Regisztráció Blogot indítok
Adatok
a. prospero

35 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Régóta adós vagyok ezzel a posttal. És bár már mindenki elmondott mindent az MSI Windről, gondoltam leírok pár hosszabb távú tapasztalatot is. Hátha segít azoknak, akik netbook-vásárlásban gondolkodnak. Nos, az én választásom az újabb U-100-as modell lett. Van benne 2 giga…..
a. prospero 2009.03.23 16:33:28
Nekem ilyen van egy ideje. Angliából hozattam, mert olcsóbb volt (1 font = 270 HUF árfolyamon, postával 300 font), plusz UK bill., 6 cellás akksi (4-5 óra üzemidő), igaz, csak 1GB RAM. (Kellett ugyan egy EU tápkábel az adapterbe, de az mindig akad...)

Először a Winden szokásos tripla boot-ot akartam kialakítani (XP, Linux, OSX), de végül maradtam az XP, Ubuntu Linux párosításnál, amit később egy Backtrack 4 beta-val bővítettem.

A fent említett ubuntus párbeszédpanel gondra Human Compact Small Icons téma fölpakolásával megszűnt.

Egyébként szinte csak a Linuxot használom rajta, iszonyat gyors (27-35mp alatt jutok be az asztalra, egy vistás, 4GB, anyámkínja Sony Vaio subnotival ez 95 mp...), megbízható, csak néha kicsit kézimunkás.

Az Ubuntu beépített zoomját felmappeltem a [,] billentyűkre, bármit könnyen lehet olvasni tisztes távolságból is. Hozzáteszem, hogy enélkül a szememnek kissé fárasztó a hosszas munka vele.

Játékra wine-al emulált windosból futtatott dosbox alól mennek a régi klasszikusok, de alapvetően ezt nem játékra készítették.

Amit a cikkíró nem emelt ki, az a gyenge wifi kártya. Ezt célszerű párezer forintért lecserélni, akár egy usb-sre, amire antennát is csatlakoztathatunk.

Plusz még egy: a touchpad túl érzékeny, erre van Windowshoz driver, Linuxhoz nem igazán.

