Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nigel

0 bejegyzést írt és 356 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sosem fogjuk megtudni, hogy ki lőtt. A második világháború óta tudjuk: Könnyű azt mondani, hogy a másik lőtt. A Flightradar adatait is figyelve hamar eljutunk oda, hogy viszonylag messze történt az incidens. Egy az Ukrán hadsereg által ellenőrzött területen. Az Ukrán kormány…..
nigel 2014.07.17 22:28:58
@Válasszunk: Persze! Mond már el nekem, hogy hol kaphatott kiképzést egy amerikai zsoldos (aki valószínűleg tengerészgyalogos, vagy ranger volt korábban és lövész kiképzést kapott) egy orosz fejlesztésű légvédelmi rakéta kezelésére? Szerinted hol, az amerikai hadseregben? hiszen ott nagy mennyiségben rendszerben állnak ám az orosz légvédelmi rakéták és még a szakácsot is kiképzik a kezelésükre. egyébként meg Ez a típusú légvédelmi rakéta rendszer teherautóra van telepítve, tehát az egész rendszer kb. egy óra alatt simán áttelepíthető. A szerbek a balkáni háború idején ezt a lövünk és költöztetünk technikát szinte tökélyre fejlesztették. Úgyhogy fogadd csak el, az egyik valószínű opció az, hogy a szakadárok lőtték le egy kis rokoni segítséggel.
nigel 2014.07.17 23:33:23
@Válasszunk: Te figyu! Szerintem ezt inkább hagyjuk, mert egyre nagyobb baromságokat irkálsz. Mond már el nekem, hogy honnan szereznének be ezek a általad említett nemzetközi zsoldosok egy olyan amerikai rakéta rendszert, amelynek ára dollár százmilliókra rúg? Ez nem egy M-4-es karabély, vagy M-60-as géppuska, amit Amerikában legálisan megvehetsz a hozzá tartozó kiegészítőkkel együtt. Na szép estét!
nigel 2014.07.18 00:28:04
@Válasszunk: Neked tényleg nincs semmi fogalmad a légvédelmi rakétarendszerekről igaz? Akkor megsúgom, hogy egy ilyen rendszer áll egy harcvezetési pontból, egy felderítő és egy tűzvezető lokátorból, tűzvezetési pontból, a rakétákat hordozó járműből + a rakétákból ezeknek a rendszereknek a működtetése nem egy ember, hanem egy egész szakasz feladata, akik speciális kiképzést kapnak egy adott rakétarendszerre. Az általad említett AMRAAM rakéta pedig alapvetően az amerikai és a NATO vadászgépek elsődleges légiharc fegyverzete. Az amerikaiak nem exportálják ám csak úgy ide-oda. ahhoz, hogy valamelyik külföldi ország rendszeresítse, ahhoz az amerikai kongresszus engedélye szükséges. Így csak az USA-val szövetséges országok rendszeresíthetik. " Az AMRAAM pedig nem új rakéta, és pl. az arab világ jelentős része használta," Na ezt a baromságot meg honnan vetted nem tudom, mert csak azok az arab országok, amelyek az USA szövetségesei a térségben (Szaud Arábia, Jordánia, Bahrein)de pl. az iraki légierő nem kapott belőle, hiába rendszeresítették az F-16-os repülőket. Az arab tavaszos érvelésed meg több mint érdekes, mert nem emlékszem rá, hogy azokban a konfliktusokban, hatalmas légiharcok lettek volna, vagy repülők tucatjait lőtte volna le a légvédelem.
Egyébként meg ajánlom figyelmedbe ezt a cikket, ami nem igazán a te verziódat erősíti: hvg.hu/vilag/20140717_Torlik_a_bizonyitekokat_az_ukrajnai_lazad
Elégetik.Kidobják.Kampányolnak vele. ..
Az alapdíj ... ördögi egy találmány, a Rezsi gyomrában emésztődjön ezer évig, aki ezt kitalálta és bevezette ... oh, wait ... "A magyar államigazgatási munkamegosztásban a földgáz díjszabályozás elõkészítése a Magyar Energia Hivatal (MEH) feladata. A MEH-nek a…..
nigel 2014.02.26 21:09:26
@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Igen? És melyikben te idióta? Észak Koreában? Kubában? Venezuelában? Vagy orbán kutyus legújabb gazdájánál, akinek a seggét nyaljátok? Putyinnál?
nigel 2014.02.26 21:12:21
@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: A MOL elvileg egy magyar cég nem? Még sem nonprofit módon működik. Nincs ingyen a benzin, a gázolaj!
