Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TúraJuci

41 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pár héttel ezelőtt cikkeztek egy jegesmedve támadásról, amely a Spitzbergák kempingjében történt. Igen, abban a kempingben, igen, a sziget egyetlen kempingjében, amelyben mi is sátraztunk alig több, mint egy évvel ezelőtt. Sokan kérdezgettek azóta, úgyhogy pár gondolatot összeszedtem ezzel…..
TúraJuci 2020.11.23 16:45:56
@Walter_Dornberger: Köszönöm, nagy élmény is volt ott lenni, bármikor visszamennék :)
TúraJuci Balatoni kékünk 2020.04.07 16:38:46
Két kérdést szoktak feltenni nekünk az emberek, amikor túrákról beszélgetünk: hova mentek legközelebb és melyik volt a legjobb túrátok? A hova mentek legközelebbet korábban sem tudtuk megmondani, legalábbis ritkán, kivéve a nagyobb utakat :) A melyik volt a legjobb túrátok egyszerűbb kérdés a…..
Mulhacén. A Sierra Nevada teteje Spanyolországban. Fura, ahogy a dolgok beúsznak az ember életébe – a mienkbe ez a csúcs szépen, lassan szivárgott be, sokáig váratott magára, aztán egyszer csak megérkezett az ihlet a két impulzív ember életébe, és megvettük a repülőjegyeket október végére. Egyetlen…..
Sokszor felteszik a kérdést: ha választhatsz, nyaralás a tengerparton, vagy nyaralás hegyvidéken? Mifelénk a válasz túlontúl egyértelmű, természetesen a hegyvidékre szavazunk – de azért nagyon nem esett rosszul a legutóbbi mászásunk után csobbanni egyet az Égei-tengerben. A görögországi négynapos…..
TúraJuci Hegyek és sörök 2018.08.25 16:49:02
Nem tudom, hány látogatásunk volt már az eisenerzi Alpokban, de olyan szorgalmasan hágtunk fel az elérhető csúcsokra, hogy lassan eljutunk odáig, hogy körülnézve egyre kevesebb ismeretlen keresztet lássunk, és egyre messzebb kelljen autóznunk kedvenc szállásunktól, hogy új, eddig ismeretlen…..
TúraJuci Az Etna 2018.02.10 15:35:12
A Szicílián töltött négy nap – igazából ha szigorúan számolom, három – számunkra központi eseménye volt az Etna mászás. Az Etna a világ egyik leghíresebb működő vulkánja, Európában a leghatalmasabb a maga 3370 méterével (bár ez a gyakori kitörések miatt mindig változik), ráadásul több okból is…..
TúraJuci 2018.02.13 12:21:32
@Feri nagyapa: Javítottam a leghatalmasabb aktív vulkánra. Köszönöm az észrevételt!
TúraJuci 2018.02.13 18:05:45
@élhetetlen: Köszönöm a megosztást☺ A leírásból úgy tűnik, ez is egy felejthetetlen élmény volt☺
Decemberben egy ismerősünk megkeresett, mert szeretett volna a párjának karácsonyra hótalpas túrát ajándékozni, de hogy elkerülje, hogy olyan helyre menjenek, ahol a párja esetleg járt, egy kis segítségért fordult hozzám. Némi ármánykodással sikerült kideríteni, hogy a Rax-Schneeberg jó választás…..
TúraJuci Madeira - szerintem :) 2017.11.27 19:58:59
Elég gyorsan sikerült visszarázódnunk a mindennapi mókuskerékbe, de annál jobban esik visszamerengeni a pár héttel ezelőtti novemberi nyaralásra, úgyhogy itt az idő, hogy megosszam a benyomásaimat erről a gyönyörű szigetről :) Összegyűjtöttem pár dolgot, amivel a találkozhatsz és amire nem kell…..
TúraJuci szombatját szerették az égiek, pazar időjárással ajándékozták meg azokat, akik úgy döntöttek, szombaton velünk tartanak a rövid, de szép kilátással kecsegtető vártúránkon. A találkozó fél 10-re volt megbeszélve a csővári polgármesteri hivatal elé, és nem mi érkeztünk elsőnek :) Brúnóék már…..
TúraJuci Prabichl másodszor :) 2017.07.13 20:40:25
Tavaly már jártunk Ausztriában Prabichl-ben túrázni (Tomi Gabesz legénybúcsújának köszönhetően kétszer is), és a hely annyira megfogott bennünket, hogy idén már társaságot is hívtunk magunkkal, hogy megosszuk a hegyek élményét a barátainkkal is. A tavalyi túra emlékétől persze azóta sem tudtunk…..
TúraJuci 2017.07.16 21:35:12
@fbal02: Köszönjük
TúraJuci Tavaszi virágok közt 2017.04.23 17:32:41
Bár az elmúlt napok időjárása összezavarta embert, a múlt hét végén készített képeink emlékeztetnek arra, hogy naptár szerint még mindig a nagybetűs TAVASZ kellős közepén járunk :) A Pilisben tett túránk során olyan gyönyörű kankalinmezőbe futottunk, hogy úgy éreztem, muszáj azt a rengeteg…..
TúraJuci Holtpontok 2017.03.31 15:34:02
Ha úgy vesszük, a blogom írása holtponton van, mert mostanában (értsd az elmúlt fél évben), szinte egyáltalán nem számoltam be a túráinkról, pedig elmondhatom, továbbra is ugyanolyan aktívak vagyunk, mint eddig voltunk. Csak érdekességképp: Tomi karácsonyra kapott tőlem egy videót a tavalyi…..
