Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hegyek Vándora

46 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Saskeselyűcsúcs Préda 2022.06.06 11:46:40
Mint vadállat a zsákmányt,akarnom úgy kellene téged.Lüktető ered fogaim köztszáz igent jelentő nemet kiált.Elkaptalak, mégis,hála csillan remegő szemeidben.Elejtve lenni,ezt áhítja titkon a préda.Sóhajod nevem ismétli.Véred már nem félsztől pezseg.Nem tudsz,de nem is vágysz menekülni.Megnyíltál…..
Saskeselyűcsúcs Nem ismertem Őt 2022.05.03 19:00:35
Annyi év után, hogy életem csak Róla szólt,hogy bensőleg úgy láttam,tűzön-vízen át érte harcolok,s biztos helyét szívemben őrzöm,ott, a tavaszba öltözött fák ölelésében,a gondjaimat elfújó szél érintésében,a Nap biztató melegébenráébredtem,hogy nem ismerem...nem ismerem Őt.Mikor tiszteletére…..
Isten nem máshol van. * Aki el akarja érni Istent, sohasem fogja elérni. * A törekvés csak látszólag közeledés, a törekvés akarása mélyebb megközelítésből a még-nem-ottlét hiedelmét erősíti. * Az Isten felé törekvő nap mint nap abban a tévedésben erősíti meg magát, hogy Isten a maga…..
Felkelt, ez az a nap, ma landol, július 30-a óta várt erre a pillanatra, igen, ma, már csak tizenegy óra negyvenhárom perc, és megtörténik, leszáll a Marsra, méghozzá teljesen magától, nem kell távirányítani sem, önmagát landoltatja a NASA e csodás masinája, Perseverance a neve, mit is jelent a…..
Saskeselyűcsúcs Isten ott van 2020.12.20 11:14:36
Isten ott van a mindig rosszkor rázendítő szomszéd kutya ugatásában. Isten ott van a szekrény lábával frontálisan ütköző kislábujj fájdalmában. Isten ott van a leejtett pohár szétszóródó szilánkjaiban, és a bosszúságban, hogy lett eggyel több teendőnk. Isten ott van a viszonylag új cipőfűzőben,…..
A dzogcsenben a végső állapotot két fő elnevezéssel illetik: teresség és tudatosság. A végső állapot olyan, mint a határtalan tér és a végtelen tudatosság. A végső állapotban a határtalan teresség végtelenül tudatában van önnön határtalan terességének. Noha két, egymástól eltérő aspektusra rámutató…..
Szelídüljenek meg a démonhadak! Ürüljön ki a pokollakók, éhes szellemek és állatok három alsó létbirodalma! Növekedjen és terjedjen az eredendő igazság (jungdrung bön)! Az érző lények, kik az egész világot betöltik, Tisztuljanak meg bűneiktől és zavarodottságaiktól! Felhalmozott erényeik…..
Tudom, hogy vagy, Hisz hiányzol. De élők közt nem lellek sosem. Elmentél már, Vagy csak születni készülsz? Minden szívdobbanás mást üzen. Nélküled másoktól koldulok:Szerelmet.Mint kaszttalan tévelygek közöttük,Fürkészve hasztalan idegen lelkük óhaját,S halmozok árulást árulásra,Ha félve remélt…..
Saskeselyűcsúcs Felismerés 2019.09.03 10:56:35
Olykor, ha szívemen a heg megreped, Mint visszhangtalan sziklák közt: Kiáltok! S te, ki barátod megbántani nem mered, De igazát se látod, Zavart csöndeddel ezt kérdezed: Miért felénk? S én őrjítő szégyenemben ismét azt találom, Valóbb vigasznak az tűnt megint, Mit elűzni készülök: Az álom. Gődény…..
Saskeselyűcsúcs Ha elmegyek 2019.08.27 15:12:05
Ha elmegyek, S emberruhám lehuppan a földre, Porba hull-e a bűn is? Kő zúzza-e apró rigolyáim, S az üresség tüze Felemészti-e tunyaságom? Mennydörgő hangján a halál, Ha rám ijeszt, S testem vissza, a földbe parancsolja, Elűzi-e azt is, ki fülembe folyton azt súgja: „Nem mered!” Utolsó szavammal…..
Saskeselyűcsúcs Nem kívánatos 2019.08.20 16:17:32
Örömbe mártott szívem Ujjongva repül felétek, Vége... végre... a kínnak, S a magány szülte éjnek. Egyek vagyunk… igaz? Csak tudnám, Szemetek miért csillog oly tompán, Ha itt vagyok. Bár érteném, miért illan el a kedv oly hirtelen, S bizalomnak miért csak kihűlt emléke köszön rám, Ha megjövök. Miért…..
Kérdem én, van-e személyisége egy híres színésznek, egy hollywoodi sztárnak, egy miniszterelnöknek, vagyis azoknak, akiknek az arcát majdhogynem mindenki ismeri, és akiket kis túlzással a Föld minden egyes lakója valamilyen formában és mértékben megítél, szóval van-e és egyáltalán lehet-e…..
