Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Poopeye

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Charlie Hebdo gyilkosság kapcsán az egyik, igen elterjedt vita az, hogy a Charlie Hebdo karikaturistái provokálták a vallásokat, és ezért a terroristák szerint halállal kell lakolniuk, mérsékeltebben elítélő vélemények szerint legalábbis maguk is vétkesek, a legenyhébb…..
Poopeye 2015.03.16 07:57:32
Brendel:
„tolerancia az egy viselkedésminta, ami elvárható mindenkitől.” – ahogy Öntől is.
„távlatilag az a cél, hogy az emberek többsége racionálisan gondolkodjon, és legyen ateista. a trend egyébként erre mutat” – ki dönti el, hogy az embereknek hogyan kell gondolkodniuk? Maga? Ez demagóg, ahogyan a vallás is, amelyet üldöz. Maga semmivel sem jobb, sőt!
„én nem akarom megtiltani, én azt szeretném, ha a vallások legalább az EU országaiban kb olyasmik lennének, mint mondjuk a rasszista ideológiák, hogy "rendben, nem irtjuk ki őket, rendben, nem visszük börtönbe őket, csak, mert ebben hisznek, de normális társaságba nem valók".” – ki az, aki lefekteti a „normális társadalom” fogalmának alapjait? Maga? Milyen jogon? Mi az, hogy normális? Talán az, hogy állandóan azt hajtogatjuk: „érvelés-érvelés-érvelés”? Vagy az, hogy egy Logika című könyvre maszturbálunk – mert, ahogy elnézem, Ön ezt teszi. Ha valaki olyan érvet mond, ami magának nem tetszik, akkor egyszerűen rávágja, hogy hazudik. Hát ez lenne az érvelés magasiskolája? Ön úgy használja ezt, mint a lehetetlen kisgyerek az óvodában: „ez mind te vagy, de én mi vagyok?”.
Maga úgy gondolja, hogy kiválasztottként Önre hárult a nagy szerep, hogy igazságot tegyen a Földön és kizárólagos joggal mondhassa meg a tutit? Ki kell provokálni a toleranciát? És ezt mégis miből gondolja? Ugyanennyi erővel magának is toleránsnak kellene lennie, mi több, Önnek kellene példát mutatni ebből! Ha annyira vallásellenes, akkor ne keresse a társaságuk, fórumaik, ne érintkezzék velük, továbbá amennyiben kikéri magának a toleranciát, akkor először is tanulja meg azt!
Itt maga a legintoleránsabb személy, nem mellékesen mindenkinek meg akarja mondani, hogy miben higgyen illetve ne higgyen, de legfőképp gondolkodjon úgy, ahogyan Ön! És mi lesz a következő lépés? Egy Brendel-szentírás?
Magára igazán ráférne egy kiadós verés, de csak azért, hogy toleranciára nevelje, a seggnyaló „peetmaster” haverjával együtt…
Nagyokosok…