Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ElitLila

0 bejegyzést írt és 205 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Húsz évvel ezelőtt, 2000 augusztus 12-én (helyi idő szerint 11 óra 28 perckor) döbbenetes katasztrófa történt az észak-európai Barrents tengeren: egy hadgyakorlat közben (a partoktól alig 140 km-re): váratlanul robbanások rázták meg a világ legnagyobb és legmodernebb atommeghajtású…..
ElitLila 2020.08.03 13:27:13
@iovialis: Az emberi test simán kibírja a nyomást, a gond a testünkben lévő levegővel (vagy konkrétan nitrogénnel) van, annak kell "alkalmazkodnia":
- belső fülben: ezt lehet lassan kiegyenlíteni, hozzáidomítani.
- vérben/szövetekben: innen kell még lassabban, mielőtt az igen szemléletesen leírás "felrázott kóla" effekt kapcsán a nitrogén nem "robbantaná" fel mondjuk a tüdőhörgöcskéket.
- tüdőben: Ez a legegyszerűbb, "csak" lélegezni kell a megfelelő nyomású gázból.

Amúgy a ruha "csak" a hideg ellen véd, ami nyilván 100 méteren tud életveszélyes lenni, csak éppen a fenti kockázatokhoz képest szinte gyerekjátéknak tűnik. :)
ElitLila 2020.08.03 21:03:33
@karibiarany: Csak annyi pontosítás, hogy egy lélegzetvétellel nem 5 liter levegőt mozgatsz meg (hacsak nem lufit fújsz), viszont az átlag percenkénti felszíni 16-22 liter/perc (nyugodt állapotban, stresszesen 30-40 is akár) levegőfogyasztással számolva amúgy hasonlóra jön ki, szóval a végeredmény hasonló.
ElitLila 2020.08.03 21:04:05
@Drag: Az autóban nincs időd gondolkozni, hipphopp megtelik vízzel. Amíg viszont van levegő bent, addig a víz nyomásával szemben szinte lehetetlen kinyitni az ajtót. (Ha a baleset miatt nem is ragadt volna be.)
Ilyenkor legjobb megvárni (már ha nem süllyed folyamatosan a kocsi), amíg majdnem megtelik a kocsi vízzel, így ki is tudod nyitni az ajtót, de viszont az utána szembeáramló víz már nem lök vissza (te viszont még tudsz egy utolsó levegőt venni), és aztán felúszni. (Persze előtte már érdemes a biztonsági övet kikapcsolni. ;) )
(6 méterről már necces, ott már a lent beszívott, de felfele táguló levegő csúnya dolgokat tud csinálni.)
Sziasztok magyarok, mi több, véreim! Mondhatnám akár, hogy jó reggelt Vietnám, de az hazugság lenne. Há mi a fészkes fenét csináltok Ti itt kérem szépen?! Kiteszem a lábam a kies, de legalábbis földrajzi értelemben dimbes-dombos elsődlegeshazámból, erre Ti elássátok az indexet, meg hasonlók. Most…..
ElitLila 2020.07.31 11:07:44
@dare:
Pontosítanék:
Két dolog volt, ami kikötés volt, hogy mitől marad független az index, 3 éve (illetve már előtte is) ezzel a feltétellel vállalták az emberek, hogy maradnak:
1. Nincs felülről beleszólva, hogy mit írnak.
2. Nincs felülről megmondva, hogy ki vezető őket, a főszerkesztőt a szerkesztőség választja, belülről.
Ezt vállalta az összes tulajdonos is, ez a kettő volt a garanciája annak, hogy függetlenek maradhatnak.

A megbízott gondnok (mert Bodi nem alapító, nem úgy tulajdonos, mint aki saját erejéből felépített/megvett valamit, hanem rá testálták, hogy ő őrizze meg az index-et. Nyilván jogilag tulaj ettől még.) pedig fogta és a kettőből az egyiket felrúgta.
A szerkesztőség jelezte, hogy a két darab alapkőből az egyiket kihúzta a ház alól ezzel, állítsa vissza. Nem tette, tehát a szerkesztőség beváltotta az ígéretét, felmondtak.
Ezek után várjanak arra, hogy az általa felrúgott garancia helyett milyen más garanciát fog adni, amit aztán ha olyanja van, szintén felrúghat? Hány felrúgott ígéret után mondhatnának fel?

Ha nekem van egy megállapodásom a főnökömmel, és ő megszegi a számomra egyik legfontosabb paramétert (legyen az a fizetés, a munkaidő, home office lehetőség vagy a munkavégzés helye), jelzem neki, hogy "de nem erről volt szó", akkor még én lennék a szemét, amiért teljesen jogszerűen azt mondom, hogy köszönöm, akkor indul a 30 napos felmondási idő??
ElitLila 2020.07.31 11:48:37
@MAXVAL bircaman közíró:
Van megállapodásod Sorossal, hogy ő utal valamiért neked egy vödör pénzt? Ha van, akkor igen, jogosan követeled. Ha nem teljesíti, semmis a megállapodás.
Ha nincs megállapodásod, akkor mire fel ugrálsz?

