Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mel inda

381 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Természetjárók Vörs kilátói 2017.03.12 01:29:46
A Kis-Balatonnál Vörsre utaztunk kilátókat keresni. A kirándulás alkalmával az Ady utca végétől indultunk el. A Marót-völgyi csatorna kis hídján kell átgyalogolni a kilátóhoz. Innen a Fövenyi kilátóhoz mentünk át, szintén Vörsről. Térkép legyen nálunk, de a település Alkotmány út és…..
Mel inda 2023.07.28 01:41:41
@Joli Perge: Üdvözlöm! Örülök, hogy írt nekem, bár kissé célt tévesztett. Csupán egy kiránduló vagyok én is, aki ebben a blogban megosztja a tapasztalatait. Talán Vörs önkormányzatának lehetne elküldeni a sorait: onkormanyzat@vorsnet.hu
Sajnálom a sérülését és a kellemetlenségeket, remélem nem lettek komolyabb következményei. Kívánok további remek kirándulásokat!
Kerékpárral indultunk amolyan "ismerd meg kis hazánkat" körre. Győr-Moson-Sopron megyében a Rábaköz északkeleti részén a Tóközben tekertünk egy szép kört. Lébény volt a kiindulópont, ahonnan az első Tóközi település Tárnokréti volt.  A Rábcán túl beléptünk a Rábaközbe. Tárnokréti központjában…..
A Tapolcai-medencében kerestünk fel 4 hegyet. Zalahalápon kezdtünk, majd a 4km-re lévő Hegyesden folytattuk, azután Káptalantótiba utaztunk át. Onnan körtúrával másztuk meg a Tóti-hegyet és a Gulácsot. Zalahaláp központjában van egy kis park, ahol forrásvíz folyik. Szépen kialakított. Ihatóságáról…..
Hajmáskér Veszprém és Várpalota között található. A környékén Sóly, Öskü és Pétfürdő határában gyalogoltunk. Elvileg egy sárga sáv vagy körtúra jelzés és kék jelzés érintésével. Hajmáskéren feltűnt egy kastélyos torony és a kíváncsiságunk miatt elsőként oda indultunk toronyiránt. Romjaiban…..
Kesztölcről a templom volt a kiindulópont és érdekes módon a mellette lévő temetőn át kellett haladni. A zöld jelzést követtük. A hátsó kapun túl már hívogatóan tűnt fel a Pilis egyik magaslata. Elsőként azonban balra kellett mennünk, majd a kék jelzés is csatlakozott és akkor indultunk a…..
A túraterv szerint Bakonyszentlászlóról indultunk Vinyén keresztül egészen Zircig, ahonnan vasúttal jöttünk vissza. Tervezhetjük ezt Zirc felől is, vagy úgy, hogy előbb vasutazunk és utána gyalogolunk. A járat olcsóbb regionális, viszont ritkán jár, mindenképpen jól tájékozódjunk…..
Az időnk szorításában egy rövidebb túrát tettünk Lábatlanról. A különös nevű település eredetéről csupán monda szól. Helye a Duna partján van Komárom-Esztergom megyében. A központjában találhatunk pakolót és a főút túloldaláról lenézhetünk a Dunára is. Egy turistaút található a…..
Ha Kaposvár és Szigetvár között járunk, közel Szigetvárhoz, érdemes megállni és megnézni ezt az érdekes emlékparkot. Parkoló is van, de ha sietünk akkor elsuhanhatunk mellette, figyelni kell jobbra a park bejáratát. A wikipédiából származnak a következő szöveges információk: Az emlékhely…..
Ahogy beérkeztünk Bakonykútiba, egyenesen tovább kellett haladni és az utca végében jobbra megtaláltuk a kék+ jelzést, amelyen elindultunk a különleges völgybe. Az a különlegessége, hogy a sziklahasadékba vezető úton sok a bedőlt fa, amelyeket leginkább otthagynak, így vadregényes és természetes…..
  Révfülöp a Balaton észak partján van. A Balaton-felvidéken sok templomrom várja a természetjárók látogatását. A Balaton-kerülő kerékpáros utunk alkalmával álltunk meg megnézni a 13. századi falakat Révfülöpön. A kemping és a Szigeti Strand között kanyarog a Halász utca, amelynek körülbelül a…..
Széphalom Sátoraljaújhely része, de egykor önálló község volt. Vagyis tulajdonképpen Kazinczy Ferenc nevezte el ezt a helyet Széphalomnak. A Kazinczy Ferenc utcából a Jakubinus utcába vezetett minket a piros sáv turistajelzés. Onnan balra a földúton haladtunk Rudabányácska felé. A…..
