Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pák Balázs

0 bejegyzést írt és 52 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jane Fondának, a Neotonnak és a házilag horgolt lábszárvédőknek köszönhetjük, hogy ma fitnesztermekbe járhatunk.  ..
Pák Balázs 2020.03.08 09:12:27
1894. Korbácsolóoszlop a govani (ma Glasgow része) rendőrörsön, Skóciában..
Az izzadás nem a legnagyobb ellenségünk a nyár folyamán. Jó barátunk is lehet, ha megszelidítjük!..
Pák Balázs 2017.06.29 15:36:28
@L. Evans: :D Természetesen. És közben? A megfelelô anyagú, nem pamut cuccok lényegesen kényelmesebbek közben is. Jobban szellôzik, nem tapad, nem dorzsol ki, stb. Én pl meglehetôsen izzadós vagyok.
Reggel rengeteg nehézséggel kell szembenéznie az embernek: nem elég, hogy ki kellett mászni a meleg ágyból, indulni kell munkába, de még a kocsi szélvédője is lefagy. Ha a felsoroltak közül kettővel nem is lehet mit kezdeni, legalább az utóbbinál spóroljuk meg a kellemetlenséget. Ehhez nem kell más,…..
Számomra azok az igazán nagyon Hollywoodban, akik folyamatosan nem is csak, hogy a felszínen tudnak maradni, hanem elérnek egy olyan szintet, hogy mindig képesek kivívni az emberek tiszteltét és csodálatát. Szerintem Harrison Ford is ilyen, aki most éppen Az ébredő erőben bizonyít,…..
Thomas Billhardt fotói a 70-es, 80-as évekből, a keletnémet mindennapokról és ünnepekről, sokszor kicsit propagandaízűen, de ezt innét már megbocsátjuk, ugye? A képek nagyobb méretben is megnézhetők a galériában a poszt végén...
Pák Balázs 2015.06.15 16:15:42
@bandigyerek: sajnos nem mukodik a link, igy gondolom ertesitest sem kapsz rola, az elozot neked szantam.
Pák Balázs 2015.07.02 13:35:25
@bandigyerek: Ja igen, el is felejtettem valaszolni, bar szerintem nem sok ertelme van. Nyilvan en is fidesz droid vagyok, bar szart sem tudsz rolam.

"A tűzközeli szülők gyerekei veled egy suliba jártak? Ez negatívum? Gondold már ezt át mégegyszer, Ráhelka hova is jár suliba, és milyen pénzből? Vagy gyurcsány gyerekei vagy bármelyiké?"
Aha, ja. Esetleg a kadar gyerekerol beszeltem, meg a grosz karolyerol? Mindjuk a helyi afesz vezetoje, a tervezovalallat vezetoje, az ilyen olyan vallalat, tsz stb nagy emberei, ilyenek. Azt hiszem, azek megfeleloivel ma is jo esetben jarhat egy gyerek egy iskolaba. De az en iskolamban ok kulon osztalyba koncentralodtak. Ma azert ez eleg ritka. A bolt vezetojenek a gyerek csak egy a tobbi kozul. Ha van penze a szuloknek, mehet maganiskolaba.
Es akkor en forgatom ki a szavaidat.

"Elég sok ember van a környezetemben, akiknek a mostani világképe, a kommunista korszak olthatatlan gyűlölete abból fakad, hogy a nagypapától rákosiék elvettek öt hold kaszálót, és az illető évtizedekig hallgatta egy megbántott öregember fortyogását. "
Ennel azert egy picit tobbrol van szo, de maradj meg a hitedben nyugodtan, ugysem foglak sem en, sem mas ebben befolyasolni. Az nagyon klassz rendszer volt, aki mast mond az meg nem tudhatja, mert akkor gyerek volt, meg ez volt, meg az volt, es mindig van valami, ami miatt nem tudhatja. Vagy csak fidesz droid, az mindig megfelelo erv.

A tobbit hagyjuk is...

"Nézd lehet hogy elfogultnak tűnök..." Ugyan, dehogyis. Ne aggodj, meg sem fordult a fejemben ez a gondolat. :)
Pák Balázs 2015.09.28 23:00:57
@Meridian74: azt nem mondtam, hogy mindenhol igy volt. De az en iskolamban hatarozottan koncentraltva voltak a magasabb pozicioju szulok gyerekei, es ok kaptak a jobb tanarokat is, egesz maskepp bantak veluk. Mi meg hallgathattuk folyton, hogy mert bezzeg az A-sok.

