut kifejezésre.

A hit utolsó – de nagyon lényeges – eleme vagy lépcsőfoka a mély hála, a szeretet elmélyülése Isten iránt azért, amit hit által az emberben és az ember által cselekszik. Ez a hála és szeretet magában foglalja azt a vágyat és erkölcsi kötelezettséget is az ember részéről, hogy a továbbiakban az egész életét Isten tulajdonának tekinti, és az Ő megváltó munkájába kíván bekapcsolódni, teljes önfeláldozással dolgozni másokért, Krisztus áldozatára válaszolva viszontáldozatként adva oda egész lényét, életét, és annak minden szolgálatát.

A hitnek ez az utolsó lépése is próbára teszi és kimutatja az ember erkölcsi minőségét. Az önző ember szívesen elvesz javakat önmaga számára, de nehezen fogja fel és vállalja a viszonzást, amelyre nem külsőleg, hanem csupán belül, a szívében, azaz erkölcsileg elkötelezett. Valamint az ember nagyon hajlamos arra is, hogy a dicsőséget önmagának tulajdonítsa azért, ami a valóságban nem az ő érdeme. Csak az énszeretet minden megnyilatkozását megutálni és megtagadni kész ember válaszol hálával Isten kegyelmének cselekvésére.

A hit az ember legszebb, legnemesebb képessége, illetve cselekvése. Amikor valakit igaznak, vagy valamit igazságnak, erkölcsileg mindenekfelett értékesnek talál, akkor mindent odaad, mindent vállal érte, még büszke, önző énje megtagadását is."

megjegyzés: Azért azt ne felejtsük, hogy mások is látják, láthatják jól az igazság egy-egy szeletét, de a teljes összképet - nehezemre esik kimondani, mert elfogultsággal vádolhatnak - Jehova Tanúi látják jól az egész világon.
Miért?
Ha Sátán csak hazugságokkal próbálná elferdíteni az igazságot, akkor egyből lebukna!
Sátán sokkal okosabb, intelligensebb ennél.
Féligazságok, csúsztatások, ferdítések; közben néhány ilyen-olyan csoda, meg csudagyógyítás; figyelemelterelés, -lekötés pl tv, internet, videojáték által; erkölcstelenség, amiben, ha vétkeznek is sokan, mégis érzik, hogy ez helytelen, és bár csinálják, de szennyesnek érzik-, és alulértékelik magukat; mindenféle (sport, zene, média) sztárokkal új ideált, csodálnivalót kreál; pénz, hatalom önzés...
Nicku blogján nemrégiben megjelent egy "Hasznos könyvek" című összefoglaló, amit jó szívvel lehet ajánlani minden érintettnek. http://kharapisztisz.blog.hu/2015/03/19/hasznos_konyvek..
in space (törölt) 2015.03.27 15:52:05
@PsychoZsoldos:

:)

Szabad szellem.
(értem én: Nem elszabadult szellem, hanem élni, és halni hagyni fajta tök emberi - valami.)

Semmiből nem maradok ki, amiből nem akarok kimaradni!
A válaszlehetőségedet picit módosítva - jobban értelmezhetővé téve:
VAGY "az itteniek nyakára jársz?" (a "vagy" a kulcsszó!)

Életadó vámpír vagyok (a nyakára jársz megfogalmazásod tükrében fogalmazódott meg bennem a megfogalmazhatatlan).

Végre egy intellektuel!
Bevallom, felpörögtem.
Lenyomjuk egymást, vagy másokat, vagy mindenkit? - éjfélig szabad a vásár! :)

Bocs, hogy döntéshelyzetbe kényszerítettelek!
Bocs, hogy döntéshelyzetbe kényszerítettem magam!
in space (törölt) 2015.03.27 17:06:24
@PsychoZsoldos:

Áá - ez így nem jó, tesó.
Miért nem jó?
Mert kevés!

>>Nem kell semmit se csinálni,<<

- Cselekedetek könyve üzenete: CSAK CSINÁLD (ha kell éhezz, ha kell fázz, ha kell fuldokol egy egész napig a tengerben, ha kell... halj meg érte).

>>Majd kijönnek a jehova szektából máshogyan a jóemberek.<<

- Oké, menjenek ki!
De hova menjenek?
Ha erre ÉRDEMBEN válaszolsz, én zavarom ki őket magunk közül - kötélből font ostorral űzve, hajtva!!!
(Ja, ha nem látszódna, én Jehova Tanúja vagyok - és rossz.. a Világ Legrosszabb Jehova Tanúja vagyok - ez jutott/maradt az ittenieknek).
in space (törölt) 2015.03.27 17:41:01
@PsychoZsoldos:

Most akkor kerülsz engem, vagy mi?
Öntünk tiszta vizet a pohárba, vagy nem?

Te akkor most tanult okos vagy, vagy öröklött?...
Amíg jókat írsz/mondasz, addig mindegy, de ha már nem jókat írsz/mondasz, számít a különbség!

