Regisztráció Blogot indítok
Adatok
CharlesNow

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A populista demokrácia előretörésének csak apropója az iszlám (kulturális sokk), mögötte ott van az is, hogy a kapitalizmus a gazdasági és politikai elit érdekeinek megfelelő jogszabályi környezetben fokozatosan elveszítette a szabad piacra jellemző mobilitását (az ún. amerikai álom vége),…..
CharlesNow 2016.07.23 21:34:08
@HaFr: Köszönöm! Tehát pusztán azért, mert a németről van szó, ezért gondolod erősnek és kompetensnek?
Sokan kérdezték korábban tőlem, főleg az emberi szabadság elkötelezett hívei, hogy miként egyeztetem össze az alacsonyabb jövedelműek támogatását a polgári konzervativizmus teljesítmény- és piacelvű megfontolásaival. A válaszom erre: éppen azért, mert a gondolkodásunkban…..
Azok nevében beszélek, akik az ország polgári konzervatív, nemzeti liberális, keresztény, nyugatos értékrendjét 200 éve remélik, táplálják, élesztgetik, vagy csak eszményítik, de egyértelműen elkötelezettek iránta. Azok nevében, akik a 20. század elejéig a megfontolt…..
Be akarta valaha is tartani az ukrajnai tűzszünetet V. Putyin? Miért akarta volna, amikor az egyetlen menekülési útja egy korrupt, versenyképtelen ország vezetőjeként a háború. Egyetlen dolog nem világos csak: milyen kiterjedésű háború jár a fejében. Van ellene az impotens…..
CharlesNow 2015.02.20 23:28:46
2. Péter leírta a PKP politikai programját, elemeit is (csak más posztokban). Azon felül, a krtikája nem merül ki abban, hogy kibök magából vmit a Fidesz és a HaFr rávágja, hogy nem jó mer' csak. Mer' Fidesz. Világosan leírja, hogy miért nem.

3. Mindenki ezt feszegeti, és őszintén szólva nem értem ezt a sürgetést. Világos, hogy a jelenlegi politikai viszonyok között nincs értelme a választásoknak, mert nem lehet legyőzni az állampártot. Az egésznek akkor van értelme, ha a Fidesz legitimációja olyan széles körben rendül meg, és a polgárok olyan tömege számára válik nyilvánvalóvá, hogy a várakozás nem menti meg őket, hogy proaktívan is hajlandóak lesznek részt venni a Fidesz-rezsim lebontásában. Na AKKOR jön el az ideje annak, hogy a PKP vidéken kampányoljon, stb. Néhány hónap alatt fel lehet készülni egy választásra. Lehet mostantól próbálkozni, mint ahogy az "Összefogás" csinálja, csak látjuk hova vezet minden egyes alkalommal. Amíg ez a fordulat nem jön el, addig a hagyományos, "szavazatszerző" politizálás kb. annyi értelemmel bírna, mintha 86-ban elindultak volna az ellenzéki pártcsírák egy, az MSZMP által felállított szavazósdin, ahol a médiafölény, stb. miatt úgyis az állampárt nyert volna, csak még legitimálták is volna őket az ellenzékiek.

Véleményem szerint a legjobb, amit tehet a PKP, az az, hogy felépíti azt a "kemény magot", azt a (zömében értelmiségiekből álló) társaságot, amely politikai értékrendjével hasonulni tud a PKP-hoz. Ez a mag adhatja évtizedekre egy párt legelkötelezettebb résztvevőit.
Véleményem szerint a párt előtt két út áll:
1. Elkezd exponenciálisan növekedni (párhuzamosan a Fidesz térvesztésével) egy bizonyos fokig.
2. A Fidesz rezsim megszilárdulásával, mint minden értelmes politikai próbálkozás a diktatúrákban, ez is megmarad a hatalom elől bujkáló értelmiségiek keserű netes posztolgatásának.

Ami leírtál az UKIPről vagy az AfD-ről, az a PKP-nál is igaz lehetne, csak azt felejted el, hogy a PKP eleve nem tisztességes környezetből indul, továbbá nagyon az elején járunk még. Egyszerűen a fent említett pártok és a PKP nem ugyanazon részében tart a pártépítésnek.

