Regisztráció Blogot indítok
Adatok
a.tom

7 bejegyzést írt és 37 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Két kerékpárosszervezet is küzd párhuzamosan a magyarországi biciklisekért. A Magyar Kerékpárosklub (MK) a vezetői által szervezett Critical Mass felvonulásokról lehet ismerős szélesebb körben, de hozzájuk fűződnek a Margit hídra épülő bicikliút szakértői munkái és…..
a.tom 2009.10.27 16:38:40
@veny:
"Ahogy én tudom(...)"

ezt a kommentet nem tudom értelmezni az adott helyzetre. milyen sávváltásról van szó ami keresztezné a parkoló autók heylén haladó bringasávot az Andrássyn?
az anyósülésről simán rádnyitják az ajtót, mert azon a néhány embereb kívül, aki már megtanulta, senki nem számít ott forgalomra. bicajosként meg nem nagyon tudsz hová korrigálni. arról nem is beszélve, hogy jelen formájában a bicikliút rávisz a macsakaköves buszmegállóra...

"Na nehogymár én tehessek róla, hogy az MK testületileg aktív CM szervező..."
a testületileg nálad mit jelent? mert ez így nem igaz.
a.tom 2009.10.27 17:28:13
@veny:
"Arról, hogy mi van, ha nem a bringasáv az út legszéle, hanem valahol beljebbre festik."
igen, a parkoló kocsik bal oldalára. mikor legutóbb vezettem, még nem volt divat parkoló kocsik közé sávot váltani :)

"Azt, hogy a derék érintettek együtt, egymással egyeztetve csinálnak valamit."
talán írd azt, hogy segítettek a lebonyolításban, ne azt, hogy testületileg ők szervezik
a.tom 2009.10.27 17:48:41
@veny:
a parkolás nem sávváltás, teljesen mások a viszonyok. egyébként a kocsik mögött érkező biciklist így is el tudja kaszálni egy túllógó, parkilással szenvedő sofőr
a sofőr meg sokkal inkább figyel a kiszállásnál, mert számít balról a forgalomra
Az F1-főnök az egyik legismertebb brazil újságnak adott interjút. Botrány van. "Ayrton Senna halála nagy szomorúságot okozott, de végül jót tett a Forma-1-nek. Sok ember, aki addig nem is hallott róla, a brazil balesetének köszönhetően kezdett…..
a.tom 2009.10.19 00:16:59
@elinnen: Senna idejében sokkal kiegyensúlyozottabb volt a mezőny, mint a Sch dominancia idején. Ráadásul előtte 2 évig más nyert, és '94-ben ült be a világbajnok kocsiba. De ha te mondod...
Szeptember közepén számoltunk be arról, hogy a rendőrök a Margit hídon mindenkit leparancsolnak a bicikliről és segédmotorokról. A BRFK akkor azt mondta kérdésünkre, hogy a szigorítás oka, hogy egy biciklis elsodort egy 4 éves kislányt.  A Critical Mass blogján a Magyar…..
a.tom 2009.09.29 17:34:12
@antibringa: melyik részét nem érted annak, hogy az út károsítása a súly negyedik hatványával nő?
arányosan egy kerékpáros, az elég durván becsült 10-szeres súlykülönbséget alapul véve, 1/10000-ed kárt okoz az autóhoz képest
tehát ha egy puntós kifizet 15000 Ft-ot, akkor egy 100 kilós bringás (és akkor az embert is beleszámítottuk) fizet 1,5 Ft-ot. de akkor követelem, hogy a 100 kiló fölötti gyalogosok is fizessenek súlyadót!
a.tom 2009.09.29 19:07:43
@antibringa: nem. az épülő kerékpárút társadalmi és költségvetési haszna nagyságrendekkel több mint a felfestés költsége. a használatarányos amortizáció pedig l. feljebb.
a.tom 2009.09.29 19:11:19
@antibringa: egyébként megfordítva: miközben az autózással okozott kár töredékét fizeted csak meg, komolyan elvárod, hogy még több út és autópálya épüljön a mi pénzünkön, és ne kezdődjön meg ennek a fenntarthatatlan állapotnak a megváltoztatása?
Mivel közismerten gyík hardverrel rendelkező gépeim vannak, nekem nem mindegy, hogy milyen böngészőt használok. A Firefox nagyon kényelmes, kézreáll és óriási tudása van a kiterjesztésein keresztül, de én folyton keresgélek olyasféle kis böngészőt, ami valamelyik menő…..
Most vasárnap hatkor lesz ennek a jelenségnek a mini tesztje. Mint ahogy sok egyéb, ez is sokat javult szerencsére az utóbbi években. Mármint az autósok-motorosok párharc. Ettől függetlenül még mindig egy kész öngyilkossági kísérlet sokszor megindulni a forgalomban. Vacak…..
Kedves barátnőm hívta fel a figyelmemet rá, hogy pont most volt a pimasz úrban a problémám. Érdemes megnézni, pimasz úr lerántja erről az egészről a leplet. Úgy kezdődik, hogy a tuningos motorbúgató motorosok mesélnek arról hogy milyen király a motoros versenyzés a  váci…..
a.tom 2009.06.08 18:36:47
itt meg lehet nézni:
video.viasat3.hu/page/pimasz_ur_10_resz_ketkereken

