Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ász-Király

12 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagy nap volt a tegnapi: újra eljött hozzánk a ROCK és a METÁL műfaj királya: a Metallica!Kisebb csodának érezhette a rockrajongó a koncertet, mert ennyi embert megmozgatni, egyenlő szintre emelni, azonos szívritmusra hangolni ma Magyarországon nagyon kevesen tudnak.…..
Van egy ország, van egy párt, vagy egy ember.A szocialista pártnál megkezdődött a harc. Gyurcsány Ferenc jó marketing stratégaként előre beharangozta dolgozatát, majd ezt követően közzé is tette. Ez a dolgozat egy történelmi közhellyel foglalható össze: semmit sem tanult és…..
POLISZ Zsidózás, ütés, politika 2010.03.16 11:39:00
A piroslap névre keresztelt, meglehetősen egysíkú blogon olvasom, hogy pofánvertek egy férfit, aki zsidózott. Majd ezután olvasom, hogy ez alapvetően így van rendjén. Aztán olvasom a kommenteket, amiket három kategóriába sorolhatunk.1. Megérdemelte a rohadék2. Nem érdemelte…..
Ász-Király 2010.03.16 12:52:34
@AdamT: Egyetértek. Én is pont azt akartam megvilágítani, hogy a különböző bűntettek megítélése szubjektív alapokon fekszik. Biztos van, aki az antiszemita megjegyzés dühít fel jobban, mást pedig az agresszió. Engem személy szerint a tettleges agresszió sokkal jobban felháborít, mint a szóbeli inzultálás, amit azért szintén elítélek. De ez csak az én véleményem. Megértem, ha más ellentétesen látja ezt...
Ász-Király 2010.03.31 14:49:09
@AdamT:
Ki dönti el, hogy ölni rossz? Ki dönti el, hogy szeretni jó? Szerintem azért létezik egyfajta egyetemes erkölcs, emberség. Talán vannak alapvetések, amiket valóban lehet általános alapoknak tekinteni. Ha elkezdünk minden alapértéket és alapbűnt relativizálni, nagyon rossz irányba haladunk... Szóval: "ki dönti el, hogy mivel szemben nem lehetünk toleránsak?" Adott esetben "én", vagy "mi": a pedofilokkal biztos nem! Az emberi jogok sárba tipróival biztos nem (rasszista tüntetőkkel sem, szemkilövő rendőrökkel sem...)! De "én", vagy "mi" mint egy társadalom, vagy éppen az emberiség része(i) határozzuk ezt meg. Évezredek hagyományaira alapozva. Minden bizonnyal embercsoportoktól, kultúráktól, koroktól függően változhatnak némileg ezek az alapvetések, de nem lényegüket tekintve. A 10 parancsolat jó támpontot adhat. (Mellesleg ne feledjük: tévhit, miszerint a muzulmán vallás engedi a gyilkolást...) Az viszont tény, hogy nehéz meghúzni a határt az alapigazságok, és a szubjektivitás között. Talán tényleg éppen ezért fogalmaztak meg és vetettek papírra törvényeket eéődeink. Azok támpontokat adnak. De a törvény csak egy utolsó szűrő kéne hogy legyen, jóval, JÓVAL alacsonyabban, mint mondjuk egy társadalom erkölcsi hálója! És ma Magyarországon sajnos pont az a baj, hogy ez a bizonyos "erkölcsi háló", és a törvények egy szinten vannak. "Amihez jogom van, azt meg is tehetem, ezért meg is teszem" gondolják sokan. A jobbikosok között rengeteg jó érzésű, de joggal dühös ember van. Őket kéne megállítania egy adott szinten az "erkölcsi hálónak" és nem a törvényeknek. Ők még fogékonyak is lennének rá. De ez a háló az elmúlt években, évtizedekben sajnos megereszkedett. És fennakadt a törvényhozás állványzatán. Ideje lenne újra a magasba feszíteni!