A szerkesztőségnek volt egy megállapodása, ennyi.

Amúgy nehogymár sztrájknak hívjuk, hogyha valaki felmond a munkahelyén, ne legyél már ennyire demagóg. (Már ha képes vagy rá...) Felmondhatok akkor is, ha nem tetszik a főnök új autója, az új csaja, sőt, bármilyen indoklás nélkül is, csak úgy is. Miért is kéne bárkinek olyan helyen dolgozni, ahol (bármilyen okból) nem akar?
Szinte már magam sem tudom, hogy hol volt a kezdet, hol indult el az egész borzalom. Igyekszem az elejétől írni, mert minden összefügg mindennel, de tompulnak az események, ahogyan az idő halad. Előre is elnézést, ha ugrálok a témák között. Az előzmények úgy kezdődtek, hogy az anyukám már hosszú…..
ElitLila 2019.12.08 19:54:45
@Gtusa: A Crohn gyógyíthatatlan betegség, sőt, a kialakulásának oka sem ismert.
Persze lehet kapni mindent-is-gyógyító speciális teát meg mindent rá, pont ahogy kb. a cékla is meggyógyítja ám a rákot... De hiteles, kontrollált keretek között még nem sikerült meggyógyítani, csak az internet összeesküvéses és mindentgyógyító oldalain....

Kialakulásának okait keresik, van a gyanúsítottak között stressz, dohányzás, sokféle dolog.
Amit a gyógyszerekkel el lehet érni, hogy ne jöjjenek a "fellángolásnak" hívott kemény, gyulladásos szakaszok.
Azon kívül egyéni érzékenység, hogy mit ehet a beteg, és hogy milyen tünetei vannak. Nekem pl. hasmenést hozott, bár legalább mindent ehetek, és fogyni sem fogytam szerencsére.
De az biztos, hogy nem tud semmiben akadályozni, napi szinten kerékpárral közlekedek, búvárkodom, szóval az extrémsportok sincsenek kizárva.

Amúgy nem csak a fenti biológiai, infúzióval beadott gyógyszer van, sőt, azt csak akkor írják fel, ha sem az első lépést jelentő immunszupresszív, sem a második lépcsőfokot jelentő szteroidos kezelés nem hatásos. Ja, és mindet fizeti a TB, szóval "csak" a TB-nek drága.

És hogy honnan tudok ilyen sokat róla? Hogy nekem is 5 éve diagnosztizálták. (És se nem stresszeltem, se nem dohányoztam, ezt dobta a gép...) Mire a csodás magyar egészségügy felismerte, addigra a következő lépés 3 darab műtét, és fél év sztómás időszak maradt, na, AZ volt egy szemét időszak, de nem szabad feladni sosem.

Blogíró, sajnálom, nehéz lehetett, főleg, hogy neked egyedül kellett szinte megharcolni mindezzel, még anyukádat is neked kellett magad után húzni. :(
Járjuk a világot (többnyire csak képzeletben) és a budapesti éttermeket (azokat tényleg), és elég sok helyen megpróbálkoznak, hogy a hamburgert "helyi" ételként adják el, vagy legalábbis az adott országra jellemző sajátosságokkal tegyék izgalmasabbá. Kézenfekvőnek tűnik a dolog, hiszen a hambi eleve…..
ElitLila 2018.04.20 23:22:10
@Balogh Ádám Software: Big Daddy +1. És szintén újbudaiként simán el is viszi az első helyet. :)
ElitLila 2017.09.25 13:37:41
@Palladrin: Azok az emberek nem vagyont halmoztak, hanem a hitelüket, baromira nem ugyanaz a kettő.
A Trónok harca rettenthetetlen harcosát, Gregor “A Hegy” Clegane-t az izlandi erősember Hafþór Júlíus “Thor” Björnsson alakítja, aki a valódi életben is egy hegyomlás: 205 cm magas és 175 kiló. Egy olasz showműsorban egy Guinness-rekordot kíséreltek meg felállítani hasonló méretekkel rendelkező…..
 Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!     Tisztelt Mt!   Mostanában több álláskeresős posztot láttam nálatok, gondoltam, én is megírom az enyémet. Nem vagyok 50 éves (csak mert úgy látom, leginkább ez a korosztály osztja meg tapasztalatait az utóbbi…..
ElitLila 2016.04.13 10:03:01
@KDNP a selejtek gyűjtőhelye: Írtam, hogy nem vezetői pozícióra keresünk embert, ebbe beleértem azt is, hogy nem is kamu-vezetőire. :)
ElitLila 2016.04.15 10:56:24
@swfla:
"Csak egy tipp igy a vegere: fifikas cegek egyenesen az iskolakbol toboroznak maguknak munkaerot."

