Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Weechoo

15 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A terv az volt, hogy utolsó nap, 25-én vonatra szállunk, meglátogatjuk a fővárost, Colombot, majd este kimegyünk a reptérre, ahonnan hajnalban repülünk haza. Csupán egy dolgot néztünk el, nem 26-án indult a gép, hanem 27-én. Szóval meglepetésünkre  lett egy plusz napunk.…..
Weechoo 2016.03.26 00:11:11
@noviktorka: Bocs, hogyha elvettem a kedved, nem akartam senki kedvét szegni. Ez az én saját nézőpontomból lett írva, lehet hogy más teljesen másként éli meg az egészet. Lehet, hogy én vagyok túl pesszimista jellem. Nem láttam korábban, hogy írtál, lehet azóta már rég megjártad Sri Lankát, kíváncsi vagyok neked mennyire tetszett, megírhatod ide nyugodtan a véleményed, ha jársz még errefelé valamikor. Remélem egy-két dologban hasznát lelted a blogomnak azért.
Az utolsó pár nap már csak lazítás volt. Tuk tukkal mentünk le a partra reggelenként, majd este vissza. Vendéglátóinktól rendszeresen kaptunk reggelit, ebédet (ha otthon voltunk) és vacsorát, ami minden esetben rizs volt curryvel, bár voltak eltérések minden alkalommal. Itt már…..
A rengeteg utazás meg fárasztó kocsikázás után végre eljutottunk a déli partokra, ahol terv szerint eltölthettük az utolsó napokat. Itt már nem volt sok "kötelező" program, csak napsütés meg tengerpart. A sofőrünk elég jól tervezett mindig. Megspórolta nekünk az energiát,…..
Elérkezett a várva várt safari napja. Ezt akartam a legjobban kipróbálni mind közül, azt se bántam, ha sok pénz rámegy. Dzsip bérlés plusz a belépő. Korán reggel terepjáróval indultunk neki a nemzeti parknak. Elég jó érzés volt utazni a nyitott dzsippel. Bár reggel kicsit hideg…..
Adam's Peak - magyarur talán Ádám csúcsa (vagy pöcke..?) 2244 méter magas hegy. Nem olyan magas, mint a World's End a Horton Plainsen, viszont híres zarándok út. Fel voltam készülve a hegymászásra, meg barangolásra az erdei utakon, de ez nem egészen így nézett ki, ahogy…..
Kendyt mielőtt elhagytuk volna, megnéztük a Szent Fog templomot. A szent fogat persze nem láttuk, mivel azt csak ritkán veszik elő. Ezt addig nem tudtam. Egész más éghajlatba kerültünk. Hűvösebb hegyvidék. (Bár itt is le lehetett égni) Az egész olyan európai hangulatú…..
Pasikuda egy kitérő volt a tervezett úthoz képest, úgyhogy ugyanazon az úton indultunk vissza, a cél ezúttal Dambulla volt. Dambulla - A barlang templom Bentről nem készültek képek, mivel úgy gondoltam, videot jobb minőségben tudok rögzíteni zárt, sötét helyen, mint…..
Kalkudah városa. Ez nem a szegény negyed, ez egy teljesen normális város Sri Lankán.   Tengerpart, napsütés. Bár a tengerpartot az utazás végére terveztük, lett egy plusz napunk Anuradhapura kihagyása miatt, úgyhogy lejöttünk a partra. Ez itt a tamilok vidéke, szegényebb vidék…..
Az árusok Volt egy nagyon ragadáncs árusom, kb negyed óráig próbáltam lerázni, de mindig utánam jött. El akart nekem adni egy Ganesh szobrocskát. Először valami pár százat rupeet értettem, ezért érdekelt, megvizsgáltattam, ő meg látta rajtam, hogy érdekel, ezért elkezdett…..
Anuradapurát kihagytuk pénzmegtakarítás végett, úgyhogy csak Polonnaruwában láttuk az ősi romokat. Elvileg nagyon hasonló a kettő. A romok előtt tettünk egy kis kitérőt a természetbe.   Végül megérkeztünk Polonnaruwába, ahol biciklit béreltünk, mert nagy…..
A jó drága belépő után megint volt egy lenyúlós wc-s bácsim, de most már volt nálam 20 rupee. (Még mindig olcsóbb, mint a németországi autopálya wc, 75 eurócentért.) Sigiriya elég szép hely. Jó sokat kellett lépcsőzni a szikla tetejére. De beszéljenek inkább a képek. A…..
  Először szembesültünk a borzalmas tömeggel meg a délutáni hőséggel, amint kiszálltunk a klímás kocsiból. Az elefántok épp a folyónál fürödtek, úgyhogy egyből odamentünk. Fehér embert nem láttam egész eddig, itt viszont egymás hegyén-hátán. A helyiek pedig le-le…..
Közlekedés Arról már olvastam korábban, hogy autót bérelni sofőrrel érdemes csak Sri Lankán, mert a közlekedés nem épp európai. Hát hogy is fogalmazzak, ha nekem kellett volna vezetni, kb elindulni se tudtam volna az úton. Tömegnyomor, előznek, tolakodnak, dudálnak. Egy…..
Az angol hidegből bele a meleg trópusi éjszakába. Este kilencre értünk a reptérre Negomboba, és már egyből éreztem, hogy gondok lesznek az alvással, mert alig bírtam lélegezni a fülledt melegben. A levegő szinte állt. Egy kedves helybéli hölgy üdvözölt mindenkit a repülőből…..
Utazás előtt Hol is kezdjem. Pár hónapja amikor a barátnőm megemlítette, hogy a nagy álma eljutni Sri Lankára, akkor még azt se tudtam, hogy eszik-e vagy isszák. Megnéztem térképen merre van - hát jó messze - aztán legyintettem, hogy "na majd egyszer, ha öregek leszünk, meg…..