Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kisokos73

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Most amolyan információs poszt következik, személyes élményekkel fűszerezve. Ugyanis Brünhilda és Mephisto megosztotta velünk kalandjait a magyar bürokráciával itthon és külföldön. Nekem az „akkor is kell igazolványszám, ha igazolvány nincs” rész tetszett, mert az egész…..
kisokos73 2015.02.26 19:33:53
Kedves Brünhilda!
Megértem a felháborodásodat és azt is hogy fontosnak érezted megosztani ezeket a tapasztalataidat. Szeretném azonban megkérdezni miért ezt az utat választottad? Ott jártál a hivatalba mindent előre megkérdeztél, elvitted a kért papírokat és jogkövető állampolgárként tetted a dolgodat. Veled ott a mocsokban, a pince sötétjében ülő, elvetemült, felkészületlen és csupa rosszindulattal felvértezett konzul állt szemben, aki kereste a kifogásokat arra, hogyan lehetne nem megoldani a te ügyedet. Mindezt teszi a jól megérdemelt nyugati fizetéséért.
Próbálom megérteni, vajon miért hagytad ezt szó nélkül, és miért nem kérted ki magadnak ezt a bánásmódot, felkészületlenséget, arroganciát. Könnyűnek tartom és már bocsánat méltatlannak is, hogy álnevek mögé bújva leírod a történetedet esélyt sem adva arra, hogy a másik fél reagálhasson rá. Nem védem a hivatali dolgozókat, nem szorulnak rá. Teszik a dolgukat és igen, lehet hogy nem minden nap tudnak az elvárható 100+1% -on teljesíteni, ahogyan ügyfélként mi sem állunk a helyzet magaslatán a legtöbb esetben.Vajon mennyire vállalnád fel önmagad akkor, ha nyilvánvalóvá válhatna pontosan miket kellett kitöltened a gyermeked anyakönyvezéséhez, és a te mulasztásod miatt az elmaradt házasságod anyakönyvezéséhez? Ha élhetnének azzal a lehetőséggel azok az ügyintézők, hogy megmutathatnák a számtalan esetben átfirkált javítgatott, olvashatatlan és semmiféle tudást (az írástudáson kívül )nem igénylő nyomtatványokat, amikkel munkáik során találkoznak. Ha elmondhatnák mennyi minden nem úgy történt ahogyan leíródott, vagy hogy nem létezik olyan hogy valakinek csak 3 ujjlenyonyomata van és csak ideiglenes útlevelet kaphat. Ültem már én is ügyintézőként és ügyfélként is az ablak mindkét oldalán, de ha az ember úgy megy be a hivatalba, hogy ott mindjárt ráborítja az asztalt az ügyintézőre,vélt vagy valós sérelmei miatt, tele van ellenérzéssel mit vár a másik oldalon ülőtől? Nem szeretném taglalni a magyarországi bürokratikus ügyintézés rejtelmeit, ezt a problémát valószínűleg nem mi fogjuk megoldani.Vallom, hogy nem kell elfogadni ami sértő, megalázó és számunkra elfogadhatatlan. De azt nem találom elfogadhatónak, hogy százával szapulunk valakiket, akikről tudjuk, hogy ezeken a felületeken nem reagálhatnak.És a végére még egy kérdés: Te vajon hogyan fogsz a szemükbe nézni amikor legközelebb találkoztok?