Regisztráció Blogot indítok
Adatok
A/D

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Hit Space szervezésében egy remélhetőleg nagyszabású rendezvénysorozat első alkalmát próbálhatjuk ki május 10-én, a Ba Bar Caféban, a VII. Huszár u. 7. alatt, este héttől. A terv a következő: mindenki azt csinál, amit akar, söröz, boroz, beszélget, eszik, a Hit Space-esek…..
Tegnaptól egész hétvégén át ismét ingyen látogatható a Hangfoglalás, a legnagyobb itthoni hangszerkiállítás. Aki képben akar lenni a legújabb hangszerek és stúdiócuccok világában, annak ott kell lennie a SYMA csarnokban, mert ez az egyetlen esemény, ahol a teljes magyar…..
UPDATE: Itt a nagy felindulásban alapvetően keveredett össze a szezon a fazonnal, minthogy a népszerű DJ-razziákat a MAHASZ intézi, továbbá a matricákat is a ők adják az üres adathordozókra. Az Artisjus ettől függetlenül az őket érintő kérdésekben hamarosan önálló posztban…..
Egy igazi, kétportos, kábeles MIDI-interfészt hoz ki hamarosan az iConnectivity iPhone-hoz. Az iConnect MIDI két független bemenettel és kimenettel, USB-vel és alumínium dobozzal bír. A telefonhoz spéci kábellel csatlakozik. Hogy milyen szoftver fogja kezelni, az még kérdés. Még több…..
Kurzweilék is új zászlóshajóval váltanak évet: itt a PC3K, egy óriásszinti 128 megabájt nem felejtő RAM-mal, amibe wav-fájlokat, valamint a régi Kurzweil-mintakönyvtárakat is betölthetjük. A tudás többi része ugyanaz, mint a PC-sorozat előző családtagjaiban: rengeteg…..
A/D 2009.12.22 23:34:17
@gg: meg kéne hallgatni a meglevő vasak zongorahangját, összetenni azokat a jónak mondott szoftverekkel, és rögtön kiderül, hogy ezekkel a gigabájtokkal valami hibádzik, és így az elmélettel is.

a gyakorlatban én nem tudok bármiféle használható szoftvers zongoráról, persze lehet, hogy még nem hallottam amit kellett volna. egyik sem szól úgy, mint egy igazi (ahogy a hardver sem), de amit eddig szoftveresen hallottam az nem csak nem autentikus, de nem is szól jól se. lássunk egy olyan szoftverzongorát, amiről lehet tudni, hogy mire is jó, de tényleg, mert gyakoró zenészeket kizárólag ez izgat.

"Annak a sokgigás mintakönyvtárai pedig minimum 24 biten, és valami magas mintavételi frekvencián készülnek, attól lesznek olyan nagyok."

nem ez a dolog nyitja. elsősorban kéne egy ember, aki tud rendesen felvenni (mikrofonozás, stb), és van ízlése. aztán kéne jó hallás. több gigányi mintát összeválogatni nem is olyan egyszerű! konkrétan hónapokat igénybevevő munka. szerintem kezdetben ezt kéne megugrani, de ezzel még bárki elég messziről indulna a jó zongorahang versenyben szvsz. a régi gyártók azért már gyakoroltak pár évet, és közben véletlenül még pár minta jól is sikerült. Ez abból az időből, amikor a hangmérnökök krémje készítette a hangminta könyvtárakat méregdrága cuccokon. Ez ma valahogy nem annyira jellemző.
Nyilván a Monome-ot szeretné megverni a Novation ezzel a kontrollerrel, amit Launchpadnek neveztek el. Automapes, de elsősorban Live-hoz tervezték, gyönyörű megoldásokat lehet csinálni vele, nézzük meg itt...