Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Riecke Vincze Márta

9 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A közelmúltban több ijesztő című cikk is megjelent a sajtóban a transzferárakkal kapcsolatosan, amelyek könnyen felesleges riadalmat okozhattak a témában kevéssé járatos, de magát érintettnek érző olvasókban. Ennek az írásnak a célja némiképp megnyugtatni az olvasókat,…..
Perfekt szakmai blog Itt az EGYKE 2015.07.25 09:00:00
Első ránézésre nem biztos, hogy arra gondolnánk, de ez egy új nyomtatvány megnevezése (EGYSÉGES KÉPVISELETI ADATLAP), amely a néhány nappal ezelőttől kiváltotta az ún. T180, a T182, és a VAMO elnevezésű bejelentőket. A továbbiakban tehát egyetlen nyomtatványon tudjuk…..
Az előző részben áttekintettük az új Ptk. egy sokat vitatott, és meglehetősen furcsa rendelkezésének, a behajtási átalánynak az uniós jogban gyökerező alapjait, illetve összefoglaltuk a vonatkozó könyvelési szabályokat. Rögzítettük, hogy a fizetésre kötelezett oldalán…..
Biztos vagyok abban, hogy minden szakmabeli adószakértő, könyvelő, könyvvizsgáló, és persze a döntéshozó vezetők is, hallottak már erről a bizonyos behajtási költségátalányról. Tapasztalataim szerint egységbe tömörült ellenállás kíséri bevezetése óta. Nehézkesnek,…..
A közelmúltban egy kétségbeesett könyvelő keresett meg azzal a problémával, hogy az adóhatóság két hónapja folytat az általa könyvelt cégnél "egyes adókötelezettségek teljesítésére irányuló" ellenőrzést, amelyet most a lezárás helyett egy újabb megbízólevél…..
A tagi kölcsönök kapcsán minden alkalommal hangsúlyt kap a téma kényes mivolta. Sok-sok év után, gyakorlati tapasztalatból mondhatom, a probléma jelenleg is fennáll, az állandóan szigorodó szabályozás és az emelkedő adóterhek nem is tették lehetővé, hogy érezhetően…..
Azok a vállalkozók hozzák legtöbbet szóba a kérdést, akik különféle okokból - jogosan vagy sem -, de haragban voltak, vannak, tervezik, hogy lesznek a könyvelőjükkel. Azt is mindig elmondom, hogy a harag – a régi mondás szerint – nem csak rossz tanácsadó, de bizony nem is…..
Mostanában gyakran hallunk arról, hogy az adóhatóság gyakorolta az Adózás rendjéről szóló törvény 24/A. § által számára biztosított jogait, másként fogalmazva, élt ezzel a hatáskörébe utalt felhatalmazással. Mint oly sok más esetben, itt is objektív feltételek…..
Attól tartok, csak nagyon kevesen. Megnyugtatásul közlöm, hogy a fogalomnak van érthető magyarázata is. Ez egy olyan nyomtatvány, amin az Ügyfélkapus regisztrációval rendelkező magánszemély bejelentheti, hogy saját háztartásában, egy másik magánszemélyt háztartási…..