Regisztráció Blogot indítok
Adatok
wamz

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azt már eddig is tudtuk, hogy a nemzetközi pénztárban való jegyvásárláshoz szükséges némi perverzió. De azt továbbra sem tudom megérteni, hogy miért egy nulla nyelvtudással rendelkező Joli nénit ültetnek be, aki már annyira fásult, hogy az utasban már Mordor Gonosz Urát…..
wamz 2008.05.22 10:55:41
Én még anno 2001-ben csóró egyetemistaként vettem Debrecenben a MÁV belvárosi menetjegyirodájában - figyelem, nem állomás, hanem prémium kat. belvárosi iroda, a váróban fotelek, etc - 2 vonatjegyet Bp-Rieka(Fiume) vonalra. a két jegy kb 20-30 ezer körül lehetett, most sem kevés, de egyetemistaként 10x ennyinek érződött.

Neten előtte kinéztük a vonatot - nem, nem elvirán, bahn.hafas.de - és ennek birtokában mentünk el a jegyirodába. A néni először közölte, hogy ilyen vonat nincs. Én mondtam, hogy szerintem van, ő ragaszkodott ahhoz, hogy nincs, mert az ő füzetében nem szerepel, és mutatott nekem mindenféle fénymásolt lapokat egy lefűzős mappában. Nagy nehezen sikerült rávennem, hogy legalább nézze meg a neten. Őt nem érdekli a net, mondta, csak a füzet. Erre szerencsémre odajött egy fiatalabb MÁV-os kollegina, aki közben hallván a mi kis csörténket megnézte a neten, és felvilágosította a nénit, hogy tényleg van az a vonat, amiről beszélek.

Ekkor tartottunk kb 20 perc vitatkozásnál, és a nő elkezdett ordibálni, hogy akkor most ezt neki le kell beszélnie a központtal, meg a horvát vasúttal (?), meg gondolom még a világ ismertebb vallásainak isteneivel és főbb szentjeivel is, és most egy órát az én jegyemmel kell foglalkoznia. Utolsó szavait nyomatékosítván lehúzta a reluxát a fülkéjében, és kiszólt nekem, hoyg egy óra múlva jöjjek vissza. Így aztán nem szólhattam vissza neki - bár elismerem, szükségtelen vagdalkozás lett volna - hogy ha még tényleg fel kell hívni az atyaúristent is egy mezei jegykiállításhoz, akkor is (2001-es fizetési szinten) kb kétheti bérét készülök épp otthagyni, meg egyébként is, ez a munkája, szal ha ez egy óra, akkor egy óra, röviden tehát kuss. (persze mai napig nem értem, mi ezen egy óra)

Aztán nyilván meglett a jegy, nem is volt gond egész utazás során, mindössze az derült ki visszaúton a kallertől, hogy a néni állítása szerint kötelező kb 3000 HUF értékű helyjegyeket nem lett volna muszáj megvenni, ez opcionális, és nem is lett volna érdemes, mivel utószezonban mentünk üres volt a vonat.
Na, a beküldő egy nagyon ismert arc volt a sulijában - ezt ő állítja magáról. A bosszúból baszó csávókat kerüljük, tisztelt hölgyeim. Általában tartózkodni szoktunk attól, hogy a beküldőt minősítsük, de nem tudok elmenni amellett, ahogy magáról és a lányról…..
wamz 2008.02.08 16:29:36