Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Péter Gerák

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
(Bár a blogot már rég nem írtam, a téma örökérvényűnek tűnik. Sok megkeresést, kommentet kapok új áldozatoktól, akik átestek azon amin én is. Azt gondoltam mégiscsak érdemes folytatni és leírni 1-2 jótanácsot a felépülőknek...) Szóval elszakadta az achillesed... először…..
Péter Gerák 2015.03.08 08:48:20
Üdv. mindenkinek. 35 évesen velem is megtörtént ez a jeles esemény, így gondoltam megosztom másokkal is tapasztalataimat. 2015.01.17-én történt foci közben, olyan érzésem volt, mint akibe jó nagyot belerúgtak. Megkaptam a labdát, átvettem, kitámasztottam és összeestem. Ez volt a folyamat. Később mondták a többiek, hogy nem volt a közelemben senki, csak úgy összeestem. Miután felálltam nagy nehezen lebicegtem a pályáról és vizsgáltam mi lehet a baj. Ki is derült hamar, mivel az achillesem helye teljesen puha volt. Ekkor jött a felismerés, hogy mi a francnak jöttem ide, miért nem hallgattam a feleségemre, hogy államvizsga előtt 5 nappal ne menjek focizni, nehogy valami baj legyen. Lett is.
Mentőt hívtam, hogy ne kelljen sokat várnom a sürgősségin, mivel sejtettem műtét lesz belőle. Délutánra meg is volt, gerincbe érzéstelenítés... Egész jòl tűrtem mindent, utólag tudtam meg, hogy nem vágták fel, hanem összehúzták az inamat és külső rögzítéssel kívülről varrták. Így nem látszik kívülről csak a varrat helye. A doki azt mondta mostanában ezt alkalmazzák. Jött utána a fekvő gipsz. Egy élmény volt mankóval menni államvizsgára, de mindenki segítőkész volt, csak az egésznapi erőltetés miatt nagyon megdagadt a lábam. 10 nap múlva varratszedés is megvolt, egy kicsit jobb volt utána. Én sajna nem kaptam csizmát, a doki azt mondta, hogy jobb a gipsz, így jött a fekvő után a bokám kiegyenesítése. Talán eddig ez fájt a legjobban. A spiccben lévő lábamat magam alá kell húznom és letenni a földre a sarkamat. Kb. 1/2 órát vett igénybe, de ki lehet bírni. 1 hét járógipsz után éreztem 2 pattanást az achillesemnél úgyhogy visszamentem a dokihoz. Kiderült minden rendben, csak a varratokkal összehúzott bőt igazodik. Amint a járógipszben tudtam terhelni a lábam, 1-2 nap alatt lement a dagadás is és érezhetően lötyögött benne a lábam.
A gipsz levétele után a bokám, lábfejem még meg van dagadva, de sokkal szebb mint volt gipszcsere közben. A bokám mozgása beszűkült rendesen, csupán néhány centit mozog, a vádlim nem nagyon esett össze, rosszabbat vártam, de az ínszalag nem mozgatja, teljesen letapadtak az izmok. Terhelni tudom a lábamat de estére a vádlim bedagad.Holnap kezdem a gyógytornát és várom az eredményeit. Ui.: az államvizsga 5-lett.:-)