A felesegem iskolajaban is az A-ba jartak az egyenlobbek.
De ez lehet, hogy csak helyi folklor, es mi ketten pont kifogtunk egy-egy ilyen iskolat.
"A múltkori viktoriánus hajviseletek ellenpontjaként Yks - egyetlen hölgyszerzőnk - küldte az alábbi válogatást a nyolcvanas évek amerikai menő frizuráiról. Érdekes összeállítás az biztos. Ahogyan ő sem, én sem tudtam épkézláb bevezetőt írni hozzá. :) Szóval csak dőljetek hátra és élvezzétek."-JTom..
Viktória királynő uralkodása idején a hölgyeknél amolyan státusszimbólumnak számított a hosszú haj. Nem egyszerűen hosszú, nagyon hosszú. Legtöbbjük egyáltalán nem vágta le a haját egész életében. Természetesen szívesen fotóztatták magukat hajukkal, ezekből a képekből láthatunk most egy…..
Pák Balázs 2015.09.20 13:01:05
@annamanna: ezt szepen osszeszedted, bar szerintem az ormeny parasztlanyos keped egy kicsit offtopic, meg talan 18-as is, noha ketsegkivul van némi aktualitasa.

Egy picit magamravettem az irasodat, en irtam eloszor, hogy jo buvohely az ilyesmi. Ez nem azt jelenti, legalabbis nekem, hogy a rovid haj meg nem tetves. Csak pusztan annyit, hogy akkoriban joval elterjedtebbek voltak mindenfele eloskodok, mint ma, es egy olyan hajban, amit osszeraknak egy masfel kobmeteres frizuraba, amit hetekig nem tudsz megvalarni sem, kicsit jobban meg tudnak bujni.
Nem hiszem, hogy rosszindulatu pletyka lenne csupan, hogy hosszu tuket hasznaltak vakarozashoz.
Ez meg nem jelenti azt, hogy mindenki tetves volt, akinek ilyen haja volt, mindenesetre sokkal tobben voltak tetveset, bolhasak, ruhosek, mindenfele fergesek stb, mint ma.

Amugy nem vagyok benne biztos, hogy nem a parasztlanyok voltak a tisztabbak.

Egy szo mint szaz, magam reszerol nem neztem le senkit, de ettol meg tarthatom ezt a divatot is hulyesegnek es abszolut nem praktikusnak. Ez nem jelenti azt, hogy a korabeli embereket tartom hulyenek, vagy a mai divatos elkepzeleseket nem tartom neha hulyesegnek, vagy hogy helikopter vagyok.
Sot, meg csak nem is a hosszu hajjal van bajom, magam is azt szeretem a nokon, felesegemnek is hosszu haja van, es en "nem engedem", hogy levagja, mert igy tetszik. De nem 5 merer! Az ormeny lanyaid hajhossza teljesen jo, vagy az orosz lanye.

Es meg talan annyi, hogy a kek haju fortelem sehogy sem arnyalja a tobbit, ket kulon "mufaj", attol meg nem lesz a cikkben emlitett frizuradivat szamomra jobb, mert van akiknek ma is idiota hajuk van.

A samponos resszel maximalisan egyetertek, az a sok szar amit magunkra kenunk, nem biztos hogy nagyon jot tesz.
Pák Balázs 2015.09.21 00:31:51
@teddybear01: nem sokkal kellett volna tovabb olvasnod, hogy ratalalj arra a reszre, hogy szerintem a parasztlanyok (igy volt az elozmenyekben emlitve, ha jol emlekszem) joval tisztabbak lehettek, mint uraik. Ok valoszinuleg jobban megtestesitik az atlagembert, mint matyas kiraly.
Ellenben a varosokban lenyegesen nehezebb volt a rendszeres tisztalkodas, nem is eltek a lehetoseggel olyan surun, mint ma. Tetszik vagy sem, tobb eloskodo volt akkoriban mint a mai vilagban, ez nem az en talalmanyom. Megcsak nem is nagymamad ellen beszelek ezzel, bar szerintem o sem a tipikus kozepkori ember megtestesitoje, ugye? A higienia hianyabol falado betegsegek is elterjedtebbek voltak, egy csomo betegseget terjesztenek eloskodok pl. Vagy az utcara ontott ejjeliedenyek, es egyeb szemet.
De kicsit visszakanyarodhatunk az elithez is, nezz utana a francia nemesek tisztalkodasi szokasainak, de akar az atlagemberenek is. Teljesen mindegy, ez nem az en hulyesegem, egyszeruen nem volt adott a legtobb ember szamara a lehetoseg. Sot, volt amikor kulon javasoltak a furdes mellozeset, mint betegsegek terjeszojet. Es nem vallasi okbol. Mitobb, tobb vallas kifejezetten szigoruan eloirta a rendszeres testapolast, pl a zsidoknal.

Szoval a lenyeg annyi volt, hogy ezek a hajak nem kifejezetten praktikusak.
Meg egy kis aprosag, tudtad hogy a viktorianus korszak messze nem a kozepkor mar?