Csak egy tipp, pár napja írtam, hogy egyetemről vadásszuk őket (hivatalosan is, nem hivatalosan is): "Amúgy egyetemmel is állunk képzési kapcsolatba, pont a fenti célból."
ElitLila 2016.04.15 16:27:30
@Sörömpőőr:
Pontosan, szegény naív fiatalembereket palira akarjuk venni, ki akarjuk használni, a "társadalmi létminimum plusz 5-10e Ft zsebpénz" fizetésért.

Ebben csupán az a szép, hogy fentebb leírtam a nettó bért, nem titok, 100%-ra bejelentve, szerződésbe, túlóra nincs.
Szóval ja, az éhhalál fogja fenyegetni szegény jelentkezőt, szemetek vagyunk. :(
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Amennyiben jogi tanácsra, vagy segítségre van szüksége, az mhtjog@gmail.com elérhetőségen vegye fel velünk a kapcsolatot   Tisztelt Munkahelyi Terror blog!   Jogilag ma, Magyarországon,…..
ElitLila 2015.10.28 13:57:19
@Sörömpőőr: Vagy méginkább van olyan tudásom, tapasztalatom, ami miatt a munkaadók kénytelenek megbecsülni, így aztán szerencsére nem kell ilyenek miatt aggódnom.

Biorobotként dolgozva erre elég kicsi lenne a lehetőség, lásd a posztoló esetét is...
ElitLila 2015.10.28 18:56:15
@Sörömpőőr:
Édes Istenem, te ugye direkt vagy ilyen hülye?
Hogy jön a "fajra, színre, nemre, nyelvre, vallásra, politikai vagy bármely más véleményre, nemzeti vagy társadalmi eredetre" való megkülönböztetéshez az, hogy bizony az emberek a tudásuk, munkatapasztalatuk alapján gyökeresen más munkát végeznek, és gyökeresen más fizetést is kapnak?
Sőt, nyelvre való tekintettel pl. dehogynem lehet megkülönböztetni, ha valaki nem beszél angolul, nem fogom angol tolmácsként alkalmazni, ha valaki nem beszél magyarul, akkor Magyarországon bizony nehezen kap állást, ez ilyen egyszerű. Nem is értem, honnan jönnek neked ezek. (Nem lehet, hogy anyanyelvvel kevered?)

Van, aki 100-150 nettóért dolgozik és csinálja a betanított munkát, és van, aki ennél többre képes a tudásának, tapasztalatának köszönhetően és ennél többet (akár a sokszorosát) kap a saját munkájáért.
Nincs ennek köze fajhoz, nemhez, bőrszínhez, semmiféle vallásra sem, csupán tudáshoz, akarathoz, szorgalomhoz.

És bizony, a törvény leírja, hogy miket követelhet egy munkaadó a munkavállalótól, viszont ettől a munkavállaló bármikor eltekinthet, és ez csak a két félre tartozik, másra nem.
ElitLila 2015.10.29 10:08:36
@Sörömpőőr: Hát pedig, pont hogy a "szemétgecitolvajmunkaadóállalkozó" oldal képviselői tűnnek frusztrált pöcsöknek. Amúgy logikus is, ők nincsenek megelégedve a helyzetükkel, de sajnos képességeik teljes birtokában is csak a bűnbakkeresésig jutnak el, így találják meg a rajtuk kívül eső világ egészét, teljesen tekintet nélkül arra, hogy az vállalakozó ("tolvajgeci"), vezető ("csalóhülyezsírpacni"), vagy más munkaválllaló ("benyalóspletykásköcsög").
Nem lehet könnyű...
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Amennyiben jogi tanácsra, vagy segítségre van szüksége, az mhtjog@gmail.com elérhetőségen vegye fel velünk a kapcsolatot   Tisztelt Munkahelyi Terror blog!   Segítséget szeretnék kérni, az…..
ElitLila 2015.10.24 11:48:05
Itt egészen jól ki van fejtve: www.munkajog.hu/rovatok/munkaido/hazon-kivul-a-szabadsag-kiadasanak-szabalyai

A téged érdeklő rész:
"van évi 7 szabadság nap, amiről a munkavállaló rendelkezik, hiszen azt a kérésének megfelelő időpontban kell kiadni, legfeljebb két részletben."

Ha te már kivetted a 7 napodat, akkor a többit a munkaadó osztja ki. Az, hogy januárban leadtad az igényedet, nekem azt sugalja, hogy valószínűleg nem a mostani lenne az évi első szabadságod, tehát valószínűleg kivetted a saját magad által kivehetőket. Ez esetben a munkáltató teljesen törvényesen járt el, ha azonnalival felmondasz, akkor jogszerűtlenül teszed, kártérítéssel is fogsz tartozni a cégnek.

Ha viszont még nem vetted ki az általad kikérhető 7 napot, akkor a cég nem tilthatja ezt meg, azokon a napokon te szabadságon vagy, ha nem mész be, nem szólhatnak egy szót sem. Ha kirúgnak, akkor ők lesznek perelhetők. (Remélem van valami bizonyítékod, hogy te azt kérted. Papír, fotó, e-mail, stb.)

