Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hunnor

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Soter Klubban tartott januári előadás felvétele. Továbbra is lehet adományokat küldeni: Tóth BálintUnicredit Bank1091 8001 - 0000 0105 - 4711 0009Külföldről: IBAN HU06 1091 8001 0000 0105 4711 0009 (HUF) vagyPayPal: blog2012 kukac freemail ponnt hu Köszönöm! A héten egyébként megint…..
Hunnor 2016.02.25 19:20:45
Hunnor 2016.02.25 19:25:38
@Hunnor: Kissé felszínes cikk, de jól érzékelteti, hogy a modern orvoslás módszertanában és szakértelemben is (tömegoktatott ócska orvosok) mennyire hitvány szinten áll. Ahhoz képest meg elég unortodox módszerei vannak (nagyon eltér a természetes gyógymódoktól). Kérdés, hogy mikor éri meg ténylegesen orvoshoz menni és mennyire jön ki jól az ember belőle.
A bejegyzés a Szájbatalpaló Blogon itt található. Vonjuk le a középkorról szóló bejegyzések tanulságát! Miért ez a torzított kép? A válasz nagyon egyszerű: A regnáló hatalomnak nyilvánvaló célja, hogy elhitesse az alattvalókkal, hogy nekik jó. Ha az emberek alapvetően…..
A bejegyzés a Szájbatalpaló blogon itt található. Megszakítjuk a múlt, jelen és jövő viszonyán való rágódást (az ezt lezáró bejegyzést pótolni fogjuk!), hogy rendhagyó módon a napi eseményekre reagálva tartsunk egy gyorsrágó szájbatalpalót A TERRORIZMUSRÓL. Én…..
A Játék Neve: Föld ElőadáSokk! 2015.11.03 09:36:51
Mindjárt három is! Kettő jön, egy pedig nyári videó. Szóval: Tóth Bálint Lesz-e még Magyar Királyság? "Mi ez a Szent Korona és Királyság-őrület a hazafias körökben? Már volt itt királyság, és a történelem órákon nem sok jót hallottunk róla. Nem jobb a köztársaság?…..
Hunnor 2015.11.12 00:40:40
@dzsugasvili: Töltsd meg a fejed, meg a körülötted lévőkét tudással. Pillanatnyilag nem tehetünk többet. Olyan ez mint sakkban mikor rossz helyzetben vagy. Nem éri meg azon rágódni, hogy mit rontottunk el korábban, vagy ha meglenne még az egyik bástyám akkor mit tudnék lépni. Az egyetlen amit tehetünk, hogy rossz helyzetben jól lépünk. Talán rossz egy ilyen véleményt hallani, de nyertem már játszmát totál vert helyzetből.
A "nemzeti oldal" sajnos nagyon gyenge fejben. Művelődni kell és nincs felsőhatár, hogy meddig.