K report Az állam, mint arkangyal 2014.01.23 08:25:16
NGM: "Magyarországon több tízezren azért nem tudják átvenni a diplomájukat, mert bár államvizsgáztak, a szükséges nyelvvizsgát még nem tudták megszerezni. Ezért a Nemzetgazdasági Minisztérium 3 milliárd forintos keretösszegből "Diplomamentő" néven képzési programot indít. A…..
nigel 2014.01.23 23:46:11
@Valóraváltógép: Ahha! Már értem! Először kioktatsz, majd minősíted a szaktudásomat úgy, hoyg nem is ismersz, majd politikai nézeteim felől érdeklődsz és közben provokálsz, de ha én kérdezek tőled egy egyszerű dolgot, akkor az a válasz" hogy semmi közöd hozzá". Na tudod mit! Jó éjszakát! ;)
nigel 2014.01.23 23:59:15
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Úgy látom, hogy maga rendszeresen félreérti a hozzászólásaimat. Én a magyar példával az alábbi állításával akartam vitatkozni:"És szerinted a mérnöki tudást csak és kizárólag idegen nyelvű szakirodalmak tanulmányozásával lehet fejleszteni?"

Ha naprakész akarsz lenni, akkor igen". És ezt akkor is fenntartom, ha magyarkodónak állít be (egyébként nem vagyok az)

És még egyszer megkérdezem. Mikor állítottam én olyat, hogy nincs szükség a nyelvtudásra?
Úgy látom, hogy igen csak elkanyarodtunk az eredeti témától. A további partalan vita helyett inkább elbúcsúzom! Jó éjszakát!
nigel 2014.01.24 00:07:20
@Valóraváltógép: Szerencsére neked bejött az élet! Hiszen négy nyelven is meg tudod kérdezni a Mekiben a vevőktől, hogy: milyen üdítőt kértek a Big Mac menühöz? További sok sikert nyomoronc!
A két éve veretlen albánok elleni szégyenletes budapesti vereséggel elszálltak a magyar továbbjutási esélyek a csehországi 2015-ös u21-es Európa bajnokságra. Nem marad azonban képviselet nélkül a Kárpát-medence: Szlovákia korosztályos csapata jó esélyekkel várja a döntő…..
nigel 2013.11.17 12:31:57
@Csehszlovák Kém: Nem az volt cumi, hogy kint voltak a VB-n és nyolcaddöntőt játszottak. Neked volt cumi az eredmény, annak tükrében, ahogy az október 26-i bejegyzésedben felvezetted a meccset. A teljesség igénye nélkül idéznék tőled, hátha már elfelejtetted.
"Most már megesszük Uruguayt is." "Éremért játszhat a világbajnokságon a hat idegenlégióskodó játékossal felálló csapat, amely újabb dicsőséget hozhat a szlovák focinak." (Megjegyzem az elődöntőbe jutott csapatok játszanak az érmekért, de ez nálad úgy látszik nem számít.)
A személyes kedvencem: "Tomáš Vestenický, egy szlovák őstehetség. A ManU is figyeli." Mintha ezt már hallottam volna valahol. Ááá megvan. Németh Krisztián egy magyar őstehetség. A Liverpool figyeli. Ha picit is tájékozott lennél az angol csapatok utánpótlás igazolási stratégiájában, akkor tudnád, hogy ez l*szart sem ér. Majd leigazolják 72. őstehetségnek, oszt játszat majd az angol 3. osztályban. Egyébként nem is olyan régen nyert bronzérmet U 21-es VB-n Magyarország. Na az a futball világot pont annyira nem érdekeli, mint a szlovák utánpótlás csapatok szereplése. Ha már mindenképpen azzal foglalatoskodsz, hogy a szlovák "sportsikereket" próbálod kárörvendő módon a magyar sporteredményekhez hasonlítani, akkor a focit szerintem hanyagold, mert a Szlovák válogatott a két kiugróan égő eredményen kívül semmivel sem tett többet az asztalra. Egy a magyarokénál gyengébb csoportban ugyanúgy 3. helyen végzett, de kevesebb győzelmet aratott (3-5)és kevesebb pontot szerzett(13-17). A végeredmény, hogy egyik válogatott sincs kint a VB-n. Ennek tükrében inkább javaslom az összehasonlítást a következő viszonylatokban elvégezni: szlovák vízilabda vs. magyar vízilabda, szlovák kézilabda vs. magyar kézilabda, szlovák úszósport vs. magyar úszósport, szlovák kajak-kenu vs. magyar kajak-kenu, szlovák olimpiai szereplés vs. magyar olimpiai szereplés. És végül, hogy legyen egy kis sikerélményed, megcsinálhatod a szlovák és a magyar jégkorong eredmények összehasonlítását is. (Valamiből végül jobban kijöhessetek.)