Az, hogy melyik cég enged többet, mint ez a 7 nap az nagyon függ a cég tevékenységétől, a munkavállaló megbecsültségétől, illetve a cég humánus hozzáállásától.
ElitLila 2015.10.24 22:35:35
@Szumátriai Patkánymajom:
"Volt valaha, valamelyik mesekönyvben bármilyen utalás is, hogy ilyen dolgok léteznek.
Nem!
Ilyen még a mesében sincs.
Nemhogy a magyar gennygörényfasztarisznyabunkónál.
Há hol élsz te???
Ezen a kibaszott bolygón nincs ilyen."

Mindig ugyanoda lyukadunk ki, de én türelmes vagyok, sokadszorra is elismétlem. Attól, hogy te nem tapasztalsz ilyet, még van. És hogy te miért nem találkozol vele? Hát a válasz valahol a megbecsültséged terén keresendő, nézd meg hogy milyen munkát végzel és azt is, hogy hogyan.

Nálunk az összeset maga veszi ki az ember, mindegy, hogy 1-1 napokat-e, vagy akár két hónap alatt az összeset. Októberben szépen összesítjük, kiküldjük, hogy ki hányat használt el, mennyi van hátra, mennyit enged a törvény átvinni (bár nemhivatalosan is át lehet vinni, beírjuk idénre, és akkor jövő évben marad pár nemhivatalos.), és hogy írják meg, hogy ki mikor menne.
Ha pl. két ünnep között nem lenne egyetlen ember sem, akkor megbeszéljük, hogy ki ér rá ügyelni, és akkor nem kell bejönnie, elég 1-2 óra onnan, ahonnan akar, viszont akkor az a nap nem is számít szabinak, teljes értékű munkanapnak számít nála. Eddig sosem kellett könyörögni. :)
ElitLila 2015.10.25 12:27:37
@Szumátriai Patkánymajom:
"Tán mert ilyen csak a te fantáziádban létezik."
Segitek, latom, hogy a logika nem eros oldalad.
Egy dolog nem letezesere nem bizonyitek az, hogy te nem lattad, foleg ha viszont a letet masok tapasztaljak.

Remekul kibaszol mindenkivel, napi 8 ora alatt keresel havi 160-at, ahelyett hogy ugyanannyi ido alatt mondjuk ketszerannyit keresnel. (10 ev tapasztalattal siman.)
Jol megmutatod a vilagnak. :D
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Amennyiben jogi tanácsra, vagy segítségre van szüksége, az mhtjog@gmail.com elérhetőségen vegye fel velünk a kapcsolatot!     Láttam honlapjukat és úgy éreztem megosztom történetem!   19…..
ElitLila 2015.10.15 15:34:24
@Sörömpőőr: Azt írtam, hogy "hiányzik a dupla nyelvvizsga", nem egy árva nyelvvizsgáról beszélek, azt azért kb. mindenki össze tud hozni.
ElitLila 2015.10.16 17:36:42
@Szumátriai Patkánymajom:
"El lehet érni az általatok irkált, linkelt zagyvaságokat, ha az iparmágnás apucika a cégvezető és főnök"
Már leírtam a család anyagi helyzetét a saját magam munkájával fizetett tandíjjal, nem hiszem, hogy újra fogom részletezni, de ennyit az "iparmágnás" familiáról.

"Mert hogy ezek a beltenyészeti csőcselékek semmivel sem csinálnak többet, mint én, az hót ziher."
Hát nálad nem nehéz többet csinálni, aki nagyüzemben (és büszkén) csalja a munkát, és ugyanakkor sír az arca, hogy hát ő miért nem kap többet...

"Pl.: mi és ki a geci faszért képezzem én magam, vagy locsogjak, valami kibaszott inglist, meg germánt, ha már érettségivel is, szerintetek ilyen kurva nagy jólét van?"
Ha értenél ahhoz amiből ráadásul a diplomád van, nem kéne újabbat szerezni, félre ne érts. A gond az, hogy nem értesz, nem is akarsz dolgozni, és ugyanakkor sírsz, hogy ennek pont megfelelően vagy fizetve.
Értesz hozzá + normálisan dolgozol = több fizetés.
Nálad ez 0 + 0 = 0, kijön a matek.
ElitLila 2015.10.17 15:09:03
@Szumátriai Patkánymajom:
Érdekes lehet nálad a film- vagy sorozatnézés, meg a zenehallgatás, amikor pár napja azon panaszkodtál, hogy nem hallgathatsz fülhallgatót, mert azzal lebuknál. :)

Ezzel szemben, ha tényleg értenél az IT-nél és akként dolgoznál, akkor nem lenne ezzel gondod, abszolút alapértelmezett a fülhallgató.
Nálam pl egyik monitoron általában sorozat meg (South park pl.), amit már kb ezerszer láttam, de muszáj, hogy menjen valami a háttérben. Vagy youtube megy éppen. És ezzel nincs is semmi baj, sőt egyik munkahelyemen se volt senkinél. :)

Kapásból lenullázlak? Hónapok óta látom, hogy nem érdekel, minek tanulj, nem érdekel téged.
Ezek után annak örülnék a helyedben, ha nem mínuszba néznek.

