Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Az egység tónusa

63 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ami kinn, az van benn Ami fenn, az van lenn Ahogy élsz, annyit érsz Ott van a válasz a szemedben/Tankcsapda: Ez az a ház (itt élek) / Az egy, ami mindent magába foglal Sokat gondolkodtam azon, hogy vajon milyen idézettel indíthatnám el mai blogbejegyzésemet. Morfondírozásom közben hirtelen a…..
Tüzes energiák körében   Nyáron a Nap uralja fejünk felett az égboltot, ilyenkor van a legtöbb ideig és a legmagasabban az égen, ugyanígy a tetőfokán van belső erőnk és testi-lelki-mentális gyarapodásunk is. Ez az időszak remek lehetőséget biztosít arra, hogy akaraterőnket kibontakoztassuk, és…..
Az akarat szabadsága olyasvalami, ami megszülethet, de el is múlhat. Érthető, de el is veszíthető megint. Hogy is lehetne ez másként, amikor hisz kívánságaink is folyamatosan változnak, ahogy változik az is, amit felőlük gondolunk, mert minden pillanatban egy örökösen változó világgal kell…..
Egységben - van választásod 2016.05.07 17:42:00
Holnapi témánk: a szabad akarat lesz. Mielőtt megírom posztomat, álljon itt egy útravaló Nektek:   "...Mert a szabadság eszméje önmagunkra vetett pillantásunkhoz kötődik, az pedig ütközik az eddigiekben leírt látásmóddal, élesebben és engesztelhetetlenebbül nem is ütközhetnénk.…..
Egységben - van választásod 2016.05.02 19:51:18
"Mindenféle érzelemmel találkoztam. Meghallgattam a kínból fakadó sikolyokat és a hahotákat. Minden, ami emberi, nyitva volt számomra. Mindent éreztem és értettem egyszerre. A világ elmékkel volt benépesítve, melyek mindenféle szélnél gyorsabban örvénylettek, menedéket és szabadulást keresve a…..
Az az ötlet csírázott ki nemrég a fejemben, hogy blogomat, és Facebook lapomat https://www.facebook.com/kineziol/?fref=ts új bejegyzéstípussal színesítem, egész konkrétan önismereti feladatokkal és tesztekkel.Ezek a tesztek, feladatok önismeretünk elmélyítését célozzák. Haszna vitathatatlan, hiszen…..
Vegyünk példát a kicsi gekkótól! A keresztlendítés gyakorlata segít újra szabaddá tenni az agy két féltekéje közti információ áramlást. És hogy mire jó ez a gyakorlat? - információ csere javul - emlékezetünkből a képeket gyorsabban elő tudjuk hívni - javul a tanulási készség - koncentráltabbá válik…..
Egységben - van választásod 2016.04.21 22:15:16
Ha lemondasz a dohányzásról, a képen látható hatásokat tapasztalhatod meg szervezetedben. Vajon milyen szépen kimutatható eredményei lennének annak, ha problémás kérdésben a nehezebb, de gyümölcsözőbb utat választanád? Ugye milyen motiváló lenne?..
Mikor az élet egy váratlan pillanatában ballépést követünk el, annak körülményeit rögzíti agyunk. Ha nem is vagyunk tudatosan a jelenben, még is tudattalanunk sejtszinten rögzíti a megélt eseményeket és annak külső-belső körülményeit. Később, mikor ugyanilyen külső-belső körülmények mellett ismét…..
Egységben - van választásod 2016.04.14 15:52:47
Fáradtnak érzed magadat a hétköznapokon? Szürkének és egyhangúnak látod az életedet? Egyre gyakrabban gyötörnek fertőzések? Nehezen alszol el mostanság? Reménytelennek látod a mostani helyzetedet, és magadat gyengének érzed a helyzet megoldásához? Amennyiben a fenti kérdések legtöbbje kiváltott…..
Az egység tónusa 2016.04.10 11:16:11
@tomfree: Fú de jó, hogy írtad, köszönöm :) !

Átjavítottam a pontozást, átfogalmaztam a kiértékelést.

Köszönöm, hogy felhívtad a figyelmemet a paradoxra :D
Az egység tónusa 2016.04.10 21:21:18
@tomfree: Ismét köszönöm, remélem 3. próbálkozásra már el is menti a módosítást