ui: Ezt, hogy érted? "Hát ti?" Te akkor nem is drukkolsz a magyar válogatottaknak? Akkor minek van a bemutatkozásodban az a zárójeles is szavacska? Na, sok sikert a kutatómunkához!
nigel 2013.11.17 18:56:06
@Csehszlovák Kém: Szerintem neked komoly szövegértési problémáid vannak. De most tényleg! Mi is fáj nekem? 1988 óta voltam már kint pár száz válogatott meccsen. Köztük az 1996-os U 21-es meccsen is, ahol 2-1-re nyertünk a skótok ellen és így ki jutottunk az Atlantai olimpiára. Egyébként voltam már egy-két kézilabda, vízilabda és jégkorong meccsen is,(pl. idén Stockholmban a szlovén-cseh meccsen is) úgyhogy szerintem ezzel nem kéne arcoskodnod. Egyébként nem tudom eldönteni, hogy a tájékozatlanság, vagy a mindenáron nagyot mondás kényszere hozta ki belőled azt a ökörséget, hogy az úszás, vagy a kézilabda rétegsport lenne. tudod mi a rétegsport? A horgászaton belül a hegyi patakokban való műlegyes horgászat, amit a cseh és szlovák barátaink magas szinten űznek. Na az a rétegsport, nem egy olyan sportág, amiben olimpiai és világ bajnokságokat rendeznek. A vizes vb esetében pl. 181 ország vett részt, vagy a kajak kenu esetében, ahol 88 ország versenyzői (köztük Szlovákia és Csehország)álltak rajthoz. Ezek a számok is bizonyítják, hogy mekkora ökörségeket is irkálsz. Persze tudom én, hogy frusztráló tud lenni amikor összehasonlításból az jön ki, hogy az általam gyűlölt nemzet a világ élvonalába tartozik a "rétegsportok terén", a kedvenc országaim pedig sehol sincsenek ebben az összehasonlításban. Legalább azokban a sportágakban ott lennétek a világ élvonalában, amit említettél. De a tenisz a sportolók elsősorban nem a nemzetüket, hanem magukat képviselik. A jégkorongban meg Szlovákia a nagy generáció kiöregedésével egyre messzebb fog kerülni attól, hogy az orosz, finn, svéd, kanadai négyessel esélyesként vegye fel a harcot. A szlovák extraliga pénzügyi gondokkal küzd. Esik a színvonala. soha nem volt ilyen kevés szlovák hokis az NHL-ben, mint mostanság . Szlovák csapat inkább jön a MOL ligába játszani, minthogy a szlovák első osztályban (extraliga alatt) induljon. Az meg, hogy olyan sportolókról, mint Egerszegi Krisztina, Darnyi Tamás, Nagy Tímea, vagy Benedek Tibor úgy minősíteni, hogy " államilag agyondotált, szarrákokzszott olimpiai hősök" tetves nagy prosztóság még tőled is. Nem tudom honnan veszed a bátorságot, hogy világviszonylatban köztiszteletnek örvendő sportembereket ilyen módon minősítesz. (Mondjuk négyüknek több olimpiai aranyérme van, mint amennyit szlovákia 1992-óta összegyűjtött.)Ha már mindenképpen abban találod meg az örömödet, hogy bebizonyítsd a kisebbségi komplexusod generálta rögeszmédet, miszerint mennyivel felsőbbrendűbb, nemesebb, kulturáltabb nép is a cseh, meg a szlovák a magyarnál, akkor azt ne a sportban próbáld meg bizonyítani. Vannak az életnek más területei is ahol talán sikerülhet.

