Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dr.Rigó Barnabás

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
ZIRCINFO (Al)Polgármester? 2015.03.20 15:31:24
A zirci képviselő-testület törvényt sért. Nincs még alpolgármestere. A polgármester ugyanis eddig nem tudott olyan jelöltet megnevezni, akit a testület minősített többsége elfogadott volna. A testület vezetője teszi mindezt úgy, hogy pontosan ismeri a szavazás…..
dr.Rigó Barnabás 2015.03.22 22:57:34
Az (Al)Polgármester cikkel kapcsolatban, szeretném felhívni a figyelmét a szerzőknek arra , hogy ha 2 induló volt, akkor nem törvényszerű, hogy aki nem nyert abból legyen alpolgármester! A törvény egyértelműen fogalmaz, a polgármester dönti el, hogy kivel akar és kivel tud évekig együtt dolgozni! Ez a valódi települési érdek! Minden más csak a választást elvesztő személy egyéni, azaz önös érdeke! (jelen esetben Horváth László személyes , önös érdeke!) De, ha már idézték a választási szavazat számokat, akkor nézzük meg mit is mondanak a számok: Ottó Péter kapott 56,5% Horváth László 43,5% szavazatot, Ottó Péter szavazataránya osztva Horváth László szavazatarányával 1,29% -t mutat, a Horváth Lászlóra szavazó emberek szavazatainak 29 %-val kapott több szavazatot Ottó Péter!
Jó lenne már megérteni a Horváth Lászlót támogató képviselőknek, hogy megválasztatott egy polgármester aki NEM AKAR EGYÜTT DOLGOZNI HORVÁTH LÁSZLÓVAL! Ez Ottó Péter felelőssége! Ahogy az Önöké meg az, hogy ezt tudomásul véve tolják a város szekerét! Nem tehetik meg azt, hogy visszaélve a többségükkel elfoglaltságot jelentenek be öten a soron következő testületi ülés időpontjára, azért, hogy a törvényben előírt határidőre ne tudja az önkormányzat megalkotni a rendeletét és ezzel mulasztásos törvénysértést kövessen el!
Ezzel nem a polgármestert rendszabályozták meg, hanem a városnak okoztak kárt. Ráadásul, amikor méltóztattak ráérni a testületi ülésre, akkor előterjesztik a tiszteletdíjak emelését!
Kedves Képviselők! Egy kis emlékeztető, hogy miért nem támogatják sokan Horváth László al polgármesterségét?
2002-2006 között Horváth László volt Zirc polgármestere, a ciklus végén az újabb választáskor az alábbiakban foglaltam össze Horváth László kis királyságát, mert polgármesterségnek aligha tudtam nevezni:- és most szó szerint idézek a 2006-ban leírt szórólapomból. Kérem döntse el minden olvasó és Ön is, hogy változott-e valami azóta Horváth László körül a leírtakhoz képest!?:

Az Önkormányzat 2002-2006 évi működéséről:
A polgármester ( Horváth László) teljesen diktatórikus eszközökkel próbálta meg irányítani a testületet. Úgy gondolta, ha a testületen belül rendelkezik egy-egy ügy kapcsán többségi támogatással, akkor egyszerűen időpazarlás a többiek ellenvéleményével foglalkozni.
Ahogy telt az idő, olyan mértékű elkötelezettségét sikerült egy (képviselői) körnek megszereznie, hogy már .. az arroganciát is megengedheti magának.
Sajnos ebben igaza is volt, a kisebb - nagyobb kedvezményekkel -... az egyes képviselők egyedi ügyeinek támogatása , megtámadtatás, felháborodás esetén kiállás az érintett mellett stb.
Ezen kívül milyen eszközök voltak (még) a kezében, hogy...a személyét támogassák kritikátlanul?: ... Majd jött a kórház vezetői pozíció támogatása, az orvosi rendelők eladása, a múzeumvezetői kinevezés támogatása a megyei önkormányzatnál.
Persze volt, akinek a szóbeli ígérete ellenére sem adott támogatást, így aztán nem is virágzott tovább a barátság...
Valójában a testületnek egyetlen szerepet szánt ...mégpedig, hogy legitimálják az ő egyszemélyes döntéseit, javaslatait,...
Ma elmondhatjuk: a testületen belül kiszolgáltatott emberei vannak, lehet, hogy hálával tartozók is , de érdek nélküli barátai nincsenek a polgármesterünknek (értsd Horváth László-t).
A polgármesterről 2002-2006 között: ( értsd Horváth László-t)
Ha valakit megválasztanak polgármesternek nem jó, ha a küldetéstudata megváltó tudattá alakul át!
Az embereket nem lehet, sem akaratuk ellenére boldoggá tenni, sem úgy, hogy elveszek tőlük adók formájában azért, hogy utána én mondjam meg, hogy mire van a legnagyobb szükségük. Kevesen örülnek egy rókaprém gallérnak, ha azt a zaciba beadott télikabátjukért kapott pénzből vettük. ( Horváth László idején emelték a helyi adót, amit most 2015-ben kezdeményezett csökkenteni. De kár hogy emlékszünk rá hogy Ö emelte fel...szerk)...

