Regisztráció Blogot indítok
Adatok
borkori

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Uram, Seregek Istene, újíts meg bennünket! Ragyogtasd ránk orcádat, hogy megszabaduljunk!” (Zsolt 80)   Egy templomba járok Orbánnal. Vagyis én többnyire járok, ő többnyire nem. Sok a munka, Fidesz kongresszus, ilyenek. Pedig jó lett volna, ha ott lett volna, talán…..
„Te nem tudod magad jól érezni alkohol nélkül?” A fenti kérdés elégszer és elég módon elhangzott már. Egyenesen nekem szegezve is, belemondva a levegőbe, valakinek is. Bosszantó kérdés. Érezzük, hogy az állapot, amit így elérünk, az érzések, amiket így érzünk, nem…..
borkori 2015.12.08 14:05:08
@dîszkorzo: az alkoholizmus a mi betegségünk. Fontos különbség azonban köztünk, hogy mi alkoholisták képesek vagyunk indulatok nélkül gondolni rátok, egészséges, absztinens emberekre. Legfeljebb egy kicsi irigységet érzünk olykor.
borkori 2015.12.08 14:36:59
@Tompahawk: nem lehet belőle kigyógyulni. Azt lehet, hogy nem iszik többet az ember, soha egy kortyot sem, semmilyen körülmények között sem, akkor sem, ha mindenki más azt teszi a környezetében (céges buli, családi összejövetel stb.). Én is így csinálok, de ettől még alkoholista maradtam. És ez k..va nehéz. Szerintem neked nem kell magyaráznom.
borkori 2015.12.08 16:38:54
@nagybalfasz: Sokféle definícióról hallottam már. Például alkoholista az, akinek egy hetében nem telik el négy egybefüggő nap teljesen alkoholmentesen. Vagy alkoholista az, aki hetente több mint 5 egység alkoholt fogyaszt (1 egység = deci bor, pohár sör).
Szerintem ezek alkalmatlan definíciók.
Szerintem alkoholista az, akinek az életminőségét negatívan befolyásolja az alkohol.
Evidens, hogy szenteste velem van, nem adom kényszerláthatásra! - jelentette ki ellentmondást nem tűrő hangon anya, aztán a gyereket kitépte apa kezéből és egy jól irányzott mozdulattal becsapta az ajtót. Evidens. Tavaly is nála volt. Sőt egész karácsonykor és még utána is. nem…..
borkori 2015.12.07 13:42:44
@Advanced Flight: milyen agresszív vagy ma lyányom!
Oly nagy vagy, és oly nagy a dühöd is. Megértem. Te valahol politológus is vagy, nemcsak az általános gyűlölet beszél belőled, hanem a személyes düh és a sértettség is, hozzáértő szakértelemmel, történelmi szemelvényekkel alátámasztva. És hát hol van hozzád képest holmi…..
borkori 2015.10.08 16:18:20
@Hácsé77: Ez így nem jó. Ha viccet mondasz, tessék nevetni! Melyik szmájli jelenti az iróniát?
borkori 2015.10.08 16:34:05
@Hácsé77: Ennyi marhát! Azért kicsit elkeserítő, még ha mulattat is.
Ha nem ismerjük a környezetünket, ha nem is vagyunk kíváncsiak arra, mi, miért történik a világban, akkor összeesküvés-elméleteket gyártunk, hogy leplezzük a tudatlanságunkat, vagy egyszerűen gyűlölködünk, mert így elhárítunk magunktól mindent, ami érthetetlen számunkra. A…..
borkori 2015.09.01 12:35:59
@high up!: :) Szerintem kicsit erős a hangnem, bár ezeknek mindegy, úgysem értenek meg négy szónál hosszabb mondatokat. Viszont ami a mondandódat illeti, igazad lehet. Nekünk (Magyarországnak) meg itt lenne a történelmi esély, válogathatnánk azok közül, akik itt akarnak átmenni. Diplomás, szakmunkás, gyerekes család marad (ha akar), a többi utazik. Még a németeknek is maradna elég érték.
71 ember fulladt meg egy teherautó légmentesen zárt rakterében, minden bizonnyal Magyarország területén. 71 éve nem történt ilyen Európában. Az áldozatok kínhalált haltak: dörömbölésükre senki nem felelt, mielőtt megfulladtak. Utoljára a nácik zártak rá kiszolgáltatott…..
Miért szűnik meg az emberek empátiája és segítőkészsége a tömegközlekedési eszközökön? Vagy eleve nincs is? Mai posztolónk: Grepuzs. A 16 kilós Kicsivel az ölemben állok a buszon, a tömegben. Kapaszkodni nem tudok, mindkét kezemre szükségem van, hogy tartsam a gyereket és…..
borkori 2015.05.22 07:16:56
@Beer Monster: Klassz, amikor valaki ilyen gyorsan és határozottan tud ítélkezni pár sor alapján egy olyan élethelyzetről amiről jó eséllyel halvány dunsztja sincs. Okostojás.