Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Simon János Bálint

2 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
A megszokottnál kicsit később, de most is elmondjuk, hogy melyek voltak számunkra az év első felének legjobb filmjei 3 db. 10-es lista formájában. Ajánlható annak is az adás, aki a jövőbe szeretne látni, a listákra felkerült filmek egy része ugyanis majd csak ezután fog megérkezni a magyar mozikba…..
Simon János Bálint 2024.02.15 16:32:44
mitmegnemondtam teszt 2024.01.02 23:50:26
teszt..
Ez az első bejegyzés, amit automatikusan hoztunk létre. Vázlatban van, így csak a blogod tagjai láthatják. Próbáld meg átszerkeszteni, ha sikerült akár törölheted is és kezdődhet a blogolás.Kérdéseket és észrevételeidet a support@blog.hu címre tudod elküldeni. Jó blogolást!A blog.hu csapata..
Új adásunkban Edgar Wright legújabb rendezését elemezzük ki, aztán egy olyan kultfilmet (Mélyvíz, 1970), amely bevallottan inspirálta az Utolsó éjszaka a Sohóbant. Folytatjuk a Coen-sorozatunkat is A nagy ugrással, de előtte még Wes Anderson legfrissebb agymenését (A Francia Kiadás) is darabokra…..
Simon János Bálint 2021.12.02 14:03:01
@Simon János Bálint:
jav.:
Többször nem írjátok meg legalább itt még inkább a podcast lehetséges felületein a javasolt (szükséges?) szövegi részt: menetrendben hivatkozásaitok (URL-je : ) és olyan kifejezések magyarázata amit pl. sokan nem érthetnek: esetleg URL-el is:
most egyet megteszek: giallo műfaj :
en.wikipedia.org/wiki/Giallo
www.apertura.hu/2013/nyar/hegedus-a-giallo-mufaji-kerdesei/

Amúgy persze természetesen köszi a munkátokat!
Richard Linklatertől ezt az egyik korai alkotását jellemzően a rendező legnagyobb klasszikusai között szokás emlegetni. Amiben közrejátszhat az is, hogy olyan későbbi sztárok tűnnek fel benne gyakorlatilag mellékszereplőként, mint Matthew McConaughey, Milla Jovovich, Ben Affleck…..
Smoking Barrels Wonder Woman (2017) 2017.06.02 06:00:00
Wonder Woman-re várt a feladat, hogy visszahozza a DC-t a béka hátsó fele alól, ahová saját maga kormányozta magát. Nem tudom sajnálni a stúdiót, ha olyan karakterekkel, mint Batman, Superman vagy Joker nem tud mit kezdeni, önmagára vessen. Nem vagyok képregényfan, Wonder Woman-ra a Batman vs…..
Filmbaráth kritikáját itt olvashatjátok Nehezen tudom elhelyezni azt az üdvrivalgást, amely a Wonder Womant övezte és övezi mind a mai napig. Azt magam sem akarom elvitatni, hogy a jóformán már csak nevetséges tárgyát képező DC-Warner tengely részéről örvendetes, hogy egy ilyen…..
Farkas Réka az UNHCR genfi központjának munkatársa. Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága a világ összes éhínség, háborúk és egyéb tragédiák sújtotta területein aktív terepmunkát folytat, lévén, legfőbb feladata földünk menekülthelyzetének javítása. A szervezet tagjai…..
Ez az a film, amihez nem kell leírni a sztorit, de azért legyen itt annyi, hogy a Tokiói-Öbölben történik egy robbanás, amit eleinte természeti katasztrófának gondolnak, de hamarosan feltűnik mindenki kedvence. Persze felveszik ellene a harcot, közben pedig kapunk egy jó kis politikai szatírát is...
Cheryl Strayed (Reese Witherspoon) láthatóan felkészületlenül vág neki a több mint 1 000 mérföldes vándorútnak. A mások által Szörnyetegnek becézett hátizsákja többet nyom, mint ő, tele van használhatatlan tárgyakkal, és a nő már az első öt mérföld után azt kérdezgeti…..
sörfigyelő Brauer 2014.06.02 12:24:38
Illat: eleinte pocsék, de később malátás Hab: csak mutatóban, de lehet neki csinálni Szín: aranybarna, meglepő módon  A forgalmazót meglátva, komoly aggodalom fog el, mert ők hozzák be az olcsó lengyel söröket, amiket komoly harcban lehet csak elfogyasztani. Itt szemérmesen az…..
 A hüvelyesek, azok közül is a legismertebb, a lencse, az ószövetségi korban és Jézus korában is a gabonafélék után a második legfontosabb alkotóeleme volt az étrendnek. Az olaj mellett szárított fügét, kb. 3,5 kg búzát és 1 kg lencsét tartottak a létfenntartáshoz…..
Simon János Bálint 2015.03.04 17:41:55
@VegaLife: Remek! Ennél én "parasztosabbat" szoktam: nem szárítva, hanem püré és sózva tárolva ;)