TúraJuci Hótalpazási kisokos :) 2017.01.27 15:00:14
Holnap hótalppal vágunk neki a Göller 1766m-es csúcsának az Alpokban. Az előrejelzés szerint vakító napsütés időre számíthatunk, 0-3 fok! A túraterv 14 km 750m fel/le szinttel, egy ilyen nehézségű túrát nyáron gond nélkül lenyomok, hótalppal combosabb lesz, de hasonlóra azért volt már példa a…..
Talán véletlen, talán nem, hogy pont akkor, amikor az egyik legkedvesebb barátom hamarosan Biatorbágyon kezd dolgozni, Tomi előállt egy biatorbágyi túra ötletével. Biatorbágy? Túra? Ez nekem nem áll össze, ott autópálya van, és ipari park, na és persze Matuska Szilveszter merénylete. Hogy természeti…..
A Balatonnál töltött hétvégénk szerencsésen alakult - egy átpancsolt nap után egy hidegfrontnak köszönhetően hűvösebb idő érkezett, így tiszta sor volt, hogy az időt kirándulással fogjuk tölteni és az egyik kedvenc időtöltésünknek, a vártúrának szenteljük a napot :) Öten indulunk útra: Reni és…..
TúraJuci Grossvenediger 3666m 2016.08.03 20:04:30
Két évvel ezelőtt Benyuska invitált minket a Grossvenediger, Ausztria 4. legmagasabb hegyének a megmászására. Négyen indultunk útnak – Cili, Peti, Tomi és én. A mászás napja esősen, ködösen indult, így Cili és Peti, a két hegymászónk úgy döntöttek, nem kockáztatunk, nem próbáljuk be a csúcsot, de az…..
“Az, hogy veszélyeknek teszed ki magad, nem célja, de része a játéknak” Lionel Terray Hetek óta izgalomban vagyunk Tomi szülinapi ajándékától: a két éve bepróbált, de az időjárási körülmények miatt nem sikerült Grossvenediger mászásra készülünk, indulás holnap hajnalban! :) Mivel magashegyen már…..
Nagyon sok helyen jártunk az elmúlt időszakban, de beszámoló nem készült róluk. íme egy  a sokból :  A Burok-völgy és a Bakony szépségei Tavasszal, a medvehagyma virágzás vége felé ellátogattunk a Bakony egyik rejtett szépségéhez, a Burok völgyhöz. Házat Gábor javaslatára Királyszálláson…..
TúraJuci Pepe, a bakonyi betyár 2016.04.27 18:27:19
Pepe, az 5 hónapos amstaff kiskutya január óta élt két kétlábú gazdájával és két négylábú barátjával az erdő mellett. A gazdikat már nagyon jól betanította, hogy rendszeresen kapjon tőlük enni, elvigyék sétálni, simogassák és játszanak vele, ha ehhez van kedve, és néha kegyesen bebújt melléjük az…..
Úgy gondoltam, a szokásos túrázós-kirándulós élménybeszámoló helyett megosztom a túravezetői tanfolyamon szerzett élményeimet, hátha más is kedvet kap a tanuláshoz :) A természetet mindig nagyon szerettem, gyerekként a családdal sokat kirándultunk, ahol sziklák és várak voltak, ott számítani…..
Október utolsó hétvégéjén Gabesz invitálására úgy döntöttünk, hogy egy kisebb túrával egybekötve kipróbáljuk-felavatjuk a nemrég átadott galyatetői kilátó bivak kuckóit. Szombaton délelőtt indultunk, Galyatetőre érve már vár bennünket Gabesz, Géza és Balázs. Az idő gyönyörű, az őszi napsütés lágyan…..
Nagyon sok elmaradásom van a túrabeszámolókkal kapcsolatban – Tomi legnagyobb szívfájdalma a tavaly nyári négynapos kéktúrás vándorlásunk leírása, amely vitán felül 2015 legszebb élménye számunkra – márpedig volt jó néhány, főleg, ahogy végignéztük karácsonykor a 2015-ös albumunkat :) Tavaly kétszer…..
Tomi karácsonyra egy két napos hótalpas túrát kapott tőlem ajándékba – régen jártunk már magashegyen, pláne télen, így eléggé ki voltunk már éhezve a látványra és mozgásra is. A Rolitúra két napos Alacsony-Tátra túráját választottam, a program szerint a Gyömbér és Chopok megmászás volt a cél. Jó…..
TúraJuci Őszi Mátra 30 2015.10.14 21:48:32
A Túravezető Oktatók Sportegyesülete múlt szombaton nyolcadik alkalommal rendezte meg az Őszi Mátra 30 elnevezésű teljesítménytúráját. Sanyi, az egyesület elnöke, egyben a túravezető tanfolyamunk vezetője is volt, már tavaly is felkeresett, lenne-e kedv és idő besegíteni a…..
A vénasszonyok nyarának közepén eljött az idő, hogy Nagybörzsönyben töltsünk egy hétvégét. Tomi már sokszor járt ott azzal a társasággal, akikhez most csatlakoztunk, és néhányszor már én is megfordultam itt, ezért örömmel vártuk, hogy mehessünk :) Szombaton korán reggel…..