Persze ezt én mind abból gondolom, amit itt bő 1 éve olvasgatok. Lehet totál marhaságokat hordtam össze, és Péter korrigálja minden mondatomat.
CharlesNow 2015.02.23 20:34:11
@eurosceptic: Nos, én nem ismerem részletesen az angol politikai helyzetet, viszont úgy gondolom, hogy kicsit jobbak a politikai viszonyok arrafelé. Nem arról van szó, hogy az UKIP nem került kirekesztésre a többi párt által - hanem arról, hogy Magyarországon nincs hagyománya a semmiből gyorsan megerősödő pártoknak. Magyarországon nem azt kérdezik tőled, hogy mi a politikai véleményed, hanem, hogy a bal- vagy a jobboldalra szavazol. Úgy gondolja a nagy többség, hogy nem nagy pártra adott szavazat csak pazarlás. Ha a PKP kiállna "terjeszteni az igét", akkor minimum bizniszpártnak hívnák, vagy Fidesz-szatelitnek., stb...

A PKP-nak először egy másfajta politikai kultúra gyökereit kell elvetni - nem ülhet bele a kész termésbe és arathat ott az újszerű módszereivel, mint ahogy az UKIP tette...

Mellesleg az UKIP és a PKP nem is egy korúak, nem is egy "szinten" állnak. Mármint az elvégzendő feladatokat illetően (azokra a feladatokra gondolok, amelyek a választási sikerhez kellenek).

Alapszervezetekre természetesen szükség van. Itt van mindjárt a három beszéde Péternek. Oda nem csak Pestről fognak jönni. Azok az emberek lehetnek egy alapszervezet magjai, azonban a PKP-nak még ez előtt (ezzel párhuzamosan) hatalmas feladatot kell elvégeznie - megértetni a saját szimpatizánsaival is, hogy az a technika, amit most követ, lehet az egyetlen sikeres az ország szempontjából, és nincs értelme a meglévő, gyorsan növekedő (Fidesz vagy Jobbik) pártok stratégiáját alkalmazni, hanem azzal gyökeresen ellentéteset...

Én úgy látom, Péter szerint a PKP számára a legsikeresebb stratégia (és ezzel én is egyetértek) az az, hogy mintegy tükröt tartva a választópolgárok elé, megpróbálja ráébreszteni őket, hogy mekkora a felelősségük abban, hogy ide jutott a helyzet. A legfőbb ellenség nem egy hatalmon lévő autokrata, hanem a társadalom közönyössége, daraboltsága és az, hogy nincs igény a személyes szabadságra és a felelősségvállalásra... Ebből következően a PKP sem egy mindent eldöntő, profi választási hajrában akarja legyőzni a hatalmas erőforrásokkal és egyéb előnyökkel rendelkező Fideszt, hanem a szabadságra vágyást akarja felébreszteni a hallgatóságban... Hiszen ez ad egyedül lehetőséget a rossz folyómederből való kitörésre (és a PKP választási sikerére - ez az, ami világosan, egyértelműen megkülönbözteti a többi párttól).

Programról: mindenki ezt várja, és őszintén szólva engem nem érdekel. Azért nem, mert ha meg is írnak egy részleteibe menő programot, azzal több gond van:

1. Addigra, mire a PKP megvalósíthatná a programját, idejétmúlttá válik (láthatjuk, MO-n milyen tempóban törvénykeznek és változtatnak...)
2.Egy ilyen kis pártban eleve nehézkes olyan programot alkotni, amely a potenciális támogatók mindegyikének tetszik, továbbá...
3. Máris ott tartanánk, ahol a legtöbb mai magyar párt. A szimpatizánsok véleménye és BELESZÓLÁSA nélkül, a nyilvánosságot kizárva, a politikai készterméket lerakja a választók elé, "Tessék választani" zászlócskával... A PKP nem ilyen. Péter mindenkit arra buzdít, hogy tegye oda a szellemi erőforrásait a párt építéséhez, a közösség kialakításához. Ezért gondolom, hogy a program írása is nyilvános keretek között fog zajlani, amikor már elérhető közelségben van a választás, és a konkrétumokkal dobálózás nem okozna több kárt, mint hasznot...

Február 28-ról: megpróbálok ott lenni.