All in all, remek kis kütyü, de nem hiába hívják Hackintosh-nak az OSX tábor lakói, hiszen nem árt némi ambíció a gép testraszabásához.
a. prospero 2009.03.23 17:01:22
@Reggie:
Ja igen, az a funkció hiányzik nekem, hogy gépeléskor kikapcsolja.
Őszintén szólva vajmi kevés fogalmam van arról, hogy a szépemlékű cseh és szlovák egybekelés mennyire volt népszerű annakidején, illetve hogy a gazdasági érdekeken kívül mely okok vezettek az angolul nehezen kimondható országok listáján tuti top tizes Csehszlovákia…..
Némileg megkésve írok erről a szimcsoportról, a négy szigeten elterülő Insilico-ról (eredeti neve In Silico, a szóösszetétel magyarázatáért okoskodás helyett lásd Wikipédia), a Second Life kb. fél éve induló sci-fi/cyberpunk/neo-urban üdvöskéjéről. (RP, roleplay azaz…..
...nekem. Gondolom a cím legalább pár embert idevonzott, hiszen mi más érdekelné az átlag magyart az SL-ben, mint az ingyen pénz?Elmesélek egy mókás történetet. Annak idején, úgy 2006. augusztusában(?) töröltem az accountomat. Hogy miért, az most nem számít. Aztán, mikor újra…..
Second Life Blogszemle 2008.11.25 09:51:00
Nem vagyok nagy híve a kuporgassuk a szakmai titkokat szemléletnek, még ha a nyílt Interneten a látszattal ellentétben sokan vannak így vele.A teljesség igénye nélkül végigsorolok pár külföldi, angol nyelvű second life-os blogot, ami az RSS olvasómban helyet kapott. (Nem feltétlen…..
Alig öt hónapot követően bezár a Google Lively. A bétából sem használhatóság, sem hivatalos közlemény formájában ki nem kerülő próbálkozás soha nem tűnt ígéretesnek, egyértelmű kudarc; az idei év utolsó napján csukja be kapuit véglegesen.Próbáltuk - tetszett 20%-ban,…..
Second Life Facelight 2009 2008.10.10 12:50:00
Mi az a facelight?Az egyik legnagyobb undormányság, amit a csicsapicsa avatárok szoktak fejükre kapni, miután a windlight erős árnyékaitól megváltozott arcuk, és nem képesek a tükörbe nézni. Nem elég, hogy ez másokat roppantmód zavar, mert nem csak az arcukat, de a környező…..
Némi kimaradást követően - miközben a Lindenék úgy döntöttek, kicsit megnógatják a megoldásszállítóikat, akik valójában javarészt lelkes öröknyubik és túlbuzgó marketingesek, akik túl sok időt töltenek SL-ben - megnézzük, hogy áll a forró vízbe dobott krumpli esete, a…..
Second Life Bétarabszolgizmus 2008.10.25 13:17:45
E mókás szóösszetétel névrokonom, nem a blog.hu-s Prospero, hanem Prospero Linden legújabb blogbejegyzése kapcsán jutott eszembe. Külföldön ezt crowdsourcing-nak hívják, és nem újdonság ez a Linden Lab háza táján, hiszen elég csak a kliensek bétatesztelésére vagy a hivatásos…..
   A Nautilus szimek látszólag egyik napról a másikra jelentek meg, de valójában ezek felbukkanása beleillek a Linden Lab szerepvállalásának kibővítését, súlypontjának fokozatos áthelyezését szolgáló project-ekbe.   …..
Second Life Project Manhattan 2008.10.20 09:56:00
Project ManhattanTalán kevesen tudják, hogy az IBM mellett -- akik tetteik mellett sajtóközleményeikkel sem restek hangoztatni a virtuális világok fejlesztése melletti elkötelezettségüket -- van más nagy óriás is, aki belevetette magát a dologba.Egyikük, aki szinte titokban, a sajtó…..
Egy rövidke bejegyzés: hamarosan új megjelenést kap az oldal, illetve odabiggyesztettem, hogy szakértői blog. Hogy miért, erről pár sort, alább.Egyrészt, felmértem, hogy hírblogokból akad szép számmal (főleg angol nyelvűből, de szerencsére már egy magyar nyelvűt is…..
Nézzétek meg ezt:Lainy Voom képeslap videójaEgy high-end gépen, full grafon készítette, és elég mutatós alkotás. Azért linkelem be, hátha kedvet kap pár magyar a virtuális világok látogatásához. (Aminek igazából azért örülnék, mert társasághiányos ismerősöm kevésbé…..
Holnap, vagyis szeptember 27-én 10AM SLT-kor (este 7 nálunk) indul az egy hetes Burning Life fesztivál.A BL a BM vagyis a nevadai Burning Man Second Life-béli megfelelője, a lényege, hogy egy nagyobb területen, megannyi szigeten kisebb részben felkért, nagyobb részben önkéntes alapon…..
Second Life Flexi sculptie-k 2008.09.22 17:17:00
Aki egy jót akar nevetni, íme:Flexi sculptie demo...Az alternatív viewer letölthető innen (Chalice Yao érdeme). Felhasználási ötleteket lehet kommentezni.  A biztonság kedvéért alttal célszerű kipróbálni, illetve kicsomagolás után a normál kliens könyvtáraiból…..
Akik odavannak a mai divatos, trendi dolgokért, bizonyára rögtön rákapnak a legújabb, SL-t is elérő hülyületre, a geotaggingra. (Forrás: New World Notes)www.koinup.com/places/A fenti linken taláható oldalon a felhasználók a Second Life-ban talált, említésre méltó helyeket…..
Talán le kéne védetni az ötletet, de minek. Remélem, inkább más is ötletet merít ebből, majd alkalomadtán valamelyik OpenSim-es meetingen bedobom.Szóval... van egy olyan ötletem, hogy az SL-t (vagy majdani utódját, talán erre most az OpenSim lenne a legalkalmasabb) operációs…..
A válasz: nem.Nézzük az aktívakat világszerte (2008. szept. 15):Residents Logged-In During Last 7 Days 493,007 Residents Logged-In During Last 14 Days 628,852 Residents Logged-In During Last 30 Days 866,670 Residents…..
Second Life Restart 2008.09.07 12:19:00
Restart. Hogy miért? Mert tele van a Second Life® (továbbiakban SL) clueless-ekkel, tehetségtelen nyomulókkal vagy féltehetséges nyomulókkal, mert akárcsak a valós világban (in Real Life -- RL) itt is, burjánzik az fékevesztett igénytelenség, stílustalanság, a jogos kritika…..
Second Life 2 millióan vagyunk!!! 2006.12.13 18:42:00
(*körbesandít, hogy észreveszik-e a füllentést...*) Na jó, mire legtöbben ezt olvassák, ez igaz is lesz... 1.966.812-ön áll a számláló, és tudom, tudom, nagyon nem frissítettem, írok majd többet, esetleg társszerzőkkel, stb, stb.Tegnapelőtt két hazai műsorban is szerepelt az…..
A szerda esti upgrade óta... haldoklik az SL... a hivatalos státusz persze "working on it", vagyis dolgozunk rajta, de csak azért nem csináltak rollback-et (vissza-az-egészet műveletet), mert az még nagyobb káoszt okozott volna...Csak hogy lássátok, ez lenne az SL, ha rendesen…..
Mai naptól minden hét hétfőjén közzéteszek egy SL machinímás videót, legtöbbször persze nem sajátot, hanem egyet a jobbak közül. Elsőként az "eszképizmus at its best""-ként aposztofálható Better Life lesz látható (alább), és nem igazán érdekel, ha egyesek…..
Ó. Meg óó. Óóó. Az Index gyorsreagálású csapata beköltözött az SL-be... Kavics bezzeg (aki nem tudná, kavics a két törzskommetáló közül az egyik :-) ) rögtön jelezte, komolyan mondom, percről percre történnek a dolgok.Minap még egymillióan voltunk userek, ma már…..
Hírbehozó kolléga linkelt egy Business Week cikket egy korábbi poszthoz, erre, illetve az egész mizériára reagálnék röviden. Az köztudott, hogy az SL a felhasználók kreálmányaitól lett naggyá, azokból táplálkozik. ők voltak, akik kockákból, gömbökből, hengerekből, vagyis…..
Second Life Lehallgatási ügyek 2006.11.24 08:38:00
Azt eddig is tudtuk, hogy ha valaki nagyon akarja, akkor lehallgatja "elektronikus életünket", vagyis telefonokat, email-eket, billentyűleütéseket, satöbbiket. (Még a CRT monitor villódzásából is lehet adatokat szerezni állítólag.)De a minap ennek SL-es változatával is…..