Néha az volt az érzésem az elmúlt négy évben, (hogy polgármesterünk mindennel foglalkozik, ) ...
Álljon itt tanulságként ez a felsorolás - a tiszteletdíjakat szándékosan nem közlöm, (!!) - de ugyebár tudjuk magától a polgármesterünktől ( Horváth Lászlótól) egy újévi beszédjéből, hogy "ne keverjük össze Őt holmi udvari........dombon kapirgáló kis kakassal, mert Ő a magasból ránk tekintő sasmadár......" (idézet Horváth Lászlótól) márpedig tudják, a sas nem kapdos legyek után......!!
Külön megbízatásai tisztségei a négy évben ( 2002-2006)
- Bakony Volán igazgatósági tagsága
- Balatontourist igazgatósági tagsága
- BÖSZ elnök
- E - városok országos szövetsége vezetőségi tagja
- Zirc és Vidéke Takarékszövetkezet feb tag
- Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyûlése Képviselő
- Szabad Demokraták Szövetsége Párt Veszprém megyei elnöke

Zirc 2015 március 22 Dr. Rigó Barnabás
Valószínűleg igen, ha a képviselő-testület elfogadja a csütörtöki ülés 12. napirendi pontjában szereplő határozat-tervezetet. A közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény ez évtől érvényes rendelkezései szerint a polgármester évi szabadságának…..
A február 26-i képviselő-testületi ülés 9. napirendi pontja "A helyi önkormányzati képviselők és bizottsági elnökök és tagok, valamint a gazdasági tanácsnok tiszteletdíjáról és természetbeni juttatásáról szóló rendelet megalkotása". A Zircen jelenleg érvényes, bruttó…..
dr.Rigó Barnabás 2015.03.05 22:02:20
Valóban, akár teljesen jogos igényként is megfogalmazható lehetne az emelés, ha nem tennénk fel a kérdést ? .: Látszik-e a képviselők munkájának eredménye a város fejlődésén az elmúlt 25 évben, fejlődött-e a város gazdasága, jöttek-e létre új munkahelyek, könnyebben megélnek-e ma a zirciek mint 20 évvel ezelőtt? Profitálnak-e a zirciek a turizmusból, miért mennek el a fiatalok, miért nem lehet itthon ( Zircen) diplomával elhelyezkedni? Miért nem tudnak fejlődni a helyi vállalkozások??? Megannyi kérdést fel lehet tenni ami arról szól hogy a képviselő testület munkáját nem azzal mérik, hogy a képviselők hányszor ülnek végig 30 napirendes testületi ülést vagy hogy hány köztéri szobrot avattunk .....és hányszor 17 millió Ft támogatást adtunk a helyi gyerekpancsolónak...hanem az előzőleg feltett kérdések válaszaival.

És azt sem szabad elfelejteni T. Képviselők, hogy az Önök munkájának megítélése nem az Önök dolga, hanem a miénk, VÁLASZTÓKÉ, még ha ez rosszul esik is - tudom hogy bizonyos szakmákban ez szokatlan, mint pl az orvosi szakmában, mert ott sosem volt kötelező a beteg véleményét meghallgatni, de a képviselő ülésen nem ez a helyzet a megjelenő érdeklődő VÁLASZTÓVAL... igaz hogy ez a történet is az életünkről szól. de ettől az asztaltól felállíthatjuk Önöket.. és ha itt elvesztik a bizalmunkat lehet hogy azzal az orvosba vetett bizalmunk is elvész... ezt jó lenne mérlegelniük! Zirc 2015 március 05