Meg se próbálsz semmit, alig dolgozol, büszke is vagy rá, hát milyen esélyt adjanak ezek után neked? És ne mond, hogy elkönyveltek, ha tényleg érdekelne bármi is, simán mehetnél másik helyre, ahol nulláról indulnál, csak rajtad múlna.
De nem, te nem akarsz, hiányzik az akarat, viszont ezt sem akarod belátni, inkább próbálkozás nélkül a világra kened a saját problémáidat.
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Amennyiben jogi tanácsra, vagy segítségre van szüksége, azmhtjog@gmail.comelérhetőségen vegye fel velünk a kapcsolatot!   Tisztelt Munkahelyi Terror! Sajnos én már 2013. augusztus 21-től vagyok…..
ElitLila 2015.09.18 10:52:50
@Szumátriai Patkánymajom: Sajnos láthatod, hogy még így is alul vagyunk fizetve. :(
ElitLila 2015.09.18 11:00:18
@nagybalfasz: Félre ne érts, képben vagyok, hogy nem a webfejlesztés a legjobban fizetett része a fejlesztésnek, de azt nem nagyon hiszem, hogy ezen a területen belül az átlag alatt lennénk.
Beérkező CV-k bérigényei, elmenő majd visszatérők kollégák, barátok, ismerősök, és nem utolsósorban a hozzánk érkező állásajánlatok alapján nem úgy tűnik. :)
ElitLila 2015.09.18 11:01:58
@Faszerkezet: "Kb, mint a prog.hu-n minden évben feltűnik pár 14-15 éves srác, hogy szerinte a windows szar és ő holnap délután írna egy új operációs rendszert, és ehhez, hol talál magyar nyelvü tutorialt."

Óóó, ha te szereted az ilyet, akkor te nézz be a HSWS.hu cikkei alá, és keresd a Vers nevű hozzászólót, garantált a szórakozás. ;)
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Amennyiben jogi tanácsra, vagy segítségre van szüksége, az mhtjog@gmail.comelérhetőségen vegye fel velünk a kapcsolatot!   Tisztelt Munkahelyi Terror!   Érdeklődni szeretnék, hogy érdemes-e…..
ElitLila 2015.09.11 22:25:45
@herk: Sok sikert a szélmalomharchoz, remélem neked legalább sikerül meggyőznöd őket. :)
ElitLila 2015.09.13 22:30:41
@Meridian74:
Eközben mondjuk 1-2 évvel már egy jó PHP fejlesztő is (juniorként) megkeres 200k nettó körül Bp.-n. Seniorként 350-400k, de akár 500k is.
És ennél egy Java-fejlesztő mondjuk még többet, sajnos a PHP még nem is a csúcsa, sőt.
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Amennyiben jogi tanácsra, vagy segítségre van szüksége, az mhtjog@gmail.comelérhetőségen vegye fel velünk a kapcsolatot!   Szeretném a véleményét kérni a történetemmel kapcsolatban.   Egy…..
ElitLila 2015.09.10 22:53:25
@gályarab:
"Azonban azt se felejtsük el, hogy a munkáltatón áll a bizonyítási teher, miszerint nem igaz, hogy 4 órán keresztül csesztették a munkavállalót."

Hogy mi??? A jogban a vádat, a tényeket kell bizonyítani először, utána lehet cáfolni.
Ennyi erővel állíthatná azt is, hogy elküldték a k*rva anyjába, aztán bizonyítsák be ők, hogy mégsem.

Bizonyíték kell, ezért kell mindent felvenni ilyen esetben.
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Amennyiben jogi tanácsra, vagy segítségre van szüksége, az mhtjog@gmail.comelérhetőségen vegye fel velünk a kapcsolatot!   Tisztelt Munkahelyi (T)error!   Több memoárom is lehetne a blogukra,…..
ElitLila 2015.09.09 16:57:37
Ha nincs másként a szerződésben, akkor min. 30 nap a felmondási idő plusz az ott töltött évek után pár nap. (bizonyítékod remélhetőleg van, hogy felmondtál.)

Levonni csak akkor lehet valamit, ha volt ilyen lefektetve a szerződésetekben, hogy mulasztás esetén megteheti, de még ezen túl is szigorú szabályok vannak, hogy miért okozott ez kárt a cégnek. És akkor is bizonyítania kellene még ezek után azt is, hogy szándékosan nem csináltad meg, ami amúgy belefért volna a munkaidődbe. (Nyilván ha betegszabin/szabin vagy, akkor nem tudod megcsinálni, ezek is kizáró okok.)
Gondolom itt az elsőnél elvérzik a dolog.

