Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Oliver_

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Itt futok SUUNTO Core 2014.12.06 14:25:12
Oké, ez most nem kimondottan futós kütyü, de talán érdekes lehet. Egy éve már, hogy napi szinten használom a Suunto (és egyben az egész világ) legfejlettebb outdoor óráját, gondoltam írnék róla pár sort. Suunto túra órák A Suunto jelenleg három különböző, alapvetően…..
Oliver_ 2015.03.30 02:25:05
Üdvözletem!

Nekem nagyon tetszett a cikked!
Azonban pár kérdés felmerült bennem:
- Futáshoz nem jobb egy Ambit modell? (Én mászok alapvetően, úgyhogy a futás csak annyira van jelen az életemben amennyire feltétlen muszáj! :) )
- Arra a bizonyos alti-baro váltogatós "trükkre" a Vector hogyan képes?

Pár észrevétel:
- Ha még nem volt elemcsere, akkor érdemes egy Suunto szervízben elvégeztetni. Mégpedig azért, mert akkor csinálnak egy műszeres nyomáspróbát, amiről kapsz egy papírt. Így ha esetleg, mégis beázna (megfelelő körülmények között), akkor szinte 100% a csere.
- A nyomáskülönbségből eredő pontatlanságokat az abszolút és/vagy relatív nyomásértékkel érdemes pontosítani. Én személy szerint a relatív nyomásértéket minden esetben kalibrálom, mikor megyek valahová mászni, és a magasság adatok időnkénti manuális hozzáadásával pontosítom a méréseket.
- Napelemes megoldás véleményem szerint is nagyon hiányzik a Suunto órákból. Az meg teljesen irreleváns, hogy Finnországban a napsütéses órák száma közel sem annyit mint egy Karib szigeten. Ha egy Casio meg tudta oldani, hogy egy töltéssel akár 5 hónapot is működjön a szerkezet, akkor oldják meg ők is! :)

Core -t használtam én is egy ideig, de sajnos ellopták :( Most jelenleg egy Vector büszke tulaja vagyok, és pár apróságtól eltekintve, majdnem 100 -ban kiváltotta a Core -t. (Az a pár apróság még néha-néha hiányzik, de már megbékéltem vele) :)
A jelenlegi kínálatot tekintve is, ha nem Vectort használnék, akkor Core -t. Sajnos mára majdnem teljesen átmentek "mini-számítógépek" készítésbe, az óragyártást hanyagolva. Nekem nem fér bele, hogy egy Ambit 3 -mal nem lehet elmenni több hétre mászni, csak akkor ha gondoskodunk a töltésről... Ezzel szerintem egy lépéssel távolabb kerültek a hegymászóktól. Sajnos sokkal többen vannak azok akiknek egy pár órás edzés rögzítése az elsődleges, de véleményem szerint nem kellene elhanyagolnia az olyan felhasználókat sem mint pl.: én.

Olivér
Most hogy már nem tudok olyan sűrűn új posztokat kirakni magamról, írok néha önálló bejegyzéseket is. Az első témája a ration de combat, vagyis az egy napi élelmiszer ellátmányunk, ha nem tudnak nekünk főtételt biztosítani. Több helyen légiós konzerv-csomagként emlegetik, de…..