Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bzk

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pista befejezte itt a blogolást. Írásait többféleképpen lehetett értelmezni, nőgyűlölőnek, iróniának, görbe tükörnek, amiben a modern feminizmus túlkapásait mutatja meg. Ízlés dolga, kinek mit jelentett. Nem látunk be a fejébe, hogy tulajdonképpen hogyan is gondolta.    ..
(A szerző se nem harmincas, se nem szingli. Húszas évei legvégén jár, ám sok e körbe sorolható barátja, ismerőse van, akikért tenni akar, akiket szeret, s akiket valóban sokra értékel, nagyra tart, sokukat egyenesen példaképének tekint, vagy épp felnéz rájuk…) A mai…..
Badacsony is felkerült, vagyis visszakerült az északi part bulihelyszínei közé. Megnyílt a Kishableány, ami egy 7. kerületi szórakozóhely és egy balatoni bár keveréke. A Kishableány iszonyú menő hely, egy legenda volt - kb. 30 évvel ezelőtt, és az itteni bulikról inkább a…..
Mi a közös Tutanhamon sírjának 1922-es felfedezésében, Szergej Gyagilev balett-társulatában, a konstruktivizmusban és Japán hagyományos művészetében? Természetesen az, hogy mind hatással voltak a két világháború között világszerte elterjedt, ma évtizedekre feledésbe merült art décóra. Az art déco,…..
bzk 2015.03.08 20:45:57
@bzk: „Van itt kis zavar, úgy érzem. Az art deco nem építészeti stílus... ... A linkelt épületek többsége bauhaus”

többsége?!?!?!

negyedigazságot írtál. a Gyöngyösi úti, a Futó utcai, na meg a téglaépületek, pláne a Phönix-ház nagyon távol van a bauhaustól, Gropius forog a sírjában, ha ezen dísszel(!) rendelkező épülettömegek(!) kapcsán bárki bauhaust említene. ugyanilyen tévedés a Szent István parkot is „lebauhaus-ozni”.

a pavilonon, meg a templomon látszik leginkább a szigorúbb konstruktívista-funkcionalista formanyelv, míg a Vermes-háznak északnémet/holland téglaexpresszionizmushoz van köze, ld. a díszeket a félkörű zárterkélyen ill. a lakatosmunkákat. nyerskőlábazat és tégla is távol áll a bauhaustól. ugyanakkor ezen épület is kezd a konstruktivista formanyelvhez közelíteni.
bzk 2015.03.08 20:46:36
@retek: az előző komment neked ment!
bzk 2015.03.08 20:36:06
@retek: a magyar art deco építészet 99%-ban „ki van kutatva” Budapesten, Magyarországon és külföldön.