Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Conchita2

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
fáymiklós Baumgartner vége 2023.12.13 07:13:02
Van ez a könyv vége előtti szorongás, nem tudom, van-e hivatalos neve is, de van, amikor érzi az ember, hogy már nincs sok hátra, mindjárt vége, mindjárt elveszíti az új ismerőseit. Próbál lassítani, beteszi a könyvjelzőt, amikor már látja, hogy csak pár lap van hátra, elteszi a pár lapot holnapra,…..
Régen volt már tematikus válogatás, úgyhogy gondoltam ideje egynek. A Nemzeti Múzeum első világháborús időszakának magyar vonatkozású fotókincsei közül válogattam. Sajnos kizárólag alacsony felbontású és nagyon sok esetben meglehetősen rossz minőségű képek érhetőek el az online katalógusban, így…..
Conchita2 2023.10.02 11:55:12
@geegee: Száz évvel ezelőtt nem tudhatták, hogy pár évtizeddel később megváltoztatják a papagáj szó helyesírását. Gyerekkorunkban volt egy harmincas évekből származó állatképeket tartalmazó gyűjteményünk, amelyen a papagáj szó még ly-nal volt írva.
UPDATE: Teljesen elfelejtettem, hogy a mai válogatásba 13 fotót egyik kedves olvasónktól kaptam! Utólagos elnézést tőle is, nevét meg nem merem kiírni, mert nem hatalmazott fel rá, viszont a kommentnickjét meg nem tudom. Remélem alább jelzi hogy ő volt :) A jövő hetibe is maradt még pár a csomagból!…..
Conchita2 2022.11.27 21:35:57
@MIG-31: Talán inkább Lumumba Egyetem ...
Az van, hogy én többnyire szeretek problémákat megoldani. És értetlenül és bosszankodva szoktam nézni, amikor más meg nem.  Kezdjük az alapokkal. Van az embernek az úgynevezett megküzdési stílusa, ez azt jelenti, hogy ha nehézséggel szembesül, akkor jellemzően hogyan reagál. A…..
Conchita2 2015.04.17 11:19:31
@maminti...: Szerintem május 19.
(Mikor tegnap először olvastam, akkor is viszonylag gyorsan rájöttem a megoldásra, de épp ezért azt gondoltam, hogy ez mások számára is ilyen egyszerű, ezért nem tartottam érdemesnek kommentelni. De így már van értelme...
Mivel Albert a hónapot tudja, ezért ő nem tud egyértelműen választani, hisz a megadott hónapok mindegyikében legalább két dátum van megadva. Bernardnak a napot mondta meg Cheryl, és ennek alapján ő azt mondja, már tudja a megoldást: ez csak akkor lehet, ha olyan napra esik a születésnap, amelyből csak egy van, tehát egyből a hónap is egyértelmű lesz: ez csak május 19-re igaz. Mivel Albertneknak hasonlóan jó a logikája, ezért miután megtudja, hogy a nap alapján Bernard tudja a megoldást, számára is egyértelmű lesz, hogy mikor van a születésnap.)