Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Je ne suis pas Charlie Hebdo!

0 bejegyzést írt és 333 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Je ne suis pas Charlie Hebdo! 2017.03.11 22:20:12
@Colonel H. Stinkmeaner: Én pedig természetesen ezért mondom, hogy nem lehet adósságot örökölni.
Je ne suis pas Charlie Hebdo! 2017.03.11 22:39:55
@csentecsa: 5000 m2, permakultúra, csak tyúk van a tojás miatt és egy db kecske (kettőnknek elég). Egy helybél bácsi viszi most a "birtokot", mert a gyerekek még egyetemisták. Ha átadtuk nekik a stafétát, meg sem várom a nyugdíjkorhatárt, tűzünk el innen. Dolgozni internetről is tudunk annyit, amennyi pénzre szükségünk van. (Lényegében most is így dolgozom, itthonról.) Azt kell megvárnom, amíg a gyerekeim keresnek annyit, hogy fizessék a csekkeket és megéljenek a munkájukból.
Je ne suis pas Charlie Hebdo! 2017.03.11 23:06:19
@Untermensch4: Nem azt mondtam, hogy csak ott van IGAZÁN a jövő, hanem azt, hogy törvényszerűen változni fog a vidék, a vidéki élet magítélése.
Vidéken - a lényegesen alacsonyabb ingatlanárak mellett - lehetőség van az energiafüggetlenségre és a saját élelmiszer megtermelésére (a városi életmód mellett ez viszi el a jövedelem jelentős részét). Ez pedig azt jelenti, hogy vidéken akkor is meg tud élni a szorgalmas és törekvő család, ha csak egy emberdolgozik alkalmazottként fizetésért. És akkor sem kerül csődbe, ha ha az egy kereső néhány hónapig nem kap munkát. Én ismerek olyan vidéken gazdálkodó családot (mérnök-tanár házaspár két gyerekkel), ahol apa minden évben 3-4 hónapig dolgozik Németországban, vagy Svájcban (téli hónapokban, amikor nincs sok mezőgazdaági munka). Nem hajtják csapágyasra magukat.
Szmogriadó - január végén napokra korlátozták ennek okán egyes, alacsonyabb környezetvédelmi kategóriába tartozó gépjárművek közlekedését Budapesten, okozva ezzel bosszúságot több ezer ember számára. Ugyanakkor nem feltétlenül a gépjárműforgalom volt a legfőbb okozója a levegőminőség jelentős…..
Rihannáról a Paper magazin márciusi számában látható egy hosszú fotósorozat "Break the rules" címmel. Az énekesnő színes - zöld és lila - hajakkal látható, többnyire extravagánsan összeválogatott ruhákban. A fotókat Sebastian Faena lőtte. A magazin címlapján is Rihanna látható...
Je ne suis pas Charlie Hebdo! 2017.03.10 22:09:31
Matcha teás desszerteket már elég sok helyen lehet kapni, a passiógyümölcs is egyre elterjedtebb, de együtt nem sokszor élvezheti őket az ember. Ez igen nagy hiba, ugyanis ezerűen fantasztikus, ahogyan kiegészítik egymást!..
Je ne suis pas Charlie Hebdo! 2017.03.09 17:14:26
@Tevely Titanilla: Kössssz! A nutellás gusztusosan néz ki és a ganach-pepecselés is megúszható.
Nagyanyám kókuszos és mogyorós habcsókot csinált.
  Jessica Jackson, "szülésfotós" és háromgyermekes édesanya beledobta az állóvízbe a követ. Küldetésének tekinti ugyanis, hogy a császármetszésen átesett nők szülését is megörökíthessék fotókkal, hiszen nekik még nagyobb szükségük van a képekre. Azután adott hangot a felháborodásának, miután egy…..
A minap jött egy levél, szerzője azt írta, hogy - kisebb bérleti díj elmaradás miatt - szerinte jogszerűtlenül akarja az utcára tenni őt a lakást kiadó tulajdonos. Viszont csak szóban fenyegette meg, papír nem született róla. Megkérdeztük jogi szakértőnket, mi ilyenkor a helyzet, íme a válasz...
Két havi börtön és 1,5 millió forintnyi bírság – ez jár a hibás vagyonnyilatkozatért. Persze nem Magyarországon, hanem Franciaországban. Az LMP most Magyarországon is szigorítana a törvényen – ezzel elvben nyitott kapukat dönget, hisz a Fidesz is ezt tenné. