Regisztráció Blogot indítok
Adatok
A nick már létezik válassz másikat

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A napokban vált elérhetővé az interneten a Menjek/Maradjak londoni epizódja, ennek kapcsán született az alábbi írás. Szerzője Molnár-Logemann Zsófia klinikai- és egészségpszichológus, stressz tanácsadó, a hollandia Amersfoortban található magyar lelki egészségközpont…..
A nick már létezik válassz másikat 2015.03.04 18:39:37
"végre" kiderült, mennyit keresnek az osztrákok, svédek, svájciak. a magasabb árak hatását kiszűrve ez a helyzet:
www.portfolio.hu/img/upload/res/orig/fizetesek_tabla-20150303.png

következtetés: egyelőre még várjunk a kivándorlással ukrajnába. (romániába már nyugodtan mehetünk, utolérték a magyar életszínvonalat. sőt, mivel romániának sokkal jobbak a jövőre vonatkozó kilátásai, biztos vagyok benne, hog pár éven belül jobban fognak élni, mint a magyarok. mert megérdemlik.)
Nainen története a buktatókról, az elszántságról, az így elért sikerekről szól. Családjuk rácáfolt mindenre, amivel költözés előtt riogatták őket, ugyanakkor az írás nagyon kiegyensúlyozott, egyáltalán nem csak a már elért eredményekről, hanem a néha nagyon is…..
A nick már létezik válassz másikat 2015.03.03 21:15:52
@diggerdriver: azért valamit tudhatnak a vw csoportnál is, mert az audi SUV kategóriában is megverte a mercédeszt (Porsche Macan gegen Audi Q5 und Mercedes GLK).
A mai poszt azért elgondolkoztató, mert felhívja a figyelmet arra, mennyire félrevezethet minket az, ha egy-két esetből általánosítunk. Ezért arra kérlek titeket, ti se általánosítsatok Luna írása nyomán, ugyanakkor (bár a poszt nagy részével a magam részéről nem értek egyet)…..
A nick már létezik válassz másikat 2015.03.02 23:27:54
@**mimi**: te is unod már a maldívokat? ;)
A nick már létezik válassz másikat 2015.03.03 19:27:53
@Hari Seldon 2: ez körülbelül annyira igaz, mint az, hogy minden férfi célja az, hogy az összes elérhető nőt magáévá tegye.
A nick már létezik válassz másikat 2015.03.03 19:27:54
@Herr Géza: akkor a német amazon nagyon komolytalan cég.
a múltkor rendeltem tőlük, "csomagpontos" kézbesítéssel. külön kihangsúlyozták, hogy nagyon pontosan ugyanazt a nevet írjam, ami az igazolványban van. erre a visszaigazolásban és a csomagon az ő helyén egy kérdőjel szerepelt. :)
még jó, hogy egyáltalán nem olyan merevek a németek, amilyennek sokan leírják őket. az átadásnál a fickó szóra se méltatta, mosolyogva, szó nélkül elfogadta a hosszú ő-t az amazon kérdőjele helyett.
Külföldi tapasztalatot szerezni, nekivágni sokféleképpen lehet: kereshetünk munkát még Magyarországról, vagy már az adott célországban, de megpróbálhatjuk megvetni a lábunkat önkénteskedéssel is. Utóbbiról szól a mai három ajánló közül az első. Aztán megnézzük, hogyan…..
A nick már létezik válassz másikat 2015.03.01 14:46:36
@diggerdriver: pedig az nagyságrendekkel érdekesebb volt, van már második epizódja is, és jövő héten jön a következő.

ez a "Menjünk/Maradjunk London" maximum a futottak-még kategóriába fér bele. számomra teljesen semmitmondó volt, újdonsággal nyomokban sem szolgált.