"Utószó": az igazi liberalizmus is csak akkor születhet meg, ha és amikor ez a háló megfelelő szinten képes már szűrni. Addig sajnos a liberalizmus folyamatosan az anarchia határán táncol. Szerintem. Bocs, ha hosszú voltam...
Ász-Király 2010.04.02 17:04:08
@obulus: Köszi! Ez jólesett! Ilyet még nem kaptam... ;)
Folytatódik a holokauszt-biznisz? Igazán itt lenne az ideje, hogy pertársaságokba tömörülve bepereljük az orosz izzógyárakat, és milliárdokat követeljünk tőlük! Hogy miért?! Magától értetdőik: nyilván hozzájárultak ahhoz, hogy letörjék az '56-os magyar forradalmat.…..
Az MDF fővárosi listájának elsősorban a Fidesz lesz a haszonélvezője. Jó-jó, most ünnepelhet picit Ibolya és csapata bokros teendőik közepette, de valószínűleg nekik ez az utolsó boldog napjuk. Bezzeg a Fidesznek! Hiszen azzal, hogy tágult az MDF mozgástere, és több helyen lehet…..
Ász-Király 2010.03.28 20:56:11
@iii: Ez a politika. Mást gondolunk, és mást teszünk. Nyilván kicsit furán jött volna ki, ha a Fidesz egyszer csak elkezd nyilvánosan "drukkolni" az MDF-nek... A többi matematika. A lényeg, hogy a kicsik kioltsák egymást, és ne jussanak be!
A nem túl magyarosan csengő, Electro World névre keresztelt, elektronikai berendezések forgalmazásával foglalkozó kiskereskedelmi üzletlánc fura kampányba kezdett húsvét közeledtével. Az egész fővárost ellepő óriásplakátokon a "Piros tojás helyett"…..
POLISZ Meghiúsult pártbeszéd 2010.03.23 19:54:00
A lelkes olvasó mit sem sejt, pedig mi a háttérben lázasan dolgozunk. Mindenféle izgalmasnak, érdekesnek tűnő dolgokba fogunk bele, aztán valami sikerül, valami nem. Most éppen valami nem sikerült. Ez a valami pedig nem más, mint az, hogy egy asztalhoz ültessünk egy LMP-s és egy…..
Ász-Király 2010.03.25 16:22:04
@obulus: Most ez a levél kinek szól?!
Ász-Király 2010.03.25 16:34:45
@obulus: Akkor légy oly' kedves legközelebb valahogy így fogalmazni: "Írtam egy levelet a jobbikosok nemzetvezetőjének!". Máskülönben a Poliszt érezzük megszólítva, és akkor ki kérjük magunknak, valamint nem látunk szívesen!
Ász-Király 2010.03.24 13:46:41
@obulus:
Kedves Obuslus és Szimplalány!
A demokráciába belefér, hogy azzal ülünk le vitázni, akivel akarunk, és azt kerüljük el, akit akarunk.
De!
Ez csak ízlés, ideológia, erkölcs, ne adj' Isten érdek kérdése.
Ezért kérlek Benneteket, legalább ne arra hivatkozzatok, hogy ezt egy demokratikus párt nem teheti meg bla-bla-bla...! Dehogynem teheti! Két demokratikus párt ült volna egy asztalhoz. Ha valamelyik nem lenne demokratikus, akkor be lenne tiltva! De nincs! Az LMP jelenleg ugyanannyira demokratikus párt, mint a Jobbik, a Fidesz vagy az MSZP. Bár tény, most divatos egymást le antidemokratázni. De ez csak demagógia!
Vállaljátok fel a valós érveket:
- nem áll érdekünkben!
- undorodunk tőlük!
- ciki lenne!
- vagy bármi egyéb!
De ezt az áldemokratikus maszlagot inkább hagyjuk!
Javsaslom...