Egyébként a blogod egyes bejegyzései eléggé szórakoztatóak, úgyhogy csak így tovább és sok sikert a munkához! Lé

ui: Nem tudom, hogy pattant ki az agyadból a Trianon téma ugyanis én sehol nem utaltam rá. Ebből az a következtetés vonható le, hogy szerintem Te vagy az, aki ezzel a témával fekszik és kel.
A pedagógusok életpályamodelljének bevezetésében a béremelés megvolt, az előmeneteli rendszer kialakítása most zajlik. Amint ez beindul, zárul az oktatási reformfolyamat. Úgy tűnik, ezt a kormány tényleg végigcsinálta. Elődjük hiteltelenné válásában nagy szerepet játszott,…..
Lehet, hogy úgy tűnik, mintha rászálltam volna a Jobbikra, pedig nem így van. Csak egyszerűen nem tudok elmenni a dolgaik mellett. A múltkori nagy arculatváltás után most az ifjúsági tagozatuk rajzversenyét nem tudom szó nélkül hagyni. "Kedden tartották a Képviselői Irodaház…..
Magyarellenes provokációra készül a Jobbik, november 6-án Komárnoba vonul be Vona bohóc legújabb jelmezében. Kapkodjuk a fejünket, a Jobbik kampánya repülőstartot vett, nemrég bemutatták új választási kampányfilmüket, amelyben rózsaszín pulóveres fiatalok karolgatják…..
Október 6. Magyar nemzeti gyásznap, amelyre a cseh és szlovák köznyelv is megemlékezik: Világoš. • Magyarországon nem ismert, hogy a szlovák és a cseh nyelvben bevett szó • Szlovákiában nem ismert, hogy Magyarországon ez egy fájó történelmi…..
Vastagbőr Aláírod vagy kirúgnak 2013.09.27 13:35:54
Május 17-én jelentette be az EMMI, hogy létrehozzák a Magyar Pedagógus Kart, ami az állami és önkormányzati fenntartású köznevelési intézményekben dolgozó pedagógusok önkormányzattal rendelkező köztestülete lesz. A Kar feladata az etikai kódex megalkotása és a pedagógiai…..
nigel 2013.09.27 17:13:09
@Secnir: Kár, hogy férfi vagyok és nem tudok én is gyesre menni. Egyébként meg roppant szívderítő, hogy 2,5 diplomával 11 év tanítás után a fizetésem 145000 Ft nettó. Ebből 10500 Ft a bérlet, 60000 Ft a lakás törlesztő, 6000 Ft a biztosítás, 10000 Ft a közös költség, 6000 Ft a telefonszámla, 5000 Ft a villanyszámla. Marad kb. 40 ropi kajára, ruhára és egyéb kiadásra. De most már legalább megnyugodtam, hogy -3000 Ft fizetésemelést kaptam vikiéktől és ezért cserébe nem kell mást csinálnom, csak leadnom az a pár órát naponta és utána jöhet a bohócfényezés. Az összes tanítási szünetet láblógatással tölthetem, hiszen ott van a 2,5 hónapos nyári szünet + a 2 hét téli és a 2 hét tavaszi f*szlógatás, hiszen nincsen nyári gyakorlat, pedagógus továbbképzés, tantárgyfelosztás és órarendkészítés, folyosófestés, nyári tábor felügyelet, tanmenetkészítés stb. Most már végre csupa móka a pedagógus élete Hálás is leszek életem végéig.
nigel 2013.09.27 17:21:17
@Secnir: Igen tudom, hogy van ilyen lehetőség. Mivel, hogy egyedül élek ezt azért nehéz lenne kivitelezni.
nigel 2013.09.27 22:17:45
@Én is akarok kommentelni: Szerencséje volt! Nálunk nem volt mindenki ilyen szerencsés. :(
Pár nappal ezelőtt írtunk arról a kezdeményezésről, melynek célja, hogy hangot adjon a szexuális támadások áldozatainak. Akkor azt írtuk, hogy gyakran a hatóságok és a társadalom sem fordul kellő odafigyeléssel, együttérzéssel feléjük. Mikor elmondtam valakinek: „Egy…..