erősen túlzás azt mondani, hogy bármiről lerántaná a leplet, vagy összefoglalná a blogban írottakat :)
w Klasszikusok popritmusban 2008.12.05 05:45:00
Vége a magyarságnak. Valaki átírja Jókait. Alattomosan perceg, mint a szú, és azon dolgozik, hogy ránk omoljon a magyar égbolt. Nógrádi Gergely munkáit - az "újramesélt" Arany embert, Kőszívűt és Egri csillagokat - még nem olvastam, de úgy látom, nem kell ahhoz…..
Sebestyén levelét olvasva az az érzésem, hogy ha valaha elromlik a villanyórám, inkább ott helyben kificcentem a beleimet egy szamurájkarddal, sokkal jobban járok, mintha telefonálgatni kezdenék a szolgáltatónak. Éles kanyarok, 180 fokos fordulatok, igazi ralis élmény az alanti…..
Györggyel értünk egyet és ezentúl magyar forint helyett ázsiai gagyitévében fizetünk adót. Egy árverésen ugyanis az adóhivatal 150 ezer forintra árazta be az újonna 15 és 30, használtan 3 és 7 ezer forint kapható kapható pompás készüléket. Gy. levele alant. Minap…..
a.tom 2008.05.20 00:19:12
A rutinos budapesti tömegközlekedő jól tudja: ha verés jön, a biztonsági kamera elé helyezkedve kell bevárni a feldühödött ellenőrt. Na de mit tehet akkor, ha nem működik a kamera? Ráadásul az ellenőr sem igazi ellenőr volt? Rémtörténet a Stadionok megállóból.Ma reggel…..
Szabadságot feláldozni hivatalos ügyek intézésére bátor dolog, de érthető, hiszen mikor máskor érünk rá órákat várni az ügyintézők ügyintézésére, mint ilyenkor. De Laci, most hogy a K&H-s biztosításával - amit a bank a rossz kézbesítési cím miatt törölt - órákat…..
10th & Wolf (Véres utcák)     Nemtom, honnét szedtem össze ennyi maffiás filmet, lényeg, hogy várható volt, miután az Eastern Promises és a Running Scared baromira tetszett, hogy előbb utóbb belefutok egy közepes (esetleg szar) ilyen témáju moziba. Hát…..
Collaterral - A halál záloga (Collateral)     Azt hiszem az eddigi legjobb Tom Cruise film, amit láttam. Semmi hadonászás, semmi majomkodás, csak a profizmus :)  A film egy taxisról szól, aki, munkahelyi ártalom, belecsöppen egy sztahanovista bérgyilkos éjszakai…..
A bakancslista (The bucket list)     Tudom, hogy megint érzéketlen seggfej leszek, de hát ez van, ez is egy vélemény. Ez a film sem olyan, amit jó szívvel ajánlhatnék. Alapvetően a sztori nem rossz, a színészválasztás is sokat ígérő, mégis hiányzik valami. A két…..
Juno     Nihil. Semmi. Nulla. Ez történik a filmben. Az egészet össze lehetne tömöríteni 1 percbe, és semmit sem csökkenne az értéke. Persze Oscart ez is kapott. Nem is értem kiknek készült egyáltalán. Egyetlen szituációban érzem hasznosnak rászánni a két órát:…..
Ezt a mosolygós handmade art amerikai matricakatonát lottük a WestEndben a Játékboxban potom 496 forintért. Van neki csillogós selymes egyenruhája, plüss tapintású kézigránátjai és M16-osa (Pozsi szerint), valamint egy kis pihepuha tankja, selyemkulacsa, és vész esetére ketto darab…..
a.tom 2008.04.15 01:02:43
Almost Famous (Majdnem híres)      Körülbelül öt éve láthattam először Cameron Crowe életrajzi elemekkel felturbózott meséjét. (Vagy inkább mesei elemekkel felturbózott életrajzi művét?) Akkoriban még sokkal fogékonyabb voltam a sztorira, mára talán kiöregedtem…..
A mobiltelefónia legalább annyira ezoterikus tudomány, mint a számítástechnika, így aztán a Homár nem is csodálozik azon, mint a levélíró Daily Shark, hogy a Sony Ericsson ügyfélszolgálatának fingja nincs, melyik telefonjuknak milyen az antennája. Tényleg, van valahol erről…..
30 days of night     Az eleje jó volt. Király díszlet, jó hangulat, sokat sejtető kilátások. Innentől viszont egyre lejjebb és lejjebb süllyedt a színvonal, hogy a végén még a záró képsorokkal, egy utolsó tempóval próbáljon egy nagy levegőt venni a pöce…..
Vacancy (Elhagyott szoba)     Tilinkó, előre szólok, elvágják a végét. Az aktus megtörténik, de nincs katarzis. Viszont ennél a filmnél ez nem feltétlenül hátrány.     Kiváncsi voltam mit hozott össze Antal Nimród. A körülmények nem voltak…..