Regisztráció Blogot indítok
Adatok
agroman69

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A közútkezelőnek kéne rendben tartani ezt a sávot az út mellett, de a jelek szerint a cserjézés nem igazán sikerágazat; jó kis bozót borította el a területet. Ilyenkor régen hoztak néhány fegyencet, mondjuk kétszázat, körülbelül ennyi ember kéne, hogy elvégezzék egy ilyen…..
agroman69 2015.08.23 17:46:46
@churchill: Látom Churchill, Te vagy szakmabeli vagy, vagy voltál, köszönjük a nagyon szakszerű kommentedet!
Legjobban a " csóválás" tetszik. Itt tényleg nem a farka csóválja a T-150-est!
Ja, a T-150-es traktorról meg annyit, hogy régen, még a TSz. időkben, érkezett a traktor okkal, egy un. "Hadi doboz" amiben néhány módosított fogaskerék, csapágy, meg miegymás, és annak beszerelése után a 150-es képes volt akár 80-al is vontatni hadiállapot esetén az ágyukat, meg miafenéket.
Magyar Traktoros Krone silózó 2015.06.15 13:14:37
Szálastakarmány-betakarító gépekre specializálódott német cég, amely máig családi tulajdonban van. A céget bő száz éve alapították, mára három fő tevékenységi körük van. Gyártanak félpótkocsikat kamionokra, gépeket és mezőgazdasági gépeket. Céges hagyomány, hogy az…..
A dán cég nem válogat a szórni valóban: ha valamit szórni kell, ahhoz ő legyártja az eszközt. Van műtrágya- és trágyaszórójuk, de legendásan jó minőségűek a Bodballe sószórói is. Az M2-vel kapcsolatban nehéz is autós hasonlatot találni, mert ugye minőség.…..
agroman69 2015.05.11 06:57:00
@lujo1111: A hozzászólásod végére reagálnék! A precíziós gazdálkodás, nem csak tőlünk nyugatabbra működik, nálunk is tör előre, de nagyon. Tény, hogy sajnos, nem elsősorban a környezetvédelemért, bár ez a fontosabb szempont, inkább azért mert ezeket a műtrágyákat, talajjavító anyagokat, aranyáron mérik a gyártók!! Bige Úr remelem tetszik olvasni a blogot!!!!
A nagy műtragyaszórógép gyártók, (Bogballe, Sulky, Rauch, Kverneland stb.) nagyobb kategóriájú gépei szinte már csak ilyen, vagy nagyon hasonló felszereltségben készülnek.
Természetesen a kis gazdaságok, még mindig az olcsó egytárcsás " keverőtárcsás mosógépeket" veszik. Érzékletes példa: egy ilyen olcsó gép, alig 100.000 forint, míg egy olyan csúcs cucc, amiről a Winkler ír, bizony 4-5 millióba is kerülhet.
Igen pont annyiba, mint egy fullos Dacia Daster......
  A globális multik világában mindig érdekes, ha egy jellegzetes, közismert, már-már legendás terméket valamelyik országban teljesen más vásárlóra pozícionálnak. Ismeretes például, hogy Kínában a Luis Voutton mennyire proli cuccnak számít. A Hürlimann-nal az történt,…..
Kis Piros Traktor...Ugye, a három szó szinte mindenkiben megmozdít valamit? Mágikus egy dolog, de tényleg, a pszichológia még adós a kérdéssel, hogy a megfelelő populácó számára miért a kis piros traktor a legjobb pupillatágító. Talán ugyanonnan jön a dolog, mint a…..
agroman69 2015.04.23 13:53:51
@1kutya: szóval a SAME az hagyományosan PIROS, a LAMBORGHINI pedig hagyományosan FEHÉR, de igazad van, volt/van egy EZÜST korszaka is!
Időről időre lábra kap az iparági pletyka, hogy a Mahindra traktor-ágazata zászlót bont Magyarországon. Aztán ebből nem sok lesz, a Mahindra még a személyautóival is elég óvatosan terjeszkedik, és a forgalomban leginkább a terepjáróikat látni. Amerikában viszont óriási…..
agroman69 2015.04.18 19:17:57
@Travis007: Ne csodálkozz! A világ legtöbb traktorát a JD gyártja, és minő véletlen a cég amerikai! Ja, és az amerikai paraszt ( bocs, farmer) már csak a sajátját veszi!
Év Autója csak egy van, legalábbis európai Év Autója. Vannak még az egyéb földrészek autói, de mivel ezek gyakran csak az adott földrészen kaphatók, hát... hogy is mondjam, a többi földrészen a díj nem sokat jelent. A traktoroknál sokkal jobb a helyzet, eleve annyiféle…..
  Közel a perc, amikor  drónok látványa ugyanolyan megszokott lesz a földeken, mint a traktoroké, de az Iowai IPTV beszámolója alapján ma még egyelőre csak annyira jó a technika, hogy a gazda szeme egy repülő GoPro közbeiktatásával hizlalja a veteményt, illetve Iowa esetében…..
Vannak sportok, melyek egyszerűen nem nevelnek sportoló kinézetű embereket. Egy motocross-versenyzőről száz méterről megmondani, hogy sportoló, a Forma 1-hez is kell a fizikum, de mondjuk a raliversenyzők nagy része jó esetben átlagos járókelő. A nem sportolónak kinéző sportolók…..
A magyar szereti a Zetort, bár nehéz volna tagadni, hogy a hazai veterántraktor-fesztiválokon a márka láthatatlan. Hiába hisszük, hogy a Zetor valami irtózatosan patinás dolog, a márka történelme alig fél évszázadra nyúlik vissza. A traktorgyár eredetileg a brnói Zbrojovka…..
Bár Stonehenge sosem volt az övék, Írország szinte tele van monumentális kőkorszaki emlékekkel. Ez itt a képen a Loch Gur közelében található kőkör, Írország legnagyobb neolit kőköre. A neolit kőkör alapvetően úgy működik, mint a világgazdaság vagy az internet: sokan…..
agroman69 2015.03.14 09:42:26
A traktorok színe külön tudomány. Az egyes márkáknál legtöbbször nincs színválaszték, és a büszke tulajdonos nem is kérné másban, mint a márkára jellemző alapszínben, mint John Deere-zöld, New Holland-kék, vagy Kubota-narancs. A Lamborghini fehér színnel lóg ki a…..