Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mernok

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A 444.hu találta meg azt a részletet a Sport1 Heti Helyzet című műsorában, amikor Csapó Gábor vízilabdázó úgy próbálja meg demonstrálni, hogy egy poharat huzigál Gyenesei Leila öttusázó előtt, és arra kéri, hogy dugja bele az ujját. Amikor beledugná, mindig elhúzza. Gyenesei azt mondja, hogy ez nem…..
Mernok 2016.04.11 11:49:14
Csapó viselkedése borzalmas. Pont a szövegkörnyezetből látszik, hogy az általa idézett vélemény nem idegen tőle. A hölgy a műsorban csak reflelxből helyesel, ahogy a legtöbb ilyen műsorban a szereplők végig se gondolják szokszor, mit mond a másik csak "igen-igen..ja-ja..."
Az idézett jogi megközelítés annyira alpári hogy sehol sem idézném még rossz példaként se. Bár lehetett már a történelemben olyan, hogy erőszakkal vádoltak valakit aki nem lépte át az erőszak határát egy aktusban de nyilván az esetek több mint 99%-ában erőszak történik. ezen nincs mit szépíteni. Külsérelmi nyom nélkül is bőven lehet kényszeríteni valakit amint erről már többen jó példákat írtak. Három férfi egy nő. Kész.

Egyébként aki az erőszak áldozatául esett nő vallomásában kételkedik abba is gondoljon bele ha a történetet a hölgy találta ki és ártatlan 3 férfit börtönbe küldött akkor a bírósági ítélet után pár nappal jó eséllyel címlapra került volna mint akit ilyen-olyan módon bántalmaztak. Három embert ok nélkül sittre vágni az nem reális hogy válasz nélkül marad.
De akármi is történt akkor.
Kiss nyilatkozatai naponta változtak. Egy higgadt ártatlan öreg úr 50 évvel egy esemény után nem tud következetesen megfontoltan nyilatkozni? Könyvéből, életrajzából kifelejti...?
Az egész egy klasszikus szőnyeg alá söpréses, lapítós, zsarolós, falazós kéz kezetmosós történet.
Ha pedig az igaz amit egy cikk írt a neten, hogy pár év alatt teljesen szabályosan jogilag az erkölcsi bizonyítvány valóban megtisztult illetve mivel kegyelmet kapott így akár azonnal, az mutatja, hogy a jog valódi értékrend nélkül mennyire üres tud lenni.
Lázár János erősen xenofób érveléssel élt Bayer Zsolt "Mélymagyar" című műsorában. Orbán jobbkeze arról beszélt Széles "CÖF" Gábor tévéjében, hogy szerinte el kell menni a nagyfai menekülttáborba és meg kell nézni, hogy milyen emberek érkeznek menekültként az országba,…..
Mernok 2015.07.13 22:10:45
A ballib sajtó -szokásos módon- torz véleményeket alkot ezúttal a migránsokból.
A végletegig magasztalva őket.
Igenis van különbség menekült és menekült között. Hogyne lenne?
Jellemes vagy jellemtelen?

1., Miért a kertek alatt mászkálnak? Miért nem a határátkelőn köszönnek és kérnek menedéket?
Egy becsületes nyomorult a határátkelőn jelentkezik.

2., Miért van elképesztő szemét körülöttük? Nincs idejük elvinni a különböző ételek csomagoló anyagait egy kukáig?
Jól nevelt ember(független végzettségtől) nem szemetel. Sehol. Akkor se ha menekült.

3., Hogy lehet vandalizmus egy menekült esetében? Igenis kapnak enni, inni. Van ágyuk, tisztességes orvosi ellátás. Szerényen húzzák meg magukat és várják meg amik a hatóság intézkedik. S ha van is egy-két idétlen köztük aki tombol, a többiek gyorsan térítsék észhez.
Tanusítsanak türelmet, mégiscsak az életük -a legfontosabb- itt biztonságban van.

4., Igenis el kell zárni őket, mert valós egészségügyi kockázatot jelentenek. Ehhez nem kell orvosnak lenni. És nyilván valós biztonsági kockázatot.

5., Egy valódi politikai menekült nem egy nevet mond meg egy országot ahonnan állítólag jött. Amit leellenőrizni szinte lehetetlen. Vigyázzon a papírjaira. Ha pedig elvették tőle, akkor mondjon el olyan sok adatot magáról (lakcím, országának városai, királyai, folyói, iskolája, kórház ahol kezelték, sportolói, sámán/pap...mindent az otthonáról ) amik segítségével gyorsan és biztosan igazolható a személye. Életünk pár éve során olyan sok helyen hagyunk nyomot, hogy órák alatt lehet igazolni egy valódi menekültet. Ha nem mond magáról szinte semmit akkor pedig kívül tágasabb.

