Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fánkból haskarika

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A történelemből eddig csak ellenpápákat ismertünk, most úgy tűnik, van már “ellenelnök” is, mégpedig Barack Obama személyében. Január 20-a, Donald Trump beiktatása óta folyamatos össztűz zúdul az új kormányzatra, de ez csak a kezdet: Obama mögött egy olyan akciócsoport sorakozott fel, amely 5 millió…..
Az orosz űrkutatási hivatal, a Roszkozmos elképesztő videóban mutat különleges égitestekkel tarkított horizontot, amelyek a földhöz sokkal közelebb tűnnek fel, mint valójában vannak - ez egyszerre csodálatos és hátborzongató. Az animáció számos galaxist és csillagködöt…..
Vigyázó! Kedves Brit Választók! 2016.06.25 14:27:19
Olvasom, hogy új korszakot nyitottatok az emberi hülyeség történetében és szétvertétek a nyugati politikai civilizációt. Meg, hogy azt sem tudtátok, miről szavaztok, utólag próbáljátok kiguglizni, miből is zártátok ki magatokat két pint sör között. Nem megmondtuk nektek, hogy maradjatok nyugton?…..
Több mint ezer olvasói visszajelzést kaptunk a Felház mozgalomról megjelent írásunkra. Köszönjük mindenkinek, hogy megosztotta gondolatait, véleményét. A reakciók Facebook-oldalunkon és az eredeti cikk alatt olvashatók. Az alábbi nyílt levelet tartalma és terjedelme miatt külön posztban közöljük, de…..
Az élet a legkegyetlenebb forgatókönyv író, Norvégia pedig az abszurd országa, aminek művészien felépített imidzse a szemünk előtt hullik darabokra - feltéve, ha a norvég gyermekvédelemmel kapcsolatos nemzetközi tiltakozások tovább folytatódnak és erősödnek. Van itt minden: meleg összeesküvés,…..
Nem használhatják a NASA munkatársai levelezésükben Jézus nevét – írta a Fox News, annak kapcsán, hogy a houstoni Johnson Űrközpont keresztény dolgozói panaszt tettek a lelkiismereti szabadságukat sértő jogi döntés ellen. A NASA korábban kifejezetten támogatta, hogy az űrhajósok kifejezzék vallási…..
Egy regény első fejezete sorsdöntő lehet: ha működik, megnyeri és magába szippantja az olvasót, ha nem, legtöbbször félre is tesszük a könyvet. De mi a helyzet az első mondatokkal? Van, amikor már az telitalálat, mint az alábbi 11 klasszikus, az elmúlt 300 év világirodalmi…..
Fánkból haskarika 2015.07.13 20:01:59
Az én legnagyobb kedvenceim a már fentebb idézett két klasszikus Rejtő nyitány (Piszkos Fred, a kapitány; A három testőr Afrikában), de ideírnék két másikat is (bár ezek többek egy mondatnál):

"Gorcsev Iván, a Rangoon teherhajó matróza még huszonegy éves sem volt, midőn elnyerte a fizikai Nobel-díjat. Ilyen nagy jelentőségű tudományos jutalmat e poétikusan ifjú korban megszerezni példátlan nagyszerű teljesítmény, még akkor is, ha egyesek előtt talán szépséghibának tűnik majd, hogy Gorcsev Iván a fizikai Nobel-díjat a makao nevű kártyajátékon nyerte el, Noah Bertinus professzortól, akinek ezt a kitüntetést Stockholmban, néhány nappal előbb, a svéd király nyújtotta át, de végre is a kákán csomót keresők nem számítanak; a lényeg a fő: hogy Gorcsev Iván igenis huszonegy éves korában elnyerte a Nobel-díjat."

Rejtő Jenő: A tizennégy karátos autó

"Tizenhárom éves koromban születtem, mert ekkor lettem társszerkesztője a Diákhumor című hetilapnak.
Tulajdonképpen két hónappal vagyok fiatalabb a koromnál, mert hét hónapra születtem, holott a szokás az, hogy az ilyesmi eltart kilenc hónapig is. Nem tudom, miért siettem annyira, mert azokból az időkből emlékeim homályosak. Azt is csak másoktól hallottam, hogy eleinte nagyon pici voltam és gyenge, befőttes üvegek között töltöttem két hónapot, és talán ezért van az, hogy ma is honvágyam van, ha egy gusztusos befőttes üveget látok."

