Regisztráció Blogot indítok
Adatok
János V.

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A kutyákkal, macskákkal tuti a siker, ráadásul ha ezt még felturbózzuk jóképű pasikkal (vagy szép nőkkel), akkor garantált a sok követő. Valahogy így gondolkodhattak a Hot Dudes With Kittens Instagram-oldal elindítói. A jelek szerint egyelőre bejön nekik a dolog, hiszen már 122…..
 Tisztelt Szegénység Blog!    Gyakran olvasom a blog tanulságos és megdöbbentő élettörténeteit, és arra gondoltam, én is elmondanám a nyomorba zuhanásunk történetét. Én egy 37 éves fiatalember vagyok, az Eltén végeztem földrajzi kutató-elemzőként. 71 éves édesanyámmal…..
János V. 2015.02.24 00:17:46
@eßemfaßom meg áll: Nyílván nem körpanorámás lakosztályt szeretnénk, de azért az is megdöbbentő és felháborító, milyen dohos, penészes, sötét, magas rezsijű pici vagy lakásokért elkérnének 50-60000 FT-ot a tulajdonosok.Akik ráadásul sokszor nem is adhatnák ki, mert nem is az övék, hanem mondjuk önkormányzati bérlakás... Sokan súlyos ár-érték-arány tévesztésben vannak. Csak egy jóindulatú tulajdonost szeretnénk, aki kap két iskolázott, tisztességes, pontosan fizető bérlőt, a lakása meg legalább nem áll üresen, plusz némi havi pénzt is kapna így. A közvetítőirodákról meg annyit, eleinte kipróbáltam őket is, és többezer forintért adtak néhány kamu, semmire nem használható, nem is létező címet...
János V. 2015.02.24 00:24:29
@Pierr Kardán: Ennyit tudunk már mi is, hogy némi biztosíték követelhető tőle, de ez is csak a nyugdíja 33%-a, amit levonhatnak tőle(10-15000 ft..).Ennyit tudunk elérni jogilag. A háznak csak 50%-ára szólna a haszonélvezete, de mivel a ház úgy épült, hogy nem osztható két külön részre, így az egészet használja,
A legsúlyosabb gondunk még, ami kimaradt a történetből, hogy sajnos nincs pénzünk egy jó ügyvédre mindezt a jogi eljárást, pert végigvinni, az ingyenesen kirendeltek meg nem foglalkoznak az üggyel,...
János V. 2015.02.25 01:59:26
Hogy ez az előzmény is érthető legyen:elhunyt nagyanyám lakása az én nevemre került, és eladtuk 97-ben.Úgy tudom,volt egy olyan szabály,hogy ha utána bizonyos időn belül másik lakást vesz valaki, nem kell illetéket fizetni az eladás után.Így vettem meg papíron a családi házunk felét apámtól, a másik fele maradt anyué(eredetileg a két szülő volt az 50-50%-os tulajdonos. Mint mondtam, ezt a szülők intézték, én nem értettem még tizenévesen ezekhez.Azt valóban anya rontotta el, hogy belement, apám legyen haszonélvező, de ezért a hibáért igen súlyos büntetés neki,hogy idős éveire, beteg nyugdíjasként földönfutóvá lett és 1-2 évente kell költözni, vadidegeneknek odaadni minden hónapban kis pénzét-9 éve!3 millió forintot kellett már albérletekre kiadnunk! Vajon élhet még a házában? Házasságuk elején apám beszélte rá, adja el panellakását-ebből a pénzből épült a házunk! Ezzel többé nem volt hová mennie apám terrorja elől, rokonai, szülei már nem éltek.
A nagyi lakásának eladása után lett volna pénzünk egy másik lakást venni('97 körül még nem voltak ilyen drágák Pesten sem a lakások), akkor kerültünk húgommal Pestre egyetemre, de apám azt mondta, nem kell nekik lakás... A pénzt feléltük 2 év alatt, apám vett kocsit magának például... Más szülő addig nem élhet nyugodtan, míg a gyerekeit el nem indította a nagybetűs életben.

Felmerült itt,hogy miért élünk Pesten? Mert a húgom súlyosan beteg, fogyatékos gyereket gondoz,aki 24 órás készenlétet igényel örökre, míg él- és ő maga is sokszor beteg, előfordulhat,hogy nem tudja magát sem ellátni fájdalmai miatt( a szüléskor történt valamilyen komplikáció,izomsérülések, amik pokoli görcsöket okoznak 7 éve neki, az orvosok még nem tudtak segíteni rajta). Ezért is vagyunk a közelében, hogy bármikor tudjuk segíteni, ha baj van(élettársa keveset van otthon). A kicsinek csak a fővárosban van megfelelő speciális fejlesztő óvoda.
Nekik legalább van bérlakásuk, igaz, az is az élettársáé,a húgom csak bérlőtárs-így ő sem tudna hová menni.
Évi 1-2-szer kapunk segélycsomagot, de semmilyen segélyt, pénzt sehonnan nem, mivel nincs címünk.

eßemfaßom meg áll:
Nem akarok ukrán határ-menti áron pesti belvárosi lakást kapni.Földrajzi kutatóként képben vagyok ezügyben, elhiheted! Eddig is a külvárosokban éltünk(Pesterzsébet, Pestimre), és ott is irreális árakat kérnek világvégi, rossz állagú lakásokért... Láttunk eleget. Az 1-2-3 havi kauciókról nem is beszélve.
A szomorú, hogy egy városrehabilitációban dolgozó, bérlakásokba ki-beköltöztetéssel is foglalkozó volt iskolatársam meséli, milyen balhés, milliós számlatartozásokat felhalmozó emberek kapnak cserelakásokat az önkormányzatoktól, mindenhol lepusztítják a lakást, és mennek tovább büntetlenül... Mi pedig soha nem kaphatunk...