Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fitten szép az élet

17 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A királybúzára először anyukám hívta fel a figyelmem, aki megszállott Marcsirajongó (gasztroangyal, ha valaki nem lenne képben) és az egyik adásban Marcsinak lehetősége volt megkóstolni a királybúzából készült kenyeret. Pár nappal azután, hogy megemlítette ezt a fajta lisztet egy Esztergomba…..
A saját müzli keveréknek számos előnye lehet. Egyrészt mi saját magunk választhatjuk ki az alapanyagokat, ezáltal a problémás összetevőket kiküszöbölhetjük. Másrészt a saját ízlésünk szerint készíthetjük el a reggeli vagy esti rágcsálnivalónkat. Íme a…..
Fitten szép az élet 2015.10.10 20:27:48
@Étteremkritikus: utifüvet akár a DM-en is tudsz venni, de bármelyik bio boltban. Nagyon hasznos, nekem mindig van otthon, mert ehhez nyúlok, ha bármi baja van a gyomromnak :)
Fitten szép az élet 2015.10.16 22:47:34
@vajlégy: Ennek nagyon örülök!

Ha esetleg kép is készül róla, azt örömmel vennénk! :)
Fitten szép az élet 2015.10.26 21:44:08
@Gyűrött Papír: hűtőben sokáig :)de nem lesz ilyen problémád, ne aggódj ;)
Kenyér, kifli és baconos rúd a legkirályabb lisztből. ..
A király búza jótékony hatásairól és kedvező kalóriatartalmáról már olvashattatok korábbi bejegyzésünkben, ezért nincs más hátra, mint hogy megmutassuk, miként készíthetitek el király búzából a palacsintát. Hozzávalók: 10 e.k teljes kiőrlésű királybúza…..
A minap olvastam egy cikket arról, hogy a párkapcsolatban élők 80%-a elhízik a kapcsolat során. Elgondolkodtam. Mivel ránk ez nem érvényes, inkább azon járt az agyam, hogy mi az, ami miatt mi mások vagyunk. A hozzáállásunk? A sport iránti szeretetünk? A fanatizmusunk? A másiknak…..
Fitten szép az élet 2015.09.03 20:18:52
@recirkulációs kör: vegyél vissza, jó?!
Képzeld, reggelente 5 előtt kelünk, hogy a MUNKA előtt le tudjunk menni edzeni és kéépzeld, hogy nem csak hogy 1, de mellékállásom is van és emellett 2 sulin is tanulmányokat folytatok! És mielőtt jönne az, hogy apuci vagy akár más pénzel, azért tudom mindezt véghez vinni, ki kell ábrándítsalak, mert nem így van ;)

Még esetleg beszólnál valamiért vagy ezzel csupán önmagadat próbáltad nyugtatgatni és kifogásokat felállítani, hogy te miért NEM vagy rá képes?!
Fitten szép az élet 2015.09.03 21:31:02
@recirkulációs kör: Mondjuk ahelyett, hogy bizonyára magával sokat törődő módjára basztatod a tudatos népet inkább PONT lemehettél volna edzeni ;)

Sebaj, épp az ilyenekről szólt a cikk, mint te, köszönjük a példát
Nem csak gyerekeknek! Hozzávalók: Tészta: 3 tojás 3 e.k. kakaópor 3 e.k. teljes kiőrlésű liszt (nálam 1 e.k zabpehelyliszt + 2 e.k rizsliszt) 1 k. kanál sütőpor 2 k. kanál…..
A receptet egy angol oldalon láttam először, kissé módosítva és gluténmentesítve készítettem el és mióta elfogyott csak arról álmodok, hogy újra elkészítsem.ISTENI finom ez a cucc! Ha nincs kedved a tortillával bajlódni, csak vegyél a boltban, sok helyen van már teljes…..
Ebben a muffinban tényleg semmi nincs, amit ne ehetnél. De miből is van, ha semmi károsat nem tartalmaz? AVOKÁDÓBÓL Hozzávalók 1 avokádó 3 tojás 1 zsírszegény natúr joghurt (laktóz mentes) édesítő  4 e.k. kakaópor 50 g csokis protein 30 g liszt (én barna…..
Csak hogy a sós szájúakra is gondoljunk, itt egy szuper jó nassolni való. Vigyázat komoly függőséget okoz! Hozzávalók: 2 tojás + 1 fehérje (a sárgájával majd megkenjük sütés előtt) 250 g laktózmentes túró 300 g gluténmentes liszt ( én rizs-, cirok- és…..
Hogy a laktózérzékenyekről sem feledkezzünk meg, hoztam nektek egy laktózmentes tejberizs receptet is.Az íze a bolti változattól messze van, mert sokkal finomabb. :) Elkészítés Felteszünk főni tetszőleges mennyiségű rizst annyi vízben, hogy azt épp ellepje és hozzá adunk 2…..
Ez a Dél-Nyugat Kínából származó csodanövény számos jótékony hatással bír. Hogy párat kiemeljek: gluténmentes (!) zsírmentes számos ásványi és vitaminanyag forrás (pl. réz, mangán, magnézium, kalcium) fehérjeforrás kedvezően hat a koleszterin-szintre és a…..
Hogyan tudod igazán kifejezni a párod iránti szeretetet? Van, aki egy csokor virággal teszi ezt meg, más úgy gondolja, hogy ha posztol egy megható szöveggel ellátott közös képet a másik idővonalára, az elönti a másik szívét melegséggel és LOVE FOREVER. Nem, nem ez az igazi TRUE…..
Böbi adatlapjára teljesen véletlenül akadtam rá, amikor az egyik ismerősöm like-olta az egyik bejegyzését. A profilján végiggörgetve jöttem rá, hogy amit ez a lány véghez vitt nem mindennapos dolog. 86kg-tól szabadult meg saját akaratából, ezért úgy döntöttem, hogy felteszek…..
Sokszor elgondolkodtam már azon, hogy a sok gyerekcsalogató figurás édességeket, cukortartalmukat figyelembe véve, hogy képesek a szülők megvenni a gyerkőcnek. Persze a válasz egyszerű: Nincs más választásuk, hacsak nem hajlandóak végigszenvedni a vásárlást a sikoltozó…..
Gyengém a "Princess" pékségekben készült duplacsokis muffin, amiről tudni kell, hogy a tésztája színte omlik a szádban annyira csokis. Tervbe vettem, hogy a lehető összes muffin tésztát ki fogom próbálni, míg nem sikerül hasonlót legyártanom! Kijelenthetem, hogy látom a célt,…..
Nagymamám imádja a kalácsokat, épp ezért is készíti őket nagy szeretettel és gyakorisággal, szinte mindig, amikor haza utazok. Sajog a szívem, amikor meglátogatjuk és a konyhájában mennyei illatok kavarognak a levegőben és nekem mindig nemet kell mondjak a finomságokra vagy…..
Hozzávalók 1 tofu (én ízesítettet használtam, paprikásat) 1 cukkini rizs curry, só, bors, chilli baby spenót (elhagyható) Elkészítés A rizst feltesszük főni, a cukkinit meghámozzuk, feldaraboljuk és kókusz olajon megpároljuk. A tofut felkockázzuk, ízesítjük…..