Regisztráció Blogot indítok
Adatok
PhdDrDarth Robert

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Volt valaha egy nagyon jó film 97-ben, ez volt a Csillagközi invázió. Verhoeven mester egyik utolsó nagy dobásnak szánt alkotása. A film annak ellenére, hogy nagyon sok rajongót szerzett máig vitatott értékű. Pár évre rá jött az értelmezhetetlen full Zs második rész, a…..
PhdDrDarth Robert 2008.12.29 10:16:44
Sziasztok
Lojzi kommentje nagyon tetszett, de szerintem nem teljesen van igaza. Nekem a Starship Troopers 1 társadalomkritikája megkérdőjelezhetetlen, ezt pedig a filmben lévő TV reklámok / hírek igazolhatják. Verhoeven a Robotzsaruban is használta ezt, és ott a társadalomkritika-cyberpunk világ annyira jól kiegészítette egymást, hogy a film hihetetlenül sok többlettartalmat nyert. A Starship Troopers témája miatt sem tud ekkorát ütni, hiszen már az első rész sem volt lezárva, sőt: az egész olyan volt mint a hidegháború alatti propagandafilmek. Maga a film műfaja és az elrejtett apróságok összessége adja ki szerintem a nagyon is éles kritikát emberekről, háborúról, meg úgy általánosságban szinte mindenről, és ez üt csak igazán nagyon. Persze a regényhez hasonlítani problémás, de ez mindig az. Ez túl bonyolult kérdés. Érdekes a film fogadtatása is. Tarantino-Rodriquez Grindhouse filmjeit senki sem kérdőjelezi meg, hiszen ismerjük a készítőket, tudjuk hogy mit is akartak a filmjeikkel. Ha viszont nem ők készítették volna el a Terrorbolygót, lássuk be: iszonyat ZS kategória lenne... De így hogy ők hozták össze azonnal kult lett, tisztelgés a 80-as évek filmjei előtt, a zombifilmek előtt..stb. Ezért jó. Ha viszont egy John Doe készíti el, lehet hogy komolyan veszik a filmet, és akkor 2007 legrosszabb filmjei közt versenyezhetett volna. A Starship mellett szól, hogy 1997-es film, de ma 2008-ban még mindig értelmes viták alapját képezi... szerintem igazi mestermű, és iskolapéldája azoknak a filmeknek, amik többek annál mint aminek látszanak.
Persze lehet hogy nem így van, de pont ezért jó film... egy irodalomszemináriumon hallottam azt hogy mi is a polifónia, a Starhip 1 pedig szerintem nevezhető polifón filmnek.