Sárospatakon a Kazinczy Ferenc útról már meg is találhatjuk a piros sáv jelzést. A vasúti síneken keresztül gyalogosan a Malomkőgyár-tanya útján vezet a jelzés, autóval pedig a 37-es útra és onnan hamarjában balra a Bot-kő-pihenőbe kell lehajtani. Innen először egy erdősebb részen gyalogoltunk…..
Annyit nézegettük már az 500 forintoson! :)   Sárospatak Rákóczi-váráról a Wikipédiában olvashatunk információkat: ITT A vár és múzeumának honlapja: https://rakoczimuzeum.hu/hu/ Mi innen a Megyer-hegyi tengerszemhez mentünk kirándulni...
Kipróbáltuk hazánk leghosszabb libegőjét. A kalandparkba többféle szolgáltatás közül választhatunk. A libegőnek van egy középső állomása, a sípálya aljánál. Persze így a kilátó kényelmesen elérhető. :) Kétszintes építmény. A kilátóból nézhetjük a drótkötélen csúszókat is. Párás…..
Sátoraljaújhely közelében Pálháza és Mikóháza között van az elágazás. Legkönnyebben kerékpárral érhető el. Gyalogosan pedig Mikóházáról a Haris tanösvény része a kilátó. Távolban a Fekete-hegy. Van ott egy másik kilátó, Mikóházáról. A közelben Mikóháza a Fekete-hegyi kilátóval, Pálháza…..
A zempléni hegyek közé zakatoló, Pálházáról induló kisvasúton utaztunk Kőkapuhoz. Egy fizetős, de nem drága parkoló van a vasútállomásnál. Hűvös őszi napon még be is melegítettek a járműbe. Szép a vasúti kocsi belső borítása. Alkalomadtán különleges programokat szerveznek a…..
A 170 méter magasan Füzér fölé magasodó várhegy geológiailag a vulkanikus Eperjes–Tokaji-hegység része, a hegyet a falu részben körülöleli. Nagyon látványos. Kicsit sétáltunk a településen. Mi nem mentünk fel a várhoz.   Nagy felújításon ment keresztül a vár. Információk a…..
A zempléni településen Sátoraljaújhely közelében Mikóházán, a Hegyalja utcából a piros turistajelzés vezet be Fekete-hegy melletti Málnás-völgybe. A Hegyalja utca végében népi jellegű pincesor fogadott minket.   A Fekete-hegyi tanösvény van az útvonalon. Tölgyes-bérci…..
Budaörsön ezen a hegyen tanösvény található. Kőbánya van az aljában és a tetejére vezet fel az út, ahonnan szép panorámában lehet részünk. Mi éppen esős időt fogtunk ki amikor ott jártunk.   A Törökugrató utcából érhettük el a Naprózsa tanösvényt. Örülök,…..
Budakeszin a kiindulópontunk a sárga+ turistajelzés a Korányi Szanatórium bejáratától balra. Megkerülve a szanatóriumot a sárga sáv jelzésen a János-hegy oldalába haladtunk. Itt a gyermekvasút is elhalad. A Virág-völgyben balra a Csacsi-rétre mentünk ki. Onnan hamarosan a Máriamakki…..
Azt gondolom, hogy Biatorbágyon könnyű megtalálni a Viaduktot. Ma már a látványossága mellett csak sétányként és kilátóként szolgál. Az egyik ágára lehet felmenni, mi is megnéztük. A kettő között van a lépcsősor. Mi a viaduktról tovább is mentünk, mert a Fülemüle utcából éppen a piros sáv…..
A fővárosi Sas-hegyre csak belépő ellenében mehetünk. Ha pedig sétát is szeretnénk tenni, akkor pedig csak vezetővel és különdíjjal tehetjük meg. Még jó, hogy maradt egy kis beépítetlen rész belőle.       A látogató központ honlapja:…..
Répáshutáról a zöld négyzet jelzésen a műútra kell felmenni és onnan a közeli Bánya-hegyi elágazótól folytatódik tovább.   Majd a zöld sáv jelzést követtük jobbra a Nagymezőig. Áthaladtunk a naaagy mezőn és a zöld jelzés elvezetett egészen Bánkútig. Bánkútról a Bálvány-hegy még…..
Répáshutáról a Rákóczi utca végéből indultunk a panorámáért. Erre található a répáshutai kemping is.     Mindkét házakkal teli rész Répáshuta, S alakban terül el és a közepét a domb eltakarja. Felértünk a műútra! Autóval nem tudunk itt megállni amikor elénk terül a…..
Felsőtárkányban nagyon szép a tó, amelyet körbe is sétáltunk. Máskor is egy másik blogbejegyzésben. Partja közelében van a kisvasút állomása. Mi ugyan nem a kisvasúttal, hanem a nyomvonalán indultunk a túrára, Végállomása 4,8km-re van. Az Egeresvölgyi-Varróháznál állatparkot…..