Amíg átgondolod az életed:

www.youtube.com/watch?v=YCGSCZzcWLM
Ebben az évben a Jehova Tanúi között élő testvéreink és testvérnőink 2015. április 3-án, naplemente után ‘tartják meg’ az Úr Vacsoráját, amit Krisztus halála Emlékünnepének is neveznek. Ez az év legfontosabb eseménye Jehova Tanúi számára, így erre az alkalomra az…..
in space (törölt) 2015.03.25 10:55:41
@Menóra:

A lélek gyümölcsei valójában - ha megfigyeled -, egy 'rendes' ember ismérvei.
Vagyis így kéne viselkednie, éreznie, élnie minden embernek - Isten ismerete nélkül is, pusztán a Róma 2:13-15 alapján.

Nagyon sokan így születnek - a lélek gyümölcseivel!!!!! -, de emellett, vagy ettől függetlenül nem ismerik Istent.
Az örök életnek nem a lélek gyümölcseinek a megtermése a feltétele, hanem az ISMERET Istenről, és az ő Fiáról.
A test cselekedetei vannak szembeállítva a lélek gyümölcseivel, de ettől csak jó... jobb ember lesz/lehet valaki.
Ismétlem, vannak emberek, akik úgy születnek, hogy folyamatosan megtermik a szellem gyümölcseit, de nem ismerik Istent!

Igazság Istenről- Hazugság Istenről. - EZ áll szemben egymással!

Barátság?
Apa-fiú; anya-lány?
Vannak apák és anyák, akik bántják, megölik az fiaikat, lányaikat; és vannak fiúk és lányok, akik bántják, és megölik az apjukat, anyjukat.

Jól érted: Nagyon szeretném, ha a kötelezőn, a kötelező körökön kívül/felül, Isten és Jézus a barátjának IS válasszon engem.
Ez a legtöbb, ami kapható.
in space (törölt) 2015.03.25 11:02:11
@kingdom:

>>A különbség viszont abban áll,hogy egy katolikusnak nem kötelessége hinni ezekben<<

- A katolikusoknak - a kereszténység fő ágának, a magukat letéteményeseknek tartóknak 1,1 milliárd (névleges) fővel - semmi nem kötelező, még Istenben hinni sem.
Azért, akik komolyan gondolják, hetente megfeszítik maguknak Krisztust újra és újra, fogyasztva a VALÓSÁGOS és nem a JELKÉPES testéből, miközben fel sem tűnik nekik, hogy egy cseppet sem kapnak Jézus véréből (nem hogy valóságosan, de jelképesen sem!), ami pedig az újszövetség vére, a PECSÉT az Újszövetségen.
in space (törölt) 2015.03.25 12:00:20
@Menóra:

De van. Egy lányom. Nagyon szeretem, de lehet, hogy ezt nem érzi, mert még soha nem mondtam neki.
És van egy másik... az én kicsikém, akit megölettem abortusz által.
Csak egy mentségem van: akkor még nem voltam Tanú.
Viszont amióta tanú vagyok, könyörögve kérem Istent, hogy támassza fel, hogy elsősorban bocsánatot kérhessek tőle, aztán szerethessem, nevelhessem, taníthassam Isten útjaira.
Nagyon sajnálom, és nagyon hiányzik - egy félember vagyok nélküle!!!!!!!!!!!!

A lányom? Kötelességtudóvá... nem neveltek, hanem váltam az évek során, így - sajnos - a munka volt az első az életemben, és nem a családom, a gyermekem, a gyermekeim.
Bűnöm ez?
Mint as szél!!!!!!!!!!

De akkor sem tudok egyetérteni veled. Sajnálom!!!
Isten az első, és MINDEN más/másik utána következik - nézd csak meg Ádám példáját!

Nemrég beidéztem Jézus haláláról szóló beszámolót orvosi szemmel www.nicelife.hu/hirek/vallas/jezusszenvedorvosi.php - valóságos tényt! - és emiatt kíméletlenséggel vádoltak emiatt.

Nekem mi jött le ebből?
Az emberek nem BÍRNAK szembesülni az igazsággal, vagyis, egy álomvilágban élnek idealistaként, valóságos ismeret nélkül.
A magyar feliratot fordította: rea23. ..
in space (törölt) 2015.03.20 13:24:50
@haj_nal_ka:

Just You 'N' Me.
Legyen így.
Majd meglátod.
Én már most látom.

Egyetérteni másokkal lehet? Lehet, de nem mindig érdemes.
A jó vannak fokozatai, attól függően, hogy kitől ered.
Emlékeztetnélek, hogy reikisként nagyon sok jót megtapasztaltam a rossztól.

A legnagyobb különbség - nem közted és köztem, hanem köztem és mindenki között -, hogy én megtapasztalásból írok.
Nekem az Istenhit nem elmélet, hanem gyakorlat!!!

