Regisztráció Blogot indítok
Adatok
NM Dani

26 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mi jut eszedbe, ha azt hallod, "szuperszámítógép"? Hatalmas komplexumok fehérköpenyes tudósokkal, villódzó fények végtelen sora, titkos kormányzati létesítmények? HAL 9000? Nagy összegben…..
A szuperszámítógépek nem véletlenül izgatják az emberi fantáziát - számítókapacitásuk lassan saját agyunkéval vetekszik, segítségükkel bioszférákat, naprendszereket, virtuális világokat szimulálhatunk, s ha valaha megszületik az MI, valószínűleg belőlük pattan majd ki.…..
NM Dani 2015.08.03 15:01:00
@Macropus Rufus: Javítva, köszi. :)
A publikus felhőmegoldások az utóbbi években nagy népszerűségre tettek szert, hiszen a vállalatok könnyen és gyorsan hozzáférhetnek a segítségükkel a különféle IT-szolgáltatásokhoz. A privát felhők azonban szintén burjánzanak: a Technology Business Research (TBR) friss…..
Az ICANN-nek nem tetszik, hogy egy kanadai cég 2500 dollárért adja a cégeknek saját lejárató domainjeiket. A Szövetségi Kereskedelmi Bizottság válasza: „mi szóltunk előre”. Még áprilisban írtunk arról, hogy a Vox Populi cég rendkívül magas áron, 2500 dollárért kínálja a…..
Tíz éves a YouTube. A videómegosztó, amely mára az internet egyik sarokkövévé vált, amely tudást és híreket visz a világ minden pontjára gyorsabban, mint bármely tévé, meghatározza az online marketinget és amelyet mindannyian naponta használunk, lassan úgy, hogy fel sem tűnik.…..
NM Dani 2015.06.01 09:49:33
@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]: 2007-ben már nagyobb volt a YouTube adatforgalma magában, mint 200-ben a teljes interneté. Ez van a mondatban, és nincs ellentmondás, pláne, hogy az alatt a hét év alatt igen jelentősen megnőtt a teljes internet adatforgalma. :)
Egy a blogolásról szóló törvény miatt az orosz médiafelügyelet azzal fenyegetőzik, hogy nem csak megbírságolja a világ legnagyobb netszolgáltatóit, de szolgáltatásaikat is elérhetetlenné teszi az országban. A médiafelügyelő szervezet azzal vádolja a három amerikai céget,…..
Minden nap webcímek tucatjait gépeljük a címsorba, hogy elérjük a weben található oldalakat - de a legtöbben semmit nem tudunk arról, hogyan működik a rendszer, amely ezt lehetővé teszi számunkra, vagy arról, hogy éppen a rendszer globális felügyeletre állásának küszöbén…..
Megfigyelés, adatlopási, betörési ügyek sora, állampolgáraik ellen kémkedő kormányok és titkosszolgálatok - az elmúlt éveket jellemző botrányok után aligha meglepő: az átlag amerikai nem bízik a kormányban, az ügynökségekben, a telkókban és a közösségi médiában sem. A…..
A legújabb frissítés nem hoz majd olyan forradalmi változást, mint a korábbi P-betűsök, bár a cukiságfaktort maximumra tolja. A lényeg: a Google keményen ráfekszik a mobiloptimalizációra és a felhasználói élményre. Friss hír, hogy a Google legújabb algoritmus-frissítését a…..
A Google-t követve a Microsoft is belátta, hogy muszáj frissítenie keresőjét: ezen túl ők is előnyben részesítik majd a mobilbarát oldalakat a mobilos keresések során. A Google még csak néhány hete léptette életbe legújabb frissítését, amelyet a piac diszkréten…..
Ha komolyan gondolod a közösségi média marketinget, mindent meg kell tenned azért, hogy a lehető legtöbb embert érd el tartalmaiddal. Ez nem csak azon múlik, hogy mennyit és mit teszel közzé - az is számít, mikor. A közösségi média meghódításában hatalmas szerepet játszik az,…..
NM Dani 2015.05.11 12:05:34
@para_noir: Ha megjelenik a faladon, és nem kérted, az lehet fizetett reklám, ami valóban tukmálás. Ha valamilyen marketinges jellegű tartalom, ám ismerősöd osztja meg, akkor az már valamilyen kampány része. A tartalommarketing célja viszont az, hogy magad keresd a tartalmat. Például: adott egy barkácsbolt, akik csinálnak egy weboldalt, ahol valóban hasznos tippeket osztanak meg, mit csinálj, hogy csinálj, milyen esközöket használj. Ha szereted a barkácsolást, te fogod keresni a tartalmat, nem tukmálják rád. Ettől még egyből nem konvertálsz természetesen vásárlóvá, de ha mondjuk fél év múlva kell egy új fúró, jó eséllyel ez a bolt lesz az első, ami eszedbe jut. Pedig nem toltak az arcodba egyetlen "mostazonnalvegyélmegtőlünkmindent" reklámot sem, csak egyszerűen felépítették a brandjüket.
