Regisztráció Blogot indítok
Adatok
eurosceptic (törölt)

0 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
(A mai Fővám téri beszédem) Barátaim! Nagyon sok dolgunk van. Nehéz lenne sorrendet felállítani közöttük, de előbb-utóbb szembe kell néznünk valamennyi tennivalónkkal, hiába odázzuk őket. Eljött az idő! Először is tudnunk kell hova tartunk, mivé akarunk válni. Kerítsünk…..
eurosceptic (törölt) 2015.03.01 14:19:01
@Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül:

Na jó, végleg befejeztem itt a vitát. Érdekes, Nagy-Britanniában nem röhögtek ki miatta, meg ott nem mondták azt, hogy nem vagyok versenyképes, sőt, azt mondták, hogy bármikor visszavárnak. Azt hiszem kár volt hazajönni, visszamegyek a hanyatló nyugatra, ahol ugyanezeket tanulják :-)))

Egyébként Paul Krugman könyvéből tanultunk, aki a Princeton egyetem professzora és Nobel-díjas közgazdász. Szegény, ő is nagyon le van maradva.
eurosceptic (törölt) 2015.03.01 14:32:50
@Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül:

Egyébként, versenyképességi előny ha jól emlékszem, akkor a Porter féle megközelítésből eredeztethető. Van egy csomó modell, elmélet te kiválasztottál egyet magadnak és önkényesen kijelentetted, hogy a többi idejétmúlt... Na mindegy, nem érdekes.

A tőzsdén is ezzel oktattak ki engem múltkor, a Buffett technikát leszólták, hogy már nem érvényes mert a technikai elemzés a menő, aztán Buffett bátyánk ott tanyázik az előkelő helyen a világ leggazdagabb emberei között az idejétmúlt, régi, elavult stratégiájával. Pedig mennyire frankó új elmélet van, csak az a baj, hogy attól még hogy új, nem biztos, hogy jövedelmező.
eurosceptic (törölt) 2015.03.01 14:35:44
@32FNewYork: Te is visszamehetnél ezzel a stílussal, de nem csak oda. Gondolom a képzetlen .... magadra értetted elsősorban ;-)
Be akarta valaha is tartani az ukrajnai tűzszünetet V. Putyin? Miért akarta volna, amikor az egyetlen menekülési útja egy korrupt, versenyképtelen ország vezetőjeként a háború. Egyetlen dolog nem világos csak: milyen kiterjedésű háború jár a fejében. Van ellene az impotens…..
eurosceptic (törölt) 2015.02.21 11:11:31
@panelburzsuj: Mert felszínesek az ismereteid. Látszólag nem ismered sem a UKIP, sem pedig az AfD politikai stílusát, programját és az sem helytálló, amit írsz. Már ezerszer elmondták (de mindig sikerül félremagyarázni Magyarországon ezt is), hogy a képzett, angolul beszélő, a brit kultúrát tisztelő embereket szívesen várják MINDEN nemzetből de kell egy megszabott limit és egy olyan adminisztrációs rendszer, ami megteremti a bevándorlás szabályozását. Én szinte az összes vitát, nyilatkozatot megnéztem, elolvastam, és hát éltem az Egyesült Királyságban is, tehát eléggé mélyreható ismeretekkel rendelkezem. Feltételezem, hogy Te olvastál, hallottál itthon valamit és ennyi, ez alapján ítélsz. A múltkor a UKIP egyik írására írtam egy kommentet a párt egyik platformján, na annyira utálják a magyarokat, hogy mindenki megköszönte és visszaírták, hogy minden jót kívánnak Magyarországnak is. Írtam, hogy kint dolgoztam és mégsem küldtek el a fenébe, hogy csóringer bevándorló vagyok, hanem tisztelettel fogadták az írásomat.

De nem is ez a lényeg, nem a UKIP mondanivalója, céljai, programja az érdekes, itt a PKP-ról van szó elsősorban. Csupán az a mondanivalóm, hogy másképp kell csinálni, mint amit most csinál a pártok többsége. Az általam említett külföldi példákkal támasztottam alá, hogy mitől lehet egy párt sikeres és eredményes viszonylag gyorsan, és érdemes lehet átemelni néhány elemet (mert ők másképp csinálják és az eredmények szerint hatékonyan is teszik). A vállalatok is tanulmányozzák egymást, módszereket vesznek át egymástól ez a politikában is hatásos. Vagy szerinted a PKP majmolja a Fideszt és az MSZP-t? Ezt jól is csinálja az orbáni kritikáival, majd annyi szavazatot is fog kapni.

Steve Jobs jól mondta: "Nem azt kell mondani, hogy jobbak leszünk, mint a konkurencia. Hanem azt kell mondani, hogy mi másképp csináljuk".
eurosceptic (törölt) 2015.02.21 12:08:50
@panelburzsuj: Szerintem elbeszélünk egymás mellett. Nem azt írtam, hogy a programból emeljen át elemeket (hiszen minden nemzetnek mások a problémái), hanem pártszervezési, pártvezetési, kommunikációs stílusbeli elemket, szervezeti felépítést, kampányanyagokat lehetne tanulmányozni és esetleg alkalmazni.

A programot a PKP-nak kell megalkotnia, leírnia és kommunkálnia. Az a nem mindegy, hogy a párt miként kommunikál a választókkal, hogyan építkezik, miként építi ki a szavazóbázisát (marketingben: vevőkörét) - itt lehetne tanulni a sikeres pártoktól.