nigel 2013.09.27 16:47:15
@Mérnork: :DDDD Mondjuk inkább a leszbi poreszt szeretem.
nigel 2013.09.27 16:53:51
@mojoking77: Nincs nekem semmi bajom, csak rávilágítottam a férfiak megerőszakolásának egy lehetséges voltára.
nigel 2013.09.27 17:15:03
@protézisesh: Nem akarok, mert már így is le perverz betegeztek! :D
Csak jelzem, hogy Kuvatov videoüzenete nem több, mint a nácikkal kollaboráló ostoba elnök alibista szerepjátéka. Kubatov, köpd szembe magad! Amúgy miért mondja az FTC, hogy maroknyi szurkoló tettéről van szó, amikor az egész tábor megtapsolta a feliratot és miért tudják a…..
nigel 2013.08.24 20:05:57
@blaubner: Persze, hogy általánosít, hiszen a választott fajtájánál törvényi szinten van jelen az általánosítás, a kollektív bűnösség elve.
A kormány már a jövő héten tárgyalhatja a kereszténydemokraták javaslatát. Unortodox megoldással fordítaná meg a népességcsökkenést a KDNP. Információink szerint a párt olcsó, forintalapú hitellel és lakással támogatná azokat a házaspárokat, akik vállalnák, hogy…..
nigel 2013.08.11 21:15:33
@Jenyei: Ja! Már értem! Igaz az Úr kedveli a hülyéket!
Egy hete jelentette be Balatoni Mónika, a KIM társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára, hogy a Nemzeti Összetartozás Napjára választottak egy Összetartozás Dalát, Bársony Bálint és Gergely Éva Barackfa című szerzeményét. Azt nem tette hozzá, hogy Gergely Éva Doncsev…..
nigel 2013.05.30 21:29:55
@Jani haverja: Ja! Kicsit zöld, kicsit szőrös, kicsit savanyú, de Magyarország akkor is jobban teljesít. Ha bele döglötök is. :)
Tegnap az MNO lehozta a Portik Tamás maffiózó és Laborc Sándor szocialista titkosszolgálati vezető közötti találkozók leiratait, a PestiSrácok pedig a teljes jegyzőkönyvet, ami szépen bemutatja, hogy milyen jó kapcsolatban voltak egymással. Három kedvenc mondatunk belőle (tessék…..
nigel 2013.04.23 18:14:51
Balog Zoltán EMMI-miniszter az általa Szaniszló Ferencnek saját bevallása szerint tévedésből adományozott majd visszakért Táncsics-díj kapcsán március 18-án kapott parlamenti kérdésre adott válaszában ezt is mondta a jegyzőkönyv szerint: "amennyiben néhány újságíró…..
nigel 2013.04.10 18:32:23
@Dr.Zomboss: Csak egy díjazott van? Mert én tiszta lelkiismerettel tudnék még ajánlani jelölteket, akik áldásos, állhatatos munkájukkal kiérdemelhetnék e magasztos címet.
Történelemhamisítással vádolják a nudisták a németeket, mert a világtörténelmi, felnőtteknek szóló, A Király Meztelen című ismeretterjesztő munkájukban felruházták főszereplőjüket. "Döbbenetes, hogy Németország, amely a nudista fény és becsület büszke…..
Azt már tudjuk, hogy március 14-én, mikor már óriási gondokat okozott az országban a hó, a katasztrófavédelmi vezérkar a belügyminisztériumban és külön is ünnepelte magát. Szombatra már javult a helyzet, Orbán Viktor személyesen is tájékozódott az M1-esen, mely eseményről…..
Az osztrákok büszke népek. 1955-ös függetlenségüket máig nem hajlandók magukkal szemben feladni. Nyugati szomszédaink népszavazást tartottak a sorkatonaság kérdéséről, a szociáldemokraták észérvei azonban kevésbé hatották meg a lakosság nemzettudatos kicsi szívét, mint a…..
Vöröshajú lányok Lucy Collett 2012.12.05 05:37:00
..
nigel 2012.12.05 20:42:36