A "rendszered" nem a te rendszered, hanem a cégnek, és nanáhogy más is hozzányúlhat, ha te szabin vagy.

A táppénzzel óvatosan, nehogy kiderüljön, hogy jogtalanul mentél el, mert megdumáltad az orvosoddal.

Egyik napról másikra nem mehetsz el, mert akkor már joggal perelhetnénk kártérítésért.

Áskálódást nem ismert a törvény. Ha akadályoznak a munkádban, akkor lassabban tudod megcsinálni, ő bajuk.

Ha nem írtatok tanulmányi szerződést, miszerint fizetik, de cserébe X évet ott kell töltened, vagy különben fizeted, akkor a tandíjat sem követelhetik rajtad. (Ha írtatok, akkor vállaltad, fizess.)

A javaslatom: hangfelvétel vagy papír (vagy bármilyen bizonyítékod) remélhetőleg van a felmondásról, várod a 30 nap leteltét, kiveszed a neked járó szabadságokat (remélhetőleg nem vettél ki többet, mint ami időarányosan járna), megcsinálod a munkádat, ahogy hagyják (ha nem hagyják, akkor nyilván kevesebbet), és békésen mosolyogsz, hisz neked már megvan a helyed máshol. :)

Pénzedhez nem nyúlhat, azonnali kirúgáshoz bizonyítania kéne az okát (előtte írásbeli figyelmeztetés kellene), ami így felmondás alatt elég nehezen lenne bizonyítható a részéről, de még ha sikerül is, legalább nem kell letöltened az időt, hamarabb kezdhetsz.
ElitLila 2015.09.09 19:18:11
@gályarab: Köszi a javítást, akkor ezt rosszul tudtam.
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Amennyiben jogi tanácsra, vagy segítségre van szüksége, az mhtjog@gmail.comelérhetőségen vegye fel velünk a kapcsolatot!   Tisztelt Blog, és olvasói! Saját történetem osztanám most…..
ElitLila 2015.09.08 20:20:18
@droid_: Jogos, már belekavarodtam. Szóval a mediánról -nem egyezik meg a mértani középpel, amúgy jól írtam, köszi a pontosítást.

(A meridián meg egy elírás, annak csillagászatban van jelentése, de előtte 1 sorral még képes voltam jól leírni. :( )
ElitLila 2015.09.08 20:26:57
@egy igazi barom vagy mondigazatmar:
Miért lennék tájékozatlan? Amit írtam, hogy mennyi az átlagbér Magyarországon, az pedig annyi, amit írtam.
Senki nem beszélt eddig iparági átlagokról, ezeket te hoztad elő.
Azt mondtam, hogy 50% keres annál többet, 50% annál kevesebbet. Nyilván a kevesebb képzettséget igénylő munkát valószínűleg alatta lesznek, de attól még az 50-50% igaz.

De amúgy nagyon egyszerű a magyarázat, az átlag fizikai munka nem kíván komolyabb tudást, csinálod, amíg bírod, ezért alacsony a hozzáadott értéke. (Attól még nem lesz könnyű elvégezni, azt senki nem mondta.)
Mi a megoldás, ha valaki kevesli? Elmegy más területre, szakosodik. Nem kell rögtön szellemi foglalkozásra gondolni egy átlag villanyszerelő is többet keres, mint a kubikos segédmunkás.
Pedagógusnak meg még könnyebb lenne szellemi irányba elmenni. Aztán majd ha alig lesz pedagógus, akkor pánikszerűen emelni fogják a bérüket, akkor emelkedik az átlagbérük.
ElitLila 2015.09.08 22:29:35
@egy igazi barom vagy mondigazatmar:
Gondolom azt te sem tagadod, hogy vannak zsebbe kapott fizuk. Hisz pont ezt szoktátok sokszor a munkáltatók zsebére vetni, hogy nincs egyáltalán vagy nem teljesen bejelentve.
De ahogy írtam is: "mindenki döntse el, hogy vajon mennyi a különbség, vajon átlagban plusz hány ezret kap zsebbe az átlag munkavállaló." illetve. "sokan vannak, akik semmit, sokan, akik meg több tízezret. (mert akár egyáltalán nincsenek bejelentve"
Ezért is kérdőjeleztem meg, hogy egy általam nem ismert, csak becsült számról lehet szó: "140 (+20?) ezer"
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Amennyiben jogi tanácsra, vagy segítségre van szüksége, az mhtjog@gmail.comelérhetőségen vegye fel velünk a kapcsolatot!     Tisztelt Munkahelyi Terror Blog!   Végső kétségbeesésemben írok…..
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Amennyiben jogi tanácsra, vagy segítségre van szüksége, az mhtjog@gmail.com elérhetőségen vegye fel velünk a kapcsolatot!   Sziasztok! A mostani munkahelyemről mesélnék Nektek egy…..
ElitLila 2015.08.19 09:39:30
@tff: Nem veletlenul kotottem ki en sem, hogy HA van tudasa. :)

Ha meg nincs valos tudasa, akkor mire fel kapna tobb penzt? A papirra, ami mogott semmi tudas? Hat azzal kitorolheti.
ElitLila 2015.08.19 16:53:52
@Szumátriai Patkánymajom:
IT tudás + napi ~8 óra bentlét = 250k+
vs
IT nem-tudás + napi 8 óra bentlét = 160k

Hát nagyjából így írnám le a képletet IT-ban.