POLISZ BKV-s kleptománia 2010.03.24 22:14:00
Az immár menetrendszerűen megjelenő BKV-s leleplező interjúból nem hajmeresztő dolgok derültek ki, hanem az nyert igazolást, amit mindig is tudtunk. Pofátlan kleptománia.Kép: deviantartNincs igaza az okoskodó, a szigorúan leszögező, a történelmi szükségszerűségekhez…..
Az egyik napilap arra vetemedett, hogy kiteregesse Vona Gábor (állítólagos!) félrelépését. A lap nem átall pikáns, szaftos részleteket is közölni a Jobbik vezetőjének párttársával folytatott erotikus levelezéséből.Kérdem én: mi közünk hozzá?!Biztos, hogy ilyen…..
Ász-Király 2010.03.09 15:29:36
@AdamT: Azért a párhuzam erősen sántít. Az őszödi beszéd rólunk szólt, még ha nem is hozzánk! Igenis jogunk volt hozzá, hogy megtudjuk! Ha igaz a történet (Vona), mindenképp elítélendő, de ennek boncolgatásába direkt nem mennék bele, mert félrevisz. A lényeg, hogy ez a "leleplező" kampány nehogy valaminek a kezdete legyen...
Ász-Király 2010.03.24 13:58:22
@Muster Mark: Sajnos nem arról van szó szerintem, hogy az LMP idővel olyanná válhat, mint az SZDSZ! Ők már most olyanok. Másképp fogalmazva: az LMP az SZDSZ álruhája.
Ezt elégeltük meg! Ezért hoztuk létre a Polgári Liberális Szövetséget! Igyekszünk majd bizonyítani... ;)
Ász-Király Besiktas fanatics 2010.03.23 12:39:00
Ott voltam. Láttam őket. Visszamegyek még.....
A film szerintem nagyon jó. Az ellenérvek kicsit izzadságszagúak.....
Michelin csillag Budapesten!      A nol.hu-n megjelent:Budapesti étterem is csillagos minősítést kapott a Main Cities of Europe legújabb kiadványában. A Costes tulajdonosainak több évi kitartó munkája érett be.…..
Ász-Király 2010.03.17 21:59:42
@Provokatív Polgár: Hát igen. A Michelin csillag csak drága helyeknek jár. Eddig azért nem kapott egy étterem sem, és mondták azt, hogy még évekig nem is fog, mert Magyarországon nem lehet az ilyen drága helyekhez megfelelő, fizetőképes közönséget találni. Úgy tűnik tévedtek. Bár nem tudom mennyire "teltházas" általában ez a Costes, mert még sajnos nem voltam...
A 2006. évi XLVII. törvény értelmében elvileg a nemzetiszocializmus, valamint a kommunizmus üldözötteinek egyaránt lehetősége nyílt volna kárpótlásra az elszenvedett borzalmakért, ám az Igazságügyi Hivatal egy közleményével a törvényt felülírva, kizárólagosan a második…..
Vona magánélete nem közügy! És másé sem... A Magyar Hírlap arra vetemedett, hogy kiteregesse Vona Gábor (állítólagos!) félrelépését. A lap nem átall pikáns, szaftos részleteket is közölni a Jobbik vezetőjének párttársával folytatott erotikus…..
(Fotó: Index)Én azt szeretném, ha hamar fény derülne az igazságra. Fölteszem, hogy az ügyészség és a rendőrség szintén elolvassa a Magyar Nemzet interjút, és hamar meg tudnak győződni arról, hogy igaz, vagy nem ami benne van! – mondta Lendvai Ildikó, a szocialista párt…..
Immáron több, mint két éve szórakoztatnak minket ikerkéink. De csak most lett blogjuk, blogunk. Innentől másokat is szórakoztathatnak majd. Jobb későn, mint soha.....
(fotó: Index) Én azt szeretném, ha hamar fény derülne az igazságra. Fölteszem, hogy az ügyészség és a rendőrség szintén elolvassa a Magyar Nemzet interjút, és hamar meg tudnak győződni arról, hogy igaz, vagy nem ami benne van! – mondta Lendvai Ildikó, a szocialista…..