Ezen a blogon már többször beszámoltam általam látogatott szellemi elvonulásokról. A beszámolók egyik célja, hogy összegezzem a magam számára a legújabb tapasztalatokat, a másik, hogy egyre tisztább képet adjak bizonyos szellemi módszerekről és tradíciókról. Az utóbbi évek során többnyire, noha nem…..
„Meg kell értenünk, hogy minden a Nagy Szellem (Vakan Tanka) munkája. Tudnunk kell, hogy minden dologban Ő van; a fákban, a fűben, a folyókban, a hegyekben, minden négylábú állatban és szárnyas lényben; de amit még fontosabb megértenünk, hogy Ő egyszersmind mindezen dolgok és emberek felett…..
Senlha Ökár Idén szeptemberben Tenzin Wangyal ismét Magyarországra látogatott, hogy a hat világ bön gyakorlatával kapcsolatban néhány instrukcióval szolgáljon a hazai érdeklődők számára. Jó apropó ez ahhoz, hogy újból elmélyedjünk az ilyen és ehhez hasonló események létjogosultságán és azok…..
A jelen írásban néhány észrevételt fűzök a tibetiül ngöndrónak nevezett, kilenc részből álló dzogcsen előkészítő gyakorlathoz. (E kifejezés pontos jelentése: „megelőző”, „valami előtti”.) Egyfajta metafizikai értelmezésről lesz itt szó, azzal a céllal, hogy a nyugati gyakorló ezen keresztül jobban…..
A Himalája környékéről (Észak-India, Nepál, Tibet) származó, időnként hazánkba utazó bön tanítók rendszerint egész hétvégés programjait látogatva újra és újra felmerül a kérdés, hogy a tradicionális értelemben vett beavatás tekintetében mennyire nevezhetőek hitelesnek ezek az átadások. Ez egy…..
– Miért nem lehetünk egymáséi? – Mert álmodsz. És mert tudod, hogy álmodsz. És mert, minthogy tudod, hogy álmodsz, teendőd több lett annál, hogy csupán az álmodókkal törődj. – Ébredjünk fel hát együtt! – Terád vágyik szívem. Mindig is terád vágyott. De nem lehetek tiéd. Épp, mert szeretlek. Ha…..
Mindenekelőtt tisztázzuk, miért is látogatunk el különféle tradicionális szellemi gyakorlatokat és tanításokat átadó rendezvényekre. Nagy tisztelői vagyunk az őseredeti hagyományoknak, kiváltképp azért, mert a – minket kiemelten érdeklő – metafizikai megvalósítás kapcsán rendkívül hasznos…..
Santiago Villaveces Izquierdo a múlt évben néhány alkalommal a Skype-on keresztül interjút készített Tenzin Wangyal Rinpócsével. Beszélgetésük főként a tanítások tradicionális megközelítése és a Három Kapu egymást kiegészítő voltáról szólt. Ennek keretében más témákat is érintettek, mint például az…..
„Az Istenség azért testesül meg az emberben, hogy a Semmivel vívott harcában saját öntudatára ébredjen. Valamint az erotikában a férfi a nőben, úgy akarja Isten az emberben önmagát megtalálni” (Otto Weininger) Az utolsó ember megfosztotta már élete minden porcikáját a benne rejlő túlnani…..
Saskeselyűcsúcs A szerelemről 2017.02.27 12:04:39
Azt mondta nekem, hogy nem hisz a szerelemben, nos, valóban nem hisz, látni a szemében, de az is kétségtelen, hogy mindennek ellenére nagyon is szeretne hinni benne, és ezért olyan rettentően szomorú, nem hisz benne, és borzasztóan sajnálja, hogy nem tud hinni benne, azt állította, a szerelem…..
Saskeselyűcsúcs Ébredés 2017.10.21 11:12:07
„Vasból van annak szíve-lelke, úgy hiszem, ki végveszélyt lát, s ezalatt örülni tud, s bár tudja jól, hogy kikerülhetetlenül halál vár rá is, keserűen nem zokog.”(Buddha élete) Ugyanazzal az érzéssel ébredt, mint az ezt megelőző tízezer-egyszázhuszonhat napon, ugyanazzal a szomorúsággal a lelkében…..
Keith Dowman (1945–) számos tibeti dzogcsen szöveg fordítója és interpretátora, valamint hiteles mesterek (többek közt a csodás életű Düdzsom Rinpócse) által képzett dzogcsen gyakorló és tanító. Ismertem már néhány írását és fordítását, de közvetlen ismeretség hiányában mindeddig nem tudtam…..
Alább három személy ismertetője olvasható egymás után a Tibeti hanggyógyítás és hosszú élet gyakorlat tanítás és átadás elnevezésű eseményről. Tenzin Wangyal, a tibeti bön egyik ismert tanítója harmadik alkalommal látogatott el Magyarországra szeptember második hétvégéjén, hogy átadja nem kisszámú…..