Hát igen, te csinálod jobban a többiekkel szemben, akik azért átlagban simán kétszer megkeresnek annyit, mint te, ugyanannyi idő alatt odabent. :D
ElitLila 2015.08.19 17:45:25
@Szumátriai Patkánymajom:
Oda vagy betonozva?
Amugy itt jon be a tudas. Ha az van, akkor szepen eltudsz menni annak megfelelo helyre, ahol annak megfelelo fizetest is adnak. (Es ez nem IT-specifikus.)

Viszont tudas nelkul nem kapkodnak erted. Es ez nagyjabol valaszt ad az elobbi veled kapcsolatos kerdesemre.
Tisztelt Munkahelyi Terror Blog!   Leírnám a történetemet, hogy lássam, én vagyok-e csupán "hülye" vagy alkalmatlan, vagy valóban nagyon szemétül bántak-e velem? Tanítóként egy idősebb kolleganő mellé kerültem alsós osztályhoz. Pályakezdőnek számítok, bár munkában…..
ElitLila 2015.07.24 00:06:38
@Szumátriai Patkánymajom:
Én megértem őket.
Még IT-sként is megérheti kimenni (aki nincs idehaza a csúcson) mert ők is megkapják a kb. háromszoros pénzt (igaz, _majdnem_ ugyanennyivel többe is kerül az élet).

Mondjuk aki idehaza is letett valamit az asztalra IT-sként, az megkeres már legalább fél millió körül/fölött nettóban, annak már kevésbé éri meg kimenni, és itt hagyni a felépített munkáját, családját, stb.

Mondjuk ehhez kell a nyelvtudás, de a legtöbb szakmában egy magára adó ember amúgy is tud valamit, hogy legalább megértse a szaknyelvet és így fejlődhessen. (Mert lássuk be, a magyar szakirodalom mennyiségben biztos nem, de minőségben is nagyon-nagyon ritkán éri el a nemzetközi szintet.)

És ami viszont senkinek nem hiányozni az a siralmas magyar bürokrácia, akadékoskodó, hozzá nem értő, buta, egybites "közzszolgák", állam mutyik, pénzért vett szavazatok, árokásás.

Igaz a vicc sajnos:
--
Lucifer revíziót tart a pokolban, megfelelően gondoskodnak-e az ördögök a rájuk bízottakról. Az első kondér alatt vígan lobog a tűz, a kondér mellett egy tábla: NE MÁSSZ KI!

Lucifer kérdésére az ördög így felel:
- Ezek itt a németek. Tüchtig nép, betartják a szabályokat.
A következő kondér is mintaszerű, ám tábla helyett itt egy géppisztolyos őr áll.
- Ezek itt az oroszok. Ha valamelyik megpróbál kimászni, az őr a géppisztollyal visszakényszeríti. A harmadik kondérnál is minden stimmel, de Lucifer felvonja szemöldökét:
- Nem látom az őrséget, és tábla sincs.
- Ide nem is kell, ezek a magyarok. Ha egy megpróbál kimászni, a többi úgyis visszahúzza.

--

Ez a magyar hozzáállás, inkább megy a mutogatás, a köpködés, az "okoskodás", és a mások sikerének lehúzása.
ElitLila 2015.07.24 14:35:18
@monddazigazatmar:
Véletlenül épp találkoztam az angol bürokráciával, dolgoztam kint, illetve most is van kinti adószámom.
Szóval igen, teljesen más.

Mezei ember mikor találkozik? Például megpróbál a frissen született gyerekének minden papírt beszerezni. De nézd meg az autó-átírást, hogy egy még általánosabb példánál maradjak. Drága, lassú, kényelmetlen, és nem ér semmit. (Csak hogy egy megtörtént példát mondjak: totalcar.hu/magazin/kozelet/2013/08/06/az_atirast_ujrafizettetik_ugye/ )
ElitLila 2015.07.24 14:37:04
@Szumátriai Patkánymajom:
Hát látod ezért van az, hogy egyesek idehaza is simán keresnek 2-3-5-ször annyit mint te.
Odakint meg ezt szorozd meg mondjuk hárommal.