Királyhegyi Pál: Első kétszáz évem
Villámkarriert futott be a liberális online sajtóban a 350 fő körüli támogatóval rendelkező Keresztények a melegekért Facebook-csoport azzal, hogy bejelentették, elmennek a Pride-ra. Hogy ez miért címlapos…..
Fánkból haskarika 2015.07.10 20:46:23
@mesélek:
Majd így szólt: "Eredj el és többé ne vétkezzél!"
Brian Brown veterán tűzoltóparancsnok feleségével és lányával, legidősebb lányukat akarták meglátogatni. Sacramentoból a magánrepülőjükön utaztak Idahoba, útközben viszont erős viharba kerültek. Éppen átértek a California hegygerincen, amikor Brian látta, hogy a…..
A Budapest Pride megnyitóján Alföldi Róbert új, teológiai szerepkörre vállalkozott: a Bibliát értelmezte. Bár a média a népszerű színész-direktor beszédéből a főpolgármesternek küldött üzenetét emelte ki, legalább ilyen figyelemre méltó volt, ahogy a tőle ismert…..
Rejtélyes fekete kör tűnt fel nagypénteken az égen Észak-Kazahsztánban, alig 70 kilométerre a fővárostól, Asztanától.  A helyiek videóra vették a jelenséget, ami legalább 15 percen át látható volt, mielőtt eltűnt volna. ..
Köszönjük, hogy írtok nekünk, az elmúlt héten például több mint 600-an. Ez blog mindenkié, aki fontosnak érzi. Minden olvasói komment nyilvános, a cikkek után vagy a Facebookon megtaláljátok, amit írtok, meg azt is, amit mások írnak. Időnként szeretnénk azonban egyedi posztban…..
Kezdésként engedjetek meg egy szubjektív véleményt annak a vitának a margójára, ami olvasóink között tört ki a Kódjátszma kritika kapcsán. Itt olvasd el, ha még nem tetted. A számunkra feltett kérdések az alábbi témában csoportosultak a szerző Facebook oldalán. Le…..
Fánkból haskarika 2015.02.21 01:44:30
(Azt ugyan nem tudom, ki volt Morten, de határozottan emlékszem egy McFly nevű srácra, akihez rendszeresen hozzávágták ezt a kérdést.)
(\__/)
(='.'=)
(")_(")

Érdekes a felvetés.

Szerintem a filmnek vannak hibái. De. Az átlagos nézők vajon hány százalékának mond valamit is a filmben elhangzott zenészek neve? Akinek mond valamit, azok hány százaléka tudja, hogy ezek az emberek mind heroinfüggők voltak? Innentől kezdve nekem elég meredeknek tűnik az, hogy ez a film bármit is sulykolna a nézőkbe és drog propaganda lenne az egész. Igen kiváló jazz zenészek, dobosok léteznek önpusztító életmód nélkül is, gondoljunk csak Szende Gáborra, Vinnie Colaiutara, Chester Thompsonra, Alex Acuñára.

"nem gondolnám, hogy a film után tömegével hagynák ott az emberek a munkájukat, vernék szét a magánéletüket, hogy megvalósítsák a nagy álmot"

Na erről meg aztán végképp nem szólt a film. A filmbeli srác nem egy biztos munkát hagyott ott azért, hogy tiszavirág életű pop celebritás legyen. Ez a srác dobosnak tanul, pont úgy, mint az, aki mondjuk asztalos szeretne lenni, és a bútorok készítését sajátítja el. Valaki meg bokszoló szeretne lenni, az meg kőkeményen edz napi x órában, pont úgy, ahogy a srác gyakorolja szénné magát. Ha valakinek az az álma, hogy a legnagyobb dobosok egyike legyen (nem híresség), az mennyivel rosszabb, mint akinek az az álma, hogy a legjobb focisták egyike legyen? Ez is egy szakma, ráadásul nagy tudást igénylő szakma. És a bulvársajtó nem Steve Gaddtől és Dave Weckltől hangos. Ez a film arról szól, hogyha pék, vállalati vezető vagy anyám tyúkja vagy, akkor adj bele apait-anyait, és amennyiben csak rajtad áll, legyél a legjobb pék, legjobb vállalati vezető vagy a legjobb anyám tyúkja.

Igenis az áldozatvállalásról szól, arról, hogyha sikert akarunk elérni, akkor keményen oda kell szánnunk magunkat, és nem árt az sem, ha látjuk magunk előtt a célt, hogy hova szeretnénk eljutni. Ez itt épp a világot jelentő deszka, de azzal egyetértek, hogy a téma csupán csak eszköz, lehetne ez egy sportoló esetében a világbajnoki, olimpiai cím, étteremnek egy Michellin csillag megszerzése, de tényleg bármi. Főhősünk pedig az ő korában kiváltképp jól dönt, a siker érdekében dolgozni kezd, ami esetében irgalmatlan gyakorlást jelent. (Célja érdekében ő hanyagolja a csajozást, tehát nem a barátnő dobja, ebből a szempontból nincs dráma.)

Sokkal inkább megkérdőjelezhetőek a tanár megalázó kísérletei arra, hogy növendékeiből vulgáris, földbe döngölő stílusával próbálja meg kihozni a legtöbbet, illetve megtalálni tanári létének értelmét, egy újabb zenei nagyságot. Ez a módszer egyeseknél beválik (Andrew), mások hideg fejjel próbálnak érzelmileg közömbösek maradni (többség), némelyek összeroppannak tőle (Metz, Casey). Számomra a film alapján szadista őrült, és az is marad a tanár, akinek nincs joga hozzá, hogy így bánjon bárkivel is. A film vége pedig óriási visszavágás, KO utáni győzelem. Az, hogy végül Fletcher megtalálta azt, akit egész tanári életében keresett, nem menti fel a módszerei alól, ugyanakkor elégtétel lehet, ha másnak nem, de Andrewnak biztosan, hogy (az apja után) tőle is elismerést kapott, ergo ezért is megérte a beleölt munka.

Az Indexes "szakértői" kritikáról elég annyi, hogy meg kell nézni a három belinkelt videón, hogy Pándi szerint milyenek a mai innovatív dobosok. Utána javaslom megtekintésre bármelyik Steve Gadd vagy Borlai Gergő dobszólót.

Egyébként meg köszönet a blogért, egy rendszeres olvasótok már biztos van. :)

@Catan
A szadista karmester nem egyszerűen megbocsát neki, hanem el- és felismeri, hogy ő volt az a tehetség, akire várt nagyon hosszú idő óta.