6., S hogy mit kéne tenni a Nyugatnak?:
-Nem kéne szétlőni országokat (Irak, Afganisztán, Szíria, Líbia)
-Inkább felesleges dollár milliárdjaikból konszolidálni, építeni, fejleszteni kéne az Unión és Észak Amerikán kívüli területeket. Kiterjeszteni a jóléti határokat.
Sajnos erre a mohó jólétű ember nem igen érez indíttatást.
A konfliktus elkerülhetetlen.

A kormányt pedig utálni azért mert megvédi az állampolgárait, komolytalan.
Az Index olyan sekélyes.
Eltelt már néhány nap, de még mindig csak hüledezve nézünk, miket is mondott az az ember, akit tavaly harmadszor is megválasztottak a magyarok az ő miniszterelnöküknek. (Illetve nem is a magyarok, hanem azok, akiket ők odaküldtek, de ez most mindegy.) Orbán teljesen elszállt…..
Mernok 2015.05.14 11:39:32
@sas70: Nyilván azért kapjuk gyerek után a kedvezményt, hogy legyen nagyobb gyerekvállalás. Ha gyerek nélkül kapja a polgár az adókedvezményt akkor kisebb a gyerek vállalás magyarán elkölti erre-arra, másra. Egyébként ha évi 87eFt volt az adójóváírás az ma bruttó 150nél egy gyerek után 12x10=120e/év két gyereknél 12x15=180eFt/év többnek tűnik. A tranzakciós adót számszerűsítsük ha lehet hány száz ft/hó?
Egyre egyértelműbb, hogy komoly erők mozdultak meg a háttérben a Déli pályaudvar likvidálásáért. Az ötletet az adja, hogy támfalcsusza miatt ideiglenesen le kellett zárni a Délibe vezető vágányokat, ez azonban százmillió körüli összegből kijavítható lenne. De az ügy áll,…..
Mernok 2015.03.05 13:45:31
Üdv!

A délit bezárni jelen(!) állás szerint elfogadhatatlan. Viszont bekéne zárni csak épp beruhást igényel.
A 2-es metró és a (dél-délnyugat felé menő) vasút között feltétlenül közvetlen kapcsolat kell.

Többen írták, hogy a 2-es metrót kell kivinni Kelenföldre. Pontosan ez a megoldás. Laikus emberek azt terjesztik, hogy ez nem lehetséges mert ott az alagút és két felüljáró (Villányi, Nagyszőlős út). Nem igaz, hogy nem lehetséges. Már eleve úgy épült meg hogy később ki lehessen hozni: az 50-es években az volt az igény, hogy vágánykapcsolatot lehessen kiépíteni, hogy háború idején föld alatti(védett) vonatkapcsolat lehessen a Duna alatt, ha a hidakat lebombázzák. (A felszínen bombázott sínek hamarabb helyreállíthatóak mint egy Duna híd.)

A metró az alagút szakaszán is simán feljöhet(ne). Nyílván átépítéssel. Ez egy mérnöki feladat, nekünk szaktervezőnek érdekes kihívás de megoldható.

Ez nagyjából a 4-es metrót is okafogyottá tette volna de még ma is óriási előnye lenne az M2- Kelenföld kapcsolatnak.
Hiszen
-a délihez továbbmenni logisztikailag csőd.
A márványúti felüljáró és az alagút többszörös szűk keresztmetszet. A forgalom lényegében ezekhez igazodik.
-az M2 a felszínen találkozna a vonatokkal: leszálnánk a vonatról és átsétálnánk 5-6métert a peron másik felén álló metróra. Óriásit gyorsulna a forgalom.
-Kelenföldön elképesztően sok hely van vágánynak, épületnek aluljáróank...: könnyen lehet rendezni a beérkező/továbbmenő/forduló vonatokat, metrót. Tökéletes hely egy tágas, kényelmes közlekedési csomópontnak. (Akik szerint kis vidéki állomás azok abszolut nem ismerik a főváros forgalmát.)
-nyilván pár milliárd Ft-ot felemészt a metró felhozata de ennek többszörösét éri a déli pu. ingatlan.
Duna alatti vonatkapcsolat Pesttel aránytalanul nagyobb költség lenne!

Összességében viszonylag kis befektetéssel óriásit javulna a főváros de különösen Buda közlekedése.

(A 4-es metró külön történet. 10-ből 4 állomás teljesen felesleges...Ugyanennyi pénzből lehetett volna 2x ilyen hosszú vonal 12 szerényebb állomással.)

Üdv!