Es vegul, tudtad-e, hogy egy amugy erdekes parbeszed kialakulasat is remekul tonkre lehet tenni egy bunko bevezetessel?
A belga kormány egy mesterséges sziget kialakítását tervezi az Északi-tengeren. A „Der Spiegel” német lap szerint a projekt az „iLand” nevet kapná, s megoldaná az ország áramellátási…..
Pák Balázs 2015.09.20 12:31:17
@Balt: en ugy kepzelem az ar-apaly jelenseget, hogy az folyamatosan mukodik. A dagaly es az apaly szintje valtozo, a hold aktualis tavolsaganak fuggvenyeben, igy az aramlas sebessege is valtozo termeszetesen. Viszont folyamatosan tud aramot termelni, ellentetben a szeleromuvel. Tehat annal lenyegesen megbizhatobb. Szoval annyira nem gond a szabalyozhatatlansaga, elvileg lehetne akar csucseromunek is meretezni, es lekapcsolni a turbinakat a halozatrol, amikor nem kell. Elvileg.
Seattle a huszadik század elején Seattle a huszadik század fordulójához közeledve azon kapta magát, hogy az Államok északnyugati csomópontja lett. A lakosság hirtelen növekedése a város terjeszkedését hozta magával, azaz csak hozta volna, hiszen a település geológiai adottságai miatt nem igazán…..
"A mai napi érdekest - hosszú idő után ismét - Sam. Joe szerkesztette. Érdeklődési köre az autók és ez meg is látszik. :)" - Jtom 1964. A világító kerekű Chrysler 300K..
Kicsi lett a Micra. Amikor vettem, ingázásra egyedülálló szülőként, egy-két gyerek szállítására ideális választás volt. 850 kilós testét szépen viszi az 1,3 literes benzinmotorja. Magyar papírokkal nem is kaptam volna ennyire jól felszerelt példányt, klímával, légzsákkal,…..
Ma egy különleges fiút ismerhettek meg. A texasi David Vettert, aki rövid életét egy steril műanyag kórházi sátorban élte le...
Pák Balázs 2015.07.02 13:21:11
@GERI87: "Még a legjobb forgatókönyv is arról szólt akkoriban hogy burokba helyezik ha beteg lesz."

Nem, dehogyis, nem errol szolt. Olvasd el, amit fentebb irtam. Kicsit utananeztem a tortenetnek. Eleg erdekes leagazasai vannak amugy.
ritkanlathatotortenelem.blog.hu/2015/07/01/fiu_a_buborekban/full_commentlist/1#c27461132
Pák Balázs 2015.07.03 00:47:00
@GERI87: hogy mennyire gondoltak biztosra? Nezd meg a kis videot, amit belinkeltem. Amugy teljesen. Az orvosok azzal nyugtattak a szuloket, hogy ha baj van, akkor a gyereket sterilen tartjak a mutetig, es megmentik a fiut. Hiszen a masikat is meg tudtak volna menteni, ha sterilen tartjak a mutetig, csak nem tudtak a betegsegerol idoben. A masodiknal mar szamitottak ra, fel voltak keszulve. Persze volt orvos, aki inkabb az abortuszt javasolta.

Ha en lettem volna, akkor nem akartam volna tobb gyereket. De ha megis lett volna, bizos nem abortaltatnam azert, mert 25% esellyel lesz egy olyan betegsege, amit az orvosok szerint lehet gyogyitani.

A szinte biztosrol valoszinuleg eltero fogalmaink vannak, nekem a 25% nem tunik szinte biztosnak.

En nem itelem el oket, eleg osszetett eset volt ez.

Nezd meg a videot, ha ertesz angolul, erdemes.
Pák Balázs 2015.07.03 12:36:05
@Eddie: Ez ugye vicc volt? :)

Fiu 50%, lany 50%
ha fiu, akkor beteg 50%, nem 50%

0,5x0,5 = 0,25 => 25% = 1/4
Egy esetleges európai háború politikai és katonai jellege - 1968  ..
Pák Balázs 2015.07.02 10:27:57
...és a többi rock vagy heavy metal ikonét? Hát tessék...
Pák Balázs 2015.06.28 12:00:46
@geegee: miért? Csak Adégé szerint lehet Steven Tyler randa?
A második világháború utáni évekből nehéz valóban érdekes autókat mutatni, hiszen az autóiparnak is magához kellett térnie. Természetesen időbe tellett, míg új autókat terveztek és dobtak piacra. A köztes időszakban jellemzően a közvetlenül a háború előtti években fejlesztett autókat gyártották…..
A Flickeren találtam POP SNAP feltöltő albumjai között ezeket a fotókat a nyolcvanas évek Kaliforniájából. Hányféle nem-amerikai autót láthatunk a képeken? ..
Pák Balázs 2015.06.06 11:54:06
@Sam. Joe: bravo, le a kalappal, biztos nem tetszik fanatikusnak lenni az urnak. :)

Reszemrol nehanyat sikerult felismerni.
Jo kepek egy jo idoszakbol. De hol vannak a csajok? Az volt a legerdemesebb a nyolcvanas evekben. :)
Pák Balázs 2015.06.06 11:58:18
Killorglin városka egy vásárnapon, több képen "irish traveller"-ek, azaz az ottani vándor romák láthatók...
Az 1930-as, Párizsban rendezett szépségverseny indulóiról készült képeket láthatjátok ma. Köztük van a magyar versenyző is és poszt végén látható a győztes. No, kinek melyik hölgy jön be?..
1910-es évek. Duluth, Minnesota. Egy T-modell gazdája fogadott, hogy kocsija felmegy a lépcsőkön. Megnyerte...