Egyébként éppen azért haldoklig a hagyományos reklámmarketing, mert rengetegen vannak, akik ugyanígy gondolkodnak. TV-reklám alatt pisiszünet vagy kapcsolgatás, a bannereket már eleve meg sem látjuk (mármint tényleg, a legtöbben a szemkövetéses tesztek szerint egyszerűen vakfoltként átugorják), a közösségi médiában letiltjuk a reklámokat. A tartalommarketing az, ami ezen a szűrőn át tud jutni, mert nem reklám, hanem ténylegesen értékgeneráló brandépítés.
NM Dani 2015.05.11 12:18:04
@para_noir: Oké, akkor nem kell magyarázni. :)
NM Dani 2015.05.11 14:17:48
@tucano: A második felére van megoldás, rengeteg közösségi média időzítő szolgáltatás van, amik ezt feloldják. Ilyen pl. a Hootsuite, vagy a magyar fejlesztésű Postradar. Ha megvan a tartalom, ilyenekkel előre letudhatsz jó pár napot, minimális munkával.
A gond hát ugye a tartalomgenerálás, ezt általában kiszervezik, mert a fenének van ideje még a biznisz mellett közösségi médiára, blogra, tanulmányra, oktatóanyagra, miegymásra. Szövegírókkal viszont költséghatékonyan megoldható a dolog hosszú távon. Nem kérdés, nagy meló. :)
Eugene Kaspersky kiberbiztonsági szakértő, a Kaspersky Lab alapítója szerint egy megfelelően kifinomult támadást még észrevenni sincs esélyünk, a túlterheléses támadásoknak pedig nincs ellenszere. Ennek ellenére optimista. Kaspersky műholdas kapcsolaton keresztül jelentkezett be…..
A Kaspersky Lab februárban robbantotta a bombát: ráakadtak egy olyan rejtélyes hackercsoport nyomaira, akik hosszú évek óta fertőzik az interneten befolyásos személyiségek, nagyvállalatok, kormányügynökségek rendszereit. A homályba burkolózó Equation-csoport, becenevén a net…..
NM Dani 2015.05.03 11:23:02
@csoio csagasz: @falomb: Az Equation egyébként gyakran fertőzött (fertőz?) offline is, pontosan így - pendriveokkal például. Az egyik legkorábbi felderített esetben egy kutatónak egy szakmai konferencián adtak ajándékba egy pendriveot, amin ott figyelt a malware.
NM Dani 2015.05.03 11:53:58
@rezgaras: Lehet, csak éppen ezt sem tudjuk biztosan. Csak azt, hogy biztosan volt közük hozzá.
NM Dani 2015.05.03 13:36:25
@Alick: Lehet, de általában ez nagyon költséges. Nem véletlenül van gyakorlatilag hetente valamilyen betörési botrány - a nagy cégeknek sokszor inkább megéri a kártérítés és az arcvesztés amikor ellopják pármillió felhasználó adatait ahelyett, hogy erre költenének.
Az atomerőművek, hadiipari cégek stb. persze más kategória, itt elméletileg nem számít a pénz, ha biztonságról van szó - de egyrészt tudjuk, hogy mégis számít, másrészt az emberi hibát lehetetlen kiküszöbölni. Amit Yoran nemrég beszélt arról az RSA konferencián, hogy ha egy támadónak elegendő ideje, erőforrása és eltökéltsége van, bármilyen rendszerbe behatol, tökmindegy, mivel és hogyan védik.
A közgazdászok évtizedek óta próbálnak rájönni, miből lehet megmondani, meddig él majd egy vállalkozás, mindeddig azonban nem sikerült átfogó választ találni. A Királyi Természettudományos Társaságnak azonban most lehet egy válasza. Marcus Hamilton új-mexikói kutató és…..
Legyen szó akár vállalatokról, akár egy személyes brand felépítéséről, netes múltunk sokat számít. Egy-egy elbaltázott vagy népszerűtlen poszt, félreérthető tweet akár komolyan is ronthat megítélésünkön - legalábbis eddig így volt. A netes múlt olyasmi, ami bármikor…..
Legalábbis az amerikai piac így értékeli a keresőóriás legújabb algoritmusfrissítését, amely a mobilbarát oldalakat helyezi előtérbe. A lépés senkit nem érhetett meglepetésként, de nagy változásokat hoz. A Wired egyenesen az elmúlt három év legnagyobb változásának nevezi…..
Új technológiával őrzik a rendet a közösségi oldalon, már 200 ezer oldal kamu lájkjait vették el egy hónap alatt. Nincs megállás, a Facebook tartani akarja a lépést az üzletét rontó simlisekkel szemben. A közösségi média marketing legfontosabb platformja a Facebook. A sikert…..
NM Dani 2015.04.22 08:54:23
@szamaritánus: A delikvenst kiállítással jutalmaztuk, amiért ilyen tehetségesen próbált spammelni.
Már több mint ötmillió domaint regisztráltak be az újonnan bevezetésre kerülő gTLD tartományok alatt - a legnépszerűbb tartományok listája igencsak meglepő. Ahogyan az várható volt, az egyre újabb gTLD-k bevezetésével egyre nő a regisztrációk száma is, a múlt héten már az…..
Az újonnan bevezetésre kerülő gTLD-k között akad nem egy mulatságos, bizarr és érdekes darab is. Ilyen a .sucks is, amely kritikusai szerint a trollok fellegvárává válhat. A cég szerint, amely a domain üzemeltetésének jogait megvásárolta, a .sucks a szólásszabadságot…..
Ha weboldalt indítunk, nem csak annak népszerűvé tételére, de védelmére is gondolnunk kell. Az adathalászat napjainkban az egyik olyan támadási mód, amely ellen mindenképpen védekeznünk kell - de szerencsére egy igen egyszerű és hatékony módszer áll rendelkezésünkre. Ez…..
NM Dani 2015.04.02 12:23:15
@pythonozok: A captcha abban segít, hogy bizonyos tartalmakat elrejtsünk azok elől a botok elől, amelyek a netet járva adatokat gyűjtenek, adatbázisokat építenek - például mailcímeket. Egy captcha által megakadáyozhatjuk, hogy a bot bejusson egy fórumra, kitöltsön egy űrlapot, összességében olyan tartalomhoz férjen hozzá, amelyről nem szeretnénk, ha phishing áldozatává válna. De védelmet nyújthat a jelszó-kitaláló támadások vagy túlterheléses támadások ellen is (bizonyos mértékig).
Azzal, hogy eldöntjük, ember vagy drón van-e a túlfélen, kiszűrjük az adathalász botokat is, melyekből megszámlálhatatlan dolgozik folyamtosan a neten.
A bejegyzés második felével kapcsolatos kérdést nem értem. De ha rákeresel, bármely mondatrészre, láthatod, hogy csak a Netmasters saját blogján szerepel ezen kívül. Mit kellett volna ezen bemagolni? :)
Mit ér a titkosítás, működik-e egyáltalán, mennyire törekednek a cégek adataink biztonságának megőrzésére? Ezekkel a kérdésekkel indult a World Hosting Days második napján szervezett háttérbeszélgetés, melyen német IT-cégek vezetői mellett Sarah Harrison, a Wikileaks…..
A World Hosting Days első napja rengeteg érdekességgel szolgált – meghallgattuk többek között a MySQL alapítóját, Monty Wideniust, és az Apple társalapítóját, Steve „Woz” Wozniakot is. Előadást tartott David Ednie, a SalesChannel Europe elnök-vezérigazgatója is, és egy…..
Az amerikai bizalmas dokumentumokat kiszivárogtató Edward Snowden szerint a megfigyelésnek semmi haszna, és ezt a titkosszolgálatok is nagyon jól tudják. A döntést, hogy feláldozzuk-e magánéletünket a biztonságért, szerinte demokratikusan a társadalomnak kellene meghoznia, és nem a…..
Steve Wozniak szerint a felhőalapú technológiák nem jelenthetnek megoldást mindenre, mindig készülnünk kell olyan alternatívával, amely a felhő elérhetetlensége esetén is működőképes. Ugyanakkor oda van az appokért és az okoseszközökért, amelyek ma nagyrészt a felhőbe…..
Idén lesz 25 éves a .hu tartomány - lassan indult be, de a hazai piac sajátosságaival együtt mostanra épp oly pezsgő, mint a nemzetközi, bár persze kisebb nagyságrendekkel operál. Honnan indultunk? A világ legelső .com domainneve, a symbolics.com éppen néhány napja lett harminc…..