Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ati977

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Oké, abban végül is van logika, ha csak műszaki átadás után van teljes helyreállítás. Az még jó is, ha ezt tesztidőszak előzi meg, pláne, ha  a sitt meg gödör nem nézik végig mindezt. De, hogy mért megint a lakosság tájékoztatása sor tépődött le véletlenül a…..
Ati977 2015.03.04 11:00:01
@Escaped: Szintén XXII. kerület?
Ati977 2015.05.30 21:15:24
"NEM a kerületi önkormányzat projektje, hanem a Fővárosi Önkormányzaté"

Nekem teljesen mindegy hogy ki teszi tönkre a munkámat, a befektetésemet, az idegeimet és az életemet.

"A "kedves" lakó is megkapta ezt a szolgáltatást az önkormányzattól, ehhez képest csak ekézni tud"

Pontosan mit kaptam tőlük, négyhavi gyomorgörcsön kívül?

"Biztos vagyok benne, hogy előbb-utóbb a panaszos ügye is megoldódik"

Nos, említett alvállakozó, végülis csak azt b*szta el, amit lehetett. Az összes (!) cső, amit a földbe fektettek lukas volt, ezért mindenhol, ahol az utcában dolgoztak, újból ki kellett a burkolatot bontani, és a csöveket kicserélni. No ezt már nem ők csinálták, hanem a a fővállalkozó személyesen, lévén az úriemberek (az önkormányzat tájékoztatása szerint) eltűntek. Ezek az emberek viszonylag gyorsan végeztek, de a felbontott kapubeállót csak újabb telefonos fenyegetőzés, személyes önkormányzatnál megjelenés, és fényképes bizonyítást követően voltak hajlandóak leaszfaltozni - úgy ahogy. Nem tűnik valami minőségi munkának. Az eltüntetett több száz kiló murvát, a feltört szegélykövet végül saját zsebünk terhére állíttatuk helyre, lévén belefáradtunk és feladtuk. A tekintetes járási elöljáróság nyilván erre játszott.

Mindenesetre többet élő embert, aki bármiféle állami/önkormányzati megbízásból kíván munkát végezni, a ház közelébe nem engedem. Ha kell az utolsó csepp véremig harcolni fogok, de a beállómhoz többet nem nyúl senki. Ennyi a tanulság. Szeretünk ebben az országban élni, továbbra is.
Ilyen volt. Ilyen lett. És ilyen is maradt. Az azért lenyűgöző, hogy 2-3 óra alatt milyen csuda dolgokra képes az ember! Ahogy az is, hogy a felelősök egy hónapja feszt az időjárásra hivatkoznak. Mint az oviban: a szétpakolás megy, az összepakolásnál meg mindenki húzza a…..
Ati977 2015.02.23 06:34:22
T. mindenki! Reagálva pár felvetésre:

1. a kocsibeálló és a parkoló, természetesen közterület, nem saját használatú, az áll be, aki akar. Ennek ellenére megcsináltattuk, természetesen az önkormányzat engedélyével, akik még némi építőanyaggal is beszálltak, amikor szóba került, hogy saját költségre tesszük szebbé az utcát.

2. Azért van ennyi klíma, mert ez egy négylakásos társasház. Az utcafrontról látható emelet, és a tetőtér, egy-egy külön lakás. A túloldalon található a másik kettő.

3. A kialakított gyalogjárda az utca túloldalán található, de a gyalogos közlekedés ezen az oldalon is biztosított.

4. A csatorna ebbe a házba már be volt kötve, a szomszédos házakba ellenben nem, de mivel innen kellett átvezetni (vagy mi), nálunk is túrni kellett.

5. Az önkormányzat az első perctől fogva állítja, és soha nem vitatta, hogy az alvállalkozónak kötelessége az eredeti állapotot helyreállítani. Mint említettem, a parkoló az önkormányzat engedélyével épült.

6. Időközben (egy hónap késéssel) a helyreállítást elkezdték, a kiásott földet és a sittet elszállították, a feltúrt részeket nagyjából elegyengették, de egyéb nem történt. Az önkormányzat és a kivitelezést vezető projektiroda egy-egy munkatársa azóta járt nálunk, továbbra is kedvesek, és megígérték hogy befejezik a helyreállítást mihamarabb, ám ez azóta is várat magára.

Sajnos csak most vettem észre, hogy megjelent a cikk, délután írok a szerkesztőknek a fejleményekről, és küldök friss fotókat is.

A helyesírási, fogalmazási hibákért elnézést kérek, elég ideges voltam, amikor a levelet írtam.