Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Izsák Zoltán

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az elmúlt pár hét közéleti eseményei megint csak bebizonyították: a Jobbik képviselőinek lélektana alapvetően a gyűlöletre épül. Hiába igyekeznek a párt egyes vezetői olyan képet beállítani, mintha egy-egy véletlenül becsúszott facebook bejegyzésről lenne szó. Ez a…..
Izsák Zoltán 2015.02.18 20:26:15
Igen Tisztelt Rabbi!
Naivnak tartottalak, mert nácikkal leülni beszélgetni nem lehet. A tűz és a víz nem fér meg egymással. Egymást semmisítik meg. Ha tűznek nagy a terjedelme,vízzel nem tudod legyőzni. Ha a víz nagy tömegű a tűzet hamar kioltja. Kérdés az, hogy egy ember aki nem csak fizikális, hanem szellemi lény tud-e változni? Tud-e elfordulni,kijönni, abból a mocsárból, abból az ember gyűlöletből, amelyben benne van? Talán igen? Én ismerek egy ember akivel megtörtént ez.....
Nagy antiszemita volt. minden rossz és bajnak az okát a zsidókban kereste és találta meg. Hitlert éltette. Beszédében mindig a zsidók szidása, gyalázása volt a központi téma. Úgy érezte ha minél jobban szidja a zsidókat, a beszédje által megerősödik és egyfajta belső kielégülése volt.
Történt egyszer nagyon megbetegedett, szinte járni alig tudott. A fia elvitte egy rendezvényre, ahol egy tanítást hallott az Ószövetségből a zsidó nép Egyiptomi szabadulásáról. Ez olyan hatással volt rá, hogy megváltoztatta a zsidók felé való viszonyát. Ott a helyszínem a cipője locsogott az izzadságtól, teste remegett, szeméből könny folyt. Szinte napok alatt betegsége elmúlt. A bibliát kezdte olvasni, kereste a zsidó emberek társaságát, barátságát. Azóta soha nem szidja a zsidókat és érdekes így is erősnek érzi magát. Magyar- Izraeli Baráti Egyesület oszlopos tagja. Rendezvényeket szervez a zsidó közéleti személyek történelmi jelentőségének megismerésére. Egyszóval hálás, hogy életének volt egy pillanata amikor megszabadult abból a szellemi fogolytáborból amiben korábban bent volt.
Ha nem hallotta volna azt az embert beszélni, talán már nem is élne. mondta-
Tehát Kedves Rabbi! Kell beszélni, azt mondom igen is kell beszélni. Mert a beszédben változtató erő van!
Tisztelettel I.Z.