Szerintem sokat segíthetne a közvetlen kapcsolat a választókkal, a párt fiatalságának kihangsúlyozása, alapszervezetek kiépítése, saját webfelület, célkitűzések folyamatos kommunikációja a rendelkezésre álló csatornákon stb. Ez olyan, mintha egy terméket akarnál eladni, csak itt a termék maga a párt, a vevők meg a választópolgárok.

Az, hogy mitől jönne ide a német és a brit munkaerő, az más kérdés, nem így kellene kezdeni :-)
Egyébként ehhez tőkeerős magyar multinacionális cégek kellenének, amelyek olcsón dolgoztatnak külföldön és a profitot ide koncentrálják. A németek is attól tudják kifizetni a német melósnak a 2500 eurót, hogy keleten dolgoztatnak és az olcsó keleti munkából fakadó profit Németországban koncentrálódik, amelyet a németek egyrészt odaadják a lakosságnak, másrészt pedig befektetik külföldön (kölcsönadják más országoknak stb). Ezért szakad le a periféria és erősödik Németország az EU-ban.
A munkabér általában mindig alacsonyabb, mint munkával előállított érték (ebből van a profit), namost ha a munkabér és annak eredményeképpen előállított érték közötti rés nagy, akkor a profit is nagyobb, amelyet adott országba kell koncentrálni és máris oda akar menni mindenki dolgozni. Tehát ha azt akarja a PKP, hogy itt akarjon dolgozni a német és a brit melós, akkor olyan programot kell kreálnia, hogy tőkeerős magyar multicégek alakuljanak, amelyek olcsón dolgoztatnak külföldön és ide hozzák a profitot. Ez sem lehetetlen, de ehhez nem elsősorban alkatrész összeszerelő üzemekre kell alapozni a gazdaságot.
eurosceptic (törölt) 2015.02.21 09:12:51
@tamas11: Ha már a vidékieknél tartunk, pl. én is az vagyok, érdekel is a téma. Itt vagyok, érdeklődöm, még a Fővám téri beszédre is ellátogatok. Tessék engem megszólítani, kínálni valamit! A pártok legyenek a választókért és ne fordítva. Egy dolgot Magyarországon szerintem nem tudnak sokan. A pártok, politikusok, képviselők szolgáltatásokat nyújtanak a lakosságnak, ez a közgáz könyvekben így le is van írva. Tessék tehát így viselkedni, mintha a választó lenne a kedves vevő! Itt is olyat kell kínálni, ami még nincs és a lakosság számára hasznos. A marketingben úgy mondják, hogy pozícionálni kell. Miben vagyok más, mint a többi, mit tudok nyújtani. Ha ekézik Orbánt egyfolytában, mint az MSZP, DK stb. akkor már ezen a területen nem is kínál mást, mint a többi párt, lehet más területen igen, de eddig úgy látom, hogy a bírálatok, kritikák határozzák meg a kommunikációt, vagyis azt részt domborítja ki a PKP, ami eleve megvan, hiszen Orbánt szidja szinte mindenki.

Ha már eleve leírom, hogy áh, a vidéki közönség korlátozott, akkor megette a fene az egészet. Én csak egy embernek beszéltem eddig a PKP-ről, egyből kérdezte, hogy igen, milyen párt ez, mik a céljai? Szóljak neki ha lesz nálunk alapszervezet és lehet belépne mert csalódás az egész politika eddig és szeretne valamit csinálni. Pécsre járok egyetemre, az oktatóim szinte ugyanezt mondják, hogy csalódás a politika és az értelmiség csendben van mert nem lát alternatívát. Ott van a nagy szavazóbázis vidéken, értelmiségiek tettre készen és azt mondjuk, hogy korlátozott a vidéki szavazóbázis? Ne már, ezt nagyon rosszul látja a párt ha így gondolkodik. Még egyszer: Ne a választó keressen pártot magának, a párt keresse a választókat. Kb. 60% bizonytalan várja, hogy legyen már egy normális, hiteles párt, nagyon gyanakvóak, megcsömörlöttek de ettől még epekedve várják az új pártot. Meg kell őket szólítani, találkozni kell velük!

Az ígértekről:
Az igaz, hogy sokan már nem veszik komolyan az ígéreteket mert rengeteget csalódtak. De a PKP-nek pont azt kellene meglovagolni, hogy egy új párt és bizony neki előbb el fogják hinni, mint az MSZP, Fidesz, DK stb. pártoknak, amelyek lejáratták magukat. És az ígereteket is lehet másképp tálalni, nem kell licitálni a másikra meg ingyen kenyeret ígérni, felesleges. Egy célt kell kitűzni, amit kommunikálni kell folyamatosan és erre kell építeni a programot. Ha most megkérdezném, hogy mi a Fidesz, MSZP célja az országgal, szerintem senki nem tudná megmondani, én sem. A UKIP, AfD célját kívülről fújom, van nekik, a csapból is ez folyik, népszavazást kiírni az EU-ról, szoros kapcsolat a Nemzetközösséggel, Kínával szabadkereskedelmi megállapodás, UK befolyásának erősítése, a háborúktól való távolmaradás, bevándorlás korlátozása stb. Na, ez igen (ez már kézzelfogható, hihető, megvalósítható)! Most nem azt mondom, hogy a PKP-nek ugyanezt kell mondania de pl. az egy jó célkitűzés, hogy Mo-t vagy Ausztria szintjére hozni életszínvonalban pl. 20 éven belül, és ezért ezt és ezt kell csinálni. Nem ígérgetni a vakvilágba, mert azt mindenki tud. Célok megfogalmazása és rá építeni a programot.