Egyébként félre ne értsd nem személyeskedésnek szántam, hogy konkrétan neked lenne problémád ez, hanem teljesen általánosságban értettem. :D
Hunnor 2015.11.13 00:43:53
@dzsugasvili: Hát igazából az lett volna a mondandóm lényege, hogy mit kéne tenni, nem az, hogy mennyi esély van a győzelemre. Azt meg, hogy művelődni kéne meg nem lehet elégszer elmodani, mert még mindig tökhülye mindenki.
Egyébként nem értem miért latolgatják annyian az esélyeket. Az esélyekkel foglalkozni nem a bakák kötelessége, hanem a vezetőké.
A bejegyzés a szájbatalpaló blogon itt található. Nagyon érdekes és kényes téma következik, mellyel kapcsolatban az indoktrináció olyan mély, hogy most „magától értetődő” igazságokat fogunk megkérdőjelezni. Éppen ezért a középkori életkörülményekkel kapcsolatosan…..
Hunnor 2015.11.11 11:48:05
@szakal006: Nem akarok más háta mögé bújni, csak szerettem volna kiemelni, hogy méltatlanul szoktak rá a "legsötétebb korként" hivatkozni (még ha ez nem is hangzott itt el). Az meg kőképp releváns, hogy bizonyos szempontból előrelépés a római korhoz képest (legalábbis szerintem). Persze a középkorra nagyban rányomja a bélyegét, hogy egy germán-latin házasságból született. Tőlük ennél emberségesebb rendszert nemigen várhattunk.
Van aminél persze hitványabb rendszer. Bakay Kornél is írt arról, hogy a XI. századi magyarokat mennyire megbotránkozatta az idegen papok (meg úgy általában az idehozott itáliaiak és germánok) kegyetlenségei. Innen ered a legtöbb "pogány" "lázadás" is (amik valójában nem vallási alapú lázongás, hanem az idegenek elleni szabadságharcok voltak, lásd: Aba Sámuel).
Na kicsit eltértem a témától. Az ideális-eszményi középkor egyébként kifejezetten szép rendszer lenne és kb. úgy nézne ki a gyakorlati megvalósítása mint a Gyűrűk Urában.
A bejegyzés a Szájbatalpaló blogon itt található. Megszakítjuk a szájbatalpaló sorozatot egy bejegyzés erejéig. Olyan információ következik, amiről a tömegmédia nem fog hírt adni, bár a hírügynökségek feedjébe bekerült. Az alábbi cikkből az is kiderül, miért. De pár…..
Hunnor 2015.09.29 23:10:40
@Egy_Vándor: Főleg az előző bejegyzés türkében...
Vonjuk le az előző bejegyzés tanulságát. Talán kicsit elkeserítőre és reménytelenre kerekedett ki, főleg azért, mert a szíve mélyén valójában mindenki tudja mindazt, amit leírtunk, talán ezért is van az az ádáz düh és fogcsikorgatás a politikai „vitákban”. Mégis le…..
Hunnor 2015.09.29 22:54:37
Sajnos olyan korban élünk, ahol a hazugság és megtévesztés mestersége olyan magasságokba emelkedett, hogy értelmes emberek is nehezen igazodnak el a világ eseményein. Többféle nézőpontból hallhat az ember többféle álláspontot egy témával kapcsolat és ahogy a cikk írta nagyon magas szintű "humán" és "real" műveltség kell hozzá, hogy az ember átlásson rajtuk (nem beszélve esetleges háttérinformációkról). Ez alapján sajnos az intellektus önmagában nem elég a tiszta látáshoz. Az ember talán azt teszi a legjobban, hogyha őszintén szemlélődik, filozofál a világ dolgain és megpróbál rájönni a világ egyetemes igazságaira. Ha ez megtörtént, akkor már kisebb intuitív képességekkel és egy kis ésszel elég közel tud jutni a világ jelenlegi helyzetének felismeréséhez.
Említették előttem a félelmet. Valóban nagyon sokan félelemből hisznek a konteókban, de viszont azt is hozzá kell tenni, hogy nagyon sokan a félelem miatt nem hajlandóak megvizsgálni, ezeknek a storyknak a valóságtartalmát. Mert ő a saját kis világában relatív biztonságban érzi magát és nem bírná elviselni, ha ezt a biztonság látszatát adó világát szétpukkasztanák, mert van amúgy is elég baja. Tehát a félelem játszik szerepet itt is. Nem mondom, hogy a félelem természetellenes dolog, mert akkor nem létezhetne. Viszont a nagyon erős túlburjánzása alapvető probléma ma a földön. Egy bizonyos fejlettségi szint után el kéne hagyni a félelmet, de ma pont ellenkező tendenciák zajlanak.
Nagy nehezen elkészült az áprilisi előadás videója. Ez bárki számára ingyenesen hozzáférhető, tegnap óta fent van a YouTube-on: Első rész Második rész Rövidke harmadik rész Most kísérleti jelleggel nem ágyazom be a videókat, csak linkelem. A linkek közvetlenül a YouTube…..
Hunnor 2015.06.18 23:01:48
@cathsword: Hát nem mondom, hogy a régmúlt divatja is alkalmazkodott a hasznosság és az esztétika között és ez pont így volt jó. Ma viszont nem látom, hogy bármiféle egyensúlyra törekednének. Mindennek hasznosnak, kompaktnak, "modernnek" (bármit is jelentsen) kell lennie. A régi épületeknek is megvolt a maguk funkciója, de az nem minden esetben volt ennyire materialista. Egy nagy gótikus katedrális is pazarlásnak tűnik materialista szempontból, elvégre nem szükséges ennyire nagy és cicomás épület csak azért, hogy emberek bemenjenek imádkozni. A lényeg pont az, hogy már nincs igény az igazi szépségre. Mindenki zavartalanul elsétál a jellegtelen, mennyeket ostromló hatalmas üvegtornyok előtt és akkor sem feltétlen szúr szemet az embereknek, hogy milyen röhejesen fest ha éppenséggel ott van mellette egy gyönyörű dualizmus kori épület.

Az oktatási témát nem nagyon tudom tovább ragozni, de mégiscsak jelent valamit, hogy az emberben születésétől kezdve ott van a tudásvágy, a kíváncsiság, majd az emberek elkezdenek iskolába járni, ahol elméletileg pont ezt lehetne kielégíteni, de erre meg pont az történik, hogy rengeteg ember elveszti az érdeklődését és elmúlik a tudás iránti szeretete. Most ez azért mégiscsak mutat valamit.
Hunnor 2015.06.18 23:03:00
@Hunnor: * Hát nem mondom, hogy a régmúlt divatja sem alkalmazkodott
Hunnor 2015.06.20 16:43:55
@cathsword: :D Én szeretek nadrágot hordani, meg a kalocsai hímzést is szeretem, szóval a kettőt együtt sem vetem meg. :)
Az úr mit sem ér szolgák nélkül, akik parancsait végrehajtják. Hiába akarna kivétel nélkül mindenki úr lenni, hiába is szólítjuk egymást így a „szabadság” forradalmai óta itt, Európában, hajdani, elűzött uraink dicsőségére irigykedve. Nyilvánvaló, hogy ha…..
Köszönjük mindenkinek, aki eljött! "Ismétlés" április 17-én, a Bolyafészekben! Részletek később.   Kis késéssel végre elkészült a jövő szerdai előadás plakátja. Terjesszétek! Ez az előadás most hétköznapi témákkal fog foglalkozni, semmi Atlantisz, semmi reptiliánok,…..
Hunnor 2015.03.03 15:22:37
@dangbird: Én lehet tudok hozni, de nem tudom biztosra ígérni.