@kishableany: Köszönöm kérdésed!
Sajnálom, de úgy gondolom, hogy az útmutatáson és tanácsadáson kívül nem tudok mással segíteni ebben az ismeretlen helyzetben. Amit én a helyedben tennék: belső munka ( önelemzés, reflexiók megfogalmazása, lehetőségeim számbavétele, stb...), vagy barátok / szakember segítségének kérése.
Az egység tónusa 2016.04.11 19:00:31
@Mr. Waszabi: Nagyon jól összefoglaltad, és "sajnos" igazad van, a legtöbb esetben nem "egyszerű" a probléma kezelése. A fent olvasható írásom tanácsadás, segítséget kívánok abban nyújtani, hogy merre lehet elindulni a probléma kezelésével kapcsolatban. Nyilván ez is, mint bármilyen más pszichológiai krízishelyzet megoldásához szakmai segítség kell, ami viszont idő és energiaigényes.
Köszönöm a hozzászólásodat, nagyon jó kiegészítés a fenti gondolatokhoz!
Egységben - van választásod 2016.04.09 11:15:15
Előző heti posztom folytatásaként írom az alábbi posztomat. Mint láthattuk, a düh és a harag olyan érzelmek, amelyekkel a kevésbé tudatosan működő ember nem tud pozitív dolgot véghezvinni. Pedig a düh és a harag érzések a fejlődés, a változás sürgetői, előhírnökei is lehetnének, tehát meg van a…..
Érdekes, hogy mindkettő folyamat szorosan összeforr egymással egy, esetenként több ponton. Amit magadért teszel, befolyásolja így környezetedet is. Ez minden esetben így van, még ha nincs is látható nyoma sokszor. Azonban kerüljük az önzőséget, hiszen aki csak magáért cselekszik, elveszti…..
Mi kell az egészséghez? Az egészség fogalma a WHO megállapítása szerint nem csak a betegség hiánya. A teljes egészségről akkor beszélhetünk, ha képes vagy a fejlődés felé vezető útra rálépni. A teljes egészséghez hozzátartozik testünk, lelkünk és szellemünk egészsége is. Ha bármelyik szféra…..
A mai posztom névválasztása a téma komolysága ellenére hívogató lehet. Ezt azért tettem így, mert véleményem szerint a "düh" és a "harag" - mint érzelmek - túl vannak démonizálva. Ezek az érzések nem Istentől távoli dolgok, sőt, létünk leglényegibb elemei. Lényegiek, hiszen általuk kifejezésre…..
Kár is lenne szerintem olyan témákat feszegetnem, amik a mai, modern társadalmakra vonatkozó stresszekről szólnak. Egyrészt azért, mert a felesleges, sallangos, teátrális dolgokat szeretném kerülni, másrészt azért, mert mindannyian testközelről ismerjük a minket érő mindennapi feszültségeket....és…..
Fülzúgás, félreértések, hallóképesség gyengélkedése, füldugulás, vagy bármilyen más-egyéb halláspanasz esetén az információ szabad áramlása gátba ütközik. Vajon ezek a problémák "csupán" azt tükrözik, hogy itt lenne az ideje meglátogatni egy fül-orr-gégészt, vagy van valamilyen mögöttes háttere is a…..
A minket alkotó öt elem Szeretnék egy kis színt vinni a blogomba, ezért összeállítottam egy olyan kérdőívet, aminek vizsgálódásának középpontjában a kínai öt elem rendszere áll. A kérdőív kitöltésével más szemszögből is megismerheted magadat, hiszen a teszt megmutatja, hogy melyik elem veszítette…..
A félelmedet nem legyőzni kell, hanem megérteni. - Müller Péter   A félelem arca A félelem érzése a mai tudományos álláspont szerint egy tanulási folyama mellékterméke. Összefoglalóan úgy vélekednek erről az érzésről, mint egy "szükséges rossz" a klasszikus és a komplex tanulási…..
Az energia cselekvés és mozgás. Minden cselekvés mozgás, és minden mozgás energia. Minden vágy energia. Minden gondolat energia. Mindent megélni energia. Ha lehetővé tesszük, hogy ez az energia áramoljon ellenállás nélkül, akkor határtalanná válik. / kínai mondás / Mai bejegyzésem lehetőséget…..
"Nincs lehetetlen csak tehetetlen". - állítja Mohamed Ali, aki kijelentésével biztosan sokunkat mellbe tudna vágni egy jól irányzott jobb horoggal. Mindennapi élethelyzeteinkben nem mindig éljük át a jelen pillanat szentségét, azokat automatikusan, berögzült minták alapján éljük meg és…..
"Nem tudja a bal kéz, mit akar a jobb." Ha ismerősen cseng a szólás, minden bizonnyal lelki szemeid előtt megjelent a szóláshoz tartozó szituáció is. Mikor kusza gondolatok keringtek benned vizsgahelyzetben, és csak a dadogás ment. Vagy mikor valamilyen hosszabb magyarázat végighallgatását…..
Már tapasztalható, hogy a közeledő hideg tél befelé fordulása mi mindenben alakítja át az ember életét. A hideg, hűvös, sötétebb napok megakadályozzák, hogy az előző évszakokban megszokott élményekkel találkozzunk, amik szinte teljesen átszervezik érzéseinket,…..
"Nagyon nehéz megtalálni önmagunkban a boldogságot,de teljesen lehetetlen, hogy valahol máshol találjuk meg."                                                      (Nicolas Chamfort) A boldogság útja     Mind a pszichológia, mind a…..