a román átkelés a társadalom legalsó rétegeiről szól (jelentős részük dolgozni akaró roma), akikről nekem jóval kevesebb tapasztalatom van. és gyanítom, nem kevesen tartoznak ehhez a csoporthoz. persze, nekik nincs módjuk blogolni, ezért is tudni róluk kevesebbet.
A nick már létezik válassz másikat 2015.03.01 19:17:50
@NorthPier:
ha van router, akkor a legegyszerűbb a telefonra a google play-en keresztül telepíteni egy alkalmazást, ami lehetővé teszi a file transzfert mindkét irányba. pl.:
play.google.com/store/apps/details?id=com.smarterdroid.wififiletransfer
Határátkelő Otthonról haza 2015.02.28 06:39:00
Minden határátkelő életében eljön az a pillanat, amikor rádöbben, hogy ez most komoly és tényleg elhagyta az országot, tényleg berendezkedett egy teljesen új életbe, és ez egy állandó dolog. A személyes tapasztalat azt mondatja, hogy ez a pillanat mindenkinek máskor érkezik el:…..
Most amolyan információs poszt következik, személyes élményekkel fűszerezve. Ugyanis Brünhilda és Mephisto megosztotta velünk kalandjait a magyar bürokráciával itthon és külföldön. Nekem az „akkor is kell igazolványszám, ha igazolvány nincs” rész tetszett, mert az egész…..
A nick már létezik válassz másikat 2015.02.25 21:36:50
@Dragonlady (Bp, Hun):
egyszer minden baba felnő: imgur.com/4ac5o
:)
A mai posztban egy már ismert szerzőpáros női tagja, Cinkapanka írta meg Londonba érkezésének, munkakeresésének igen változatos és eseménydús történetét. Disneybolt és London Zoo, egészen különleges színhelyeket járhatunk vele végig, méghozzá belülről. (Aki szeretné…..
A nick már létezik válassz másikat 2015.02.24 08:03:26
@tanato: Jól látom, a 2011-es csúcs óta 20%-kal zuhant az évente kivándorló orvosok száma?
Mi lesz így szegény német / angol / norvég / svéd betegekkel??? Még a végén magyarorvoshiány lesz nyugaton.
A posztot egy dühös ápoló, Mónika írta, aki sokáig dolgozott Magyarországon azon, hogy ő és kollégái munkáját elismerjék. Azonban tavaly ősszel arra az elhatározásra jutott, hogy mégsem tudja otthon tovább folytatni, így átkelt a határon Németországba. Tegnap volt az…..
A nick már létezik válassz másikat 2015.02.21 18:18:47
@morsels:
"Huhh... hat a nep egyszeru fianak, mint ahogy a jelek szerint te is egyike vagy, biztos igy jon le."

ezen a blogon kötelező a személyeskedés?
A nick már létezik válassz másikat 2015.02.22 00:10:47
@adg [Au, Darwin]:
ez elég ordas igazságnak hangzik, hogy nem kompatibilis a "rendszerrel". meg "rejtett" marad a szavazók előtt...

számtalan párt és pártonkívüli van. ha az az ezekre leadott szavazatok nem érik el a kritikus tömeget, akkor annak nem a "rendszer" az oka, hanem az, hogy ezek a másként gondolkodók NEM kínálnak a magyar szavazó számára vonzóbb alternatívát, mint a maszop-fidesz-kádéenpé-jobbik tengely.
nem kéne ezt a "rendszerre" fogni... be kéne látni, hogy a magyar szavazó fidesz-mámorban él-hal (legalábbis az előző két választáskor ez volt a helyzet). váljék egészségére!
a "rendszert" meg hagyjuk meg az összeesküvés-elmélet-hívők számára...
A nick már létezik válassz másikat 2015.02.22 12:36:17
@adg [Au, Darwin]: továbbra sem értek egyet. ellenpéldának ott van az lmp, ami egy amatőrökből álló csoportosulás. mostanra persze kezdenek professzionalizálódni, ami pártszakadás és megkérdőjelezhető erkölcsi háttér formájában válik láthatóvá.

de nem változtat a lényegen, hogy a magyar választónak ott voltak ezek a hamvas, szűz jelöltek a rosszarcú fidesz-mszp keretlegényekkel szemben, alternatívaként. tessék megnézni, mennyire kellettek a magyar választónak!
a magyar választó AKARJA és megérdemli a politikai bűnözőket, akik jelenleg is a nyakán ülnek és nyomorítják. egy vérből valók ők a néppel. nem véletlen a megingathatatlan győzelmük: zsák a foltját megtalálja. minden magyar egy mini szijjártó és lázár, csak nem annyira "sikeres". nem az a baja a magyar embereknek, hogy korruptak és lopnak a politikusok, hanem az, hogy nem ők ülnek a húsosfazéknál.

"ne szabadítsd meg a tevét a púpjától; talán teveségétől szabadítanád meg!"
A mai poszt önkéntes segítő munka tapasztalatairól, illetve magáról a programról szól. Egy anya írja le, hogy fia hogyan lett önálló, mi mindent tanult meg a segítő év alatt Skóciában. „Az előzményekről röviden: A fiam középiskolában nem tanult angolul (ennek megvolt az…..
A nick már létezik válassz másikat 2015.02.21 23:11:03
A nick már létezik válassz másikat 2015.02.21 23:11:03
@puhacica: nem elég, hogy a kerítés ehető, nyugaton még a jövőt is tisztábban / pontosabban látni! ;)