Akarsz belemenni a részleteibe?
"Továbbá senki másban nincs megmentés, mert nincs más név az ég alatt, amely az emberek között adatott, amely által megmentést nyerhetünk.” (ApCsel 4:12, ÚVF) "Nincsen üdvösség senki másban, mert nem is adatott az embereknek az ég alatt más név, amely által…..
in space (törölt) 2015.03.17 08:13:04
"embereknek"
"emberek között"

Én egyáltalán nem látok jelentős értelembeli különbséget.
Én nem látom, hogy az "emberek között" fordítás bármilyen formában gyengítené, elvetné Jézus szerepét az emberiség megmentésében, és azt sem látom, hogy akik ezt a fordítást használják, ne tisztelnék, ne szeretnék Jézust.
Engem sokkal jobban zavar, hogy Istent már megint kihagyták.
A félrefordításunkból idéznék, de csak a név miatt, hogy látszódjon Isten szerepe ebben a folyamatban.

"A kő, melyet az építők elvetettek,
A szeglet fejévé lett.
Jehovától lett ez,
És csodálatos a mi szemünkben.
Ez az a nap, melyet Jehova szerzett;
Vigadjunk és örvendezzünk ezen a napon!
Ah, Jehova, ments meg, kérünk!
Ah, Jehova, adj sikert, kérünk!
Áldott legyen Az, ki Jehova nevében jön!
Áldunk titeket Jehova házából.
Jehova az isteni Fenség,
Ő ad világosságot nekünk.
Díszítsétek ágakkal+ az ünnepi menetet
Egészen az oltár szarvaiig.
Istenem vagy te, és dicsérlek téged;
Én Istenem . . . , magasztallak téged."

Jézus Jehova nevében jött. Máté 21:9, 23:39; Márk 11:9; Lukács 19:38
Jézus az Atyja akaratát cselekedte. János 5:30
Jézus azt tanította, amit Jehovától tanult, amit tőle hallott. János 8:25b
Jézus mindent kapott az Atyjától. Máté 11:27; János 3:35, 17:2; 1Kor 15:27

„Engem sem ismertek, és az Atyámat sem. Ha engem ismernétek, az Atyámat is ismernétek.”
- Az emberek nem ismerik Jézust és ezért nem ismerik az Atyát, Jézus Istenét sem.
in space (törölt) 2015.03.17 23:36:16
@Columba: @Menóra:

Majd válaszolok, de már késő van, és nem akarom összecsapni.

Egy kérdésem viszont volna:
Bennetek semmi jó érzést nem keltett a beidézett zsoltáros?
Az olvasása közben nem éreztetek semmi örömöt, melegséget, szeretetet, vigaszt, reményt, erőt, közelséget, közösséget, vágyat (közben kicsi bánatot is, mert még mindig ebben a bukott testben kell senyvedni); nem láttátok a láthatatlant; nem érzetétek azt az örvényt kavarogni magatokban legbelül, amit csak Isten szent szelleme tud kelteni egy ember lelkében a megértés által?

Szerintetek nagy a baj.
Szerintem meg SOKKAL nagyobb!
Eddig kb 20-30 milliárd, jelenleg 7,5 milliárd ember van elveszve az űrben (Lost in space) Istentől elidegenedve a Föld nevű bolygón keringve körbe, és körbe, és körbe, és újra csak az ördögi körben keringve körbe - kilátástalanul, tele félelemmel (az ismeretlentől), hit, remény, és (isteni) szeretet nélkül...

Kezelhetjük egymást ellenségként, de valójában egy ellenség van... egy közös.
Kedves Olvasók és Testvérek! Én 2 éve tértem meg. Hirtelen jött a kegyelem az életembe és földöntúli örömöt eredményezett. Előtte hallgattam már tanításokat, amik által nem mozdult bennem semmi, ma már tudom, hogy azért nem, mert azok tévtanítások voltak. A megtérés…..
in space (törölt) 2015.03.17 06:54:59
@karalabe4:

Úgy látod, hogy felismerte a feladatát?
Képes felelősséggel ellátni, és bármiféle áldozatot hozni ezért a feladatért?
Egyáltalán tudja, Gabi, hogy ki ő, honnan jött és hová tart?

A saját szavai alapján, szerintem nem.

"Isten tudja mit, mikor és hogyan. Majd ő megoldja és ha kellek, akkor szól, de ez nem az én harcom, nem az én feladatom."
in space (törölt) 2015.03.17 22:54:40
@karalabe4:

Te miért tartod elképzelhetetlennek, hogy JT között vannak szabad és független gondolkodó emberek, akik a saját személyes bibliatanulmányozásuk alapján tisztán látják, hogy JT tanításai a lehető legpontosabbak, leglogikusabbak, és a legjobban vannak alátámasztva a Biblia belső magyarázata alapján, valamint az elmúlt és jelenlegi világ állapota, alakulása is őket igazolja - és mindezek hatására, nem szolgai, agymosott módon, hanem szabadon, felszabadultan, örömmel, fiúként (a lányok is fiúként :), barátként, szeretettől indíttatva önként és dalolva tartoznak a szervezethez (A Céghez)?
Csak képzeld el...