Ha te ilyet a Moszkva téren találsz, akkor ragadd meg a lehetőséget. :)
Tisztelt Olvasók! Tudom, utálja mindenki a postát. Mint én volt dolgozó én is. Nem szeretitek ha biztosítást meg egyéb dolgokat kínálgatnak nektek hát akkor nem vagytok egyedül. Én is utáltam kínálgatni. De ez a kötelező elvárás, és amennyiben nem teszem és észreveszi…..
ElitLila 2015.07.02 13:27:32
@egy igazi barom vagy mondigazatmar:
Olvasd el megegyszer. Menedzser, muvezeto, de a megnyitott kategoriak nagyreszeben is irodai munkak voltak.

Ja hogy neked az a bajod, hogy komoly tudas (akar diplomaval, akar anelkul), hozzaertes es szorgalom nelkul nem lehet jo allast talalni?
Hat hallod, minek venne fel az ember olyan embert, aki nem akarja vagy nem tudja elvegezni a munkat? (Vagy ha fel is veszi, miert fizessen neki ugyanannyit, mint annak akibol ezek az alapveto ertekek nem hianyoznak?)
ElitLila 2015.07.02 14:18:30
@egy igazi barom vagy mondigazatmar:
Na, ezt is megnéztem, ugyanezen a cirka 45 darab álláshirdetésen, 28-17 arányban győztek a nem fényképes hirdetések. Mégpedig minél inkább szakmaibb hirdetés, annál kevésbé. Asszisztens, titkárnő, ügyintézőnél gyakori, menedzsereknél határeset, mérnököknél, fizikai munkásoknál kb. nincs is.

És még szép, hogy az önéletrajz bejegyzései az első szűrő. Ha valaki évek óta ugyanazon a szinten, ugyanazzal az elavult technikával dolgozik, akkor feltételezhető, hogy sokkal kevésbé fog tudni egy új módszert elsajátítani, mint az, aki lépést tart az új módszerekkel. Nyilván vannak dolgok, amik kevéssé változnak, de ott is bejön egy-egy újítás, amire gyorsabb vagy jobb lesz végeredmény.
Én se veszek fel olyan embert, aki önmagát nem akarja fejleszteni, mert az ilyen ember vajon a munkájában mennyire lenne igényes?

Van az a mondás, hogy kettőt választhatsz a három közül: jót szeretnél, gyorsan vagy olcsón. Ugyanez igaz a munkára is.
Ha jó, megbízható munkaerőt akarsz, fizesd meg, mert különben elmegy és csak a képzetlenebb, lustább marad neked. (állami szféra...)
Illetve ha jó bért akarsz kapni, akkor dolgozz meg érte.
ElitLila 2015.07.02 15:13:27
@Szumátriai Patkánymajom: Miert kene a sajat penzedbol? Normalis emberre munka kozben is ragad es fejlodik tole.

Emiatt a kutyat nem erdekli hozzaallas miatt van, hogy a te fizetesed se erdekli a kutyat sem. Nem is ertem miert nem szereted a munkat, tok korrekt kapcsolatotok van. Nem nagyon dolgozol, nem is nagyon kapsz penzt.
Csak akkor megis mire a hoborges a fonokok iranyaba?
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Amennyiben jogi tanácsra, vagy segítségre van szüksége, az mhtjog@gmail.com elérhetőségen vegye fel velünk a kapcsolatot! Tisztelt Mt Jog! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy mit lehet tenni…..
ElitLila 2015.05.04 12:51:11
@mondafideszhazugságotmár: Amúgy ha megtanulsz olvasni, akkor olvass vissza, oszd mond meg nekem, hogy hol védtem, akár az államot, akár a közszférában dolgozókat, akár a politikusokat. Elárulom neked, sehol, sőt, csak rosszat írtam róluk, egytől egyig. Lopnak, csalnak, rosszul dolgoznak, egytől egyig.
Akkor milyen bértollnok is vagyok, mit védtem én az elbaszott államunkon?
ElitLila 2015.05.04 12:52:40
@Szumátriai Patkánymajom: Hát akkor itt lehet a különbség.
Van, aki elhitte, hogy vezet valahova, és neki vezetett is.
Te nem hiszed el, neked is vezet valahova. És közben úgy érzed, hogy az aktuális főnököddel basztál csak ki.
ElitLila 2015.05.04 14:04:14
@(12)(1132): Ja, úgy védem az államot meg írom, hogy mindenfasza, hogy "álcázásként hozzábiggyeszted hogy szar az állam meg a politikusok", és ezzel majd jól megvédtem az államot.
Hát te sem vagy egy bonyolult lélek.

Amúgy én It-s vagyok, nem kukás, nadrágokat sem varrok, román lejjel sem üzletelek. (És még pár dolgot, amiről lemaradtam.)
Én csak a számítógépekhez értek. Keresek itt, keresek ott, szeretem a zápkörtét, a Gáborokat, meg a régi AKAI cuccokat.
Ja, meg a vonatokat és a Zoltánokat is nagyon. Meg az mtk-t.

Najó, egyiket sem szeretem igazából, (sőt!). :(