Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Andras Biro

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Általában cukormázas, lekváros, csokoládés linzereket készítünk. De miért ne próbálnánk ki új dolgokat. Most többféle dologgal kísérleteztünk (volt ami a magyar konyhában nem megszokott). Megsütöttem a linzer lapokat, és utána kerültek rá a kiválasztott anyagok. Az elsőre csoki darabkákat…..
Szeretünk főzés közben kísérletezni. A nyári szünetben a közös sütés-főzés alkalmat ad egy kis tudományoskodásra is. 10 ötlet a kísérletezésre Izgalmas gombócot gyúrni és figyelni, amint felúsznak a forró víz tetejére. Készítsünk vegetáriánus ebédet, és hozzá indiai paneer sajtot. Ha…..
Andras Biro 2023.08.14 15:53:31
A Tudáscseppek bolttal közösen tudományos meséket készítünk. Ezúttal a  decemberi várakozást szeretnénk izgalmasabbá tenni egy mesefüzérrel. Minden napra egy kis történet, egy kis barkácsolni való, egy kísérletet. Velünk tartotok?  A mese előző részeit itt találod Adventi mese 2021 December 23.…..
Andras Biro 2021.12.23 15:11:48
Január 19. a pattogatott kukorica világnapja. Szeretem az írásaimat egy-egy világnaphoz kapcsolni. A pattogatott kukorica egy izgalmas téma. Sikerült egy digitális mikroszkóppal egy olyan képet készítenem, ahol még a só szemek is láthatók a felületen. Foglalkozásaimon sokszor mutatom be a…..
2020.12.09. Adventi naptár kilencedik napja – kilencedik kísérlet Meglepő, hogy egy apró fenyőtű a nagyító alatt, mennyi tudományos kérdést vethet fel. Íme három tudományos játék: kísérlet   A gyerekek imádják, amikor nagyító, vagy mikroszkóp alá tehetnek dolgokat, és áhítattal nézik a…..
Alkotó Részecskék Vaj házilag 2016.03.06 19:15:33
A vaj készítés roppant egyszerű, és szórakoztató. Gyerekekkel különösen az. Elfogyott itthon vasárnapra a vaj. Szaladjunk valahová, mi van nyitva ... hagyjuk. Volt itthon egy adag (200 ml) habtejszín. 30% zsírtartalmú. A folyamat a következő: Elkezdjük felverni a tejszínhabot. Én kézimixert…..
48 óra telt el, mióta az első szappanom főzésének nagy bátran nekikezdtem. Szépen szárazdunsztban, bebugyolálva pihent a formában a szappan massza. Nagyon izgatott voltam, vajon milyen lesz az állaga, mikor kibontom. Az utasítás szerint újra gumikesztyűt húztam. Kifordítottam az őzgerinc…..
Sokat vitatkozom a gyerekekkel, hogy ne egyék meg a havat. Sokan nem tudják miért. Annak mindenki tudatában van, hogy a levegő szennyezett, főként a nagy városok felett. Magyarázom a gyerekeknek, hogy ezek a szennyeződések, olyan apró részecskék, amiket szabad szemmel nem látunk. Sok közülük…..
Andras Biro 2016.01.19 20:35:48
A gyerekeknek sosem elég a hóból. Hoztunk be a szobába is néhány hógolyót, hogy megnyújtsuk a havazás élményét. Gyúrtunk néhány hólabdát, és tálcára tettük. Minden golyót más-más színűre festettünk úgy, hogy ételfestékből cseppentettünk rá néhány cseppet. Egymásra tettük a hógolyókat, és…..
Ez a medál egy igazi Team-munka volt. A férjem vetette fel, hogy a fiókjában van egy csomó elektromos alkatrész, aminek a nevét most tanulom. Mi lenne, ha felhasználnám az ékszereimhez? Jött a barátnőm, és kiválasztotta ezt a soklábú szépséget. A gyöngyök a nőies lágyítás szerepét töltik be...
Andras Biro 2015.10.23 17:15:13
Kis kísérletezőimmel ( 6-10 évesek) alkotó részeire bontottuk a tejet. Próbáltuk felsorolni, hogy milyen anyagok vannak benne. A reklámok sokat segítettek. Olvassuk a tejes doboz leírását is, és szépen összejön a tudásanyag. Elválasztottuk a zsírt, vajat…..
Andras Biro 2015.10.23 17:13:36
Alkotó Részecskék Eső-festő 2015.09.11 20:38:13
Van az esőben valami megnyugtató, ha úgy lassan, csendesen esik. Használjuk ki a gyerekekkel. Rajzoljunk filctollal (ne alkoholos filccel) színes pöttyöket,  köröket egy konyhai papírtörlőre. Tegyük ki a papírlapot az esőre, és hagyjuk kicsit a cseppeket dolgozni. Egy idő után szépséges…..
Kirándulásokra szeretek mindig innivalót magammal vinni a családnak. Több kérdés is felmerül ilyenkor: Hogyan tudom hidegen tartani a folyadékot, hogy ne kelljen hűtőtáskát cipelni? Mennyi itókát praktikus még hordozni? Válltáska, hátizsák? Esetleg elfogy vegyünk újat, hideget -  0.5 literes…..
Nagyon kedves felkérésnek tettem eleget a múlt héten. Kísérletnek is beillik - nagyon kíváncsi voltam, hogy mi lesz belőle. Kaptam egy adag tésztát - kovászt? Mellé egy leírást a teendőkkel. A hét minden napján kellett egy kicsit törődnöm vele. Cukrot, lisztet, tejet adni hozzá. Nem írom le a…..
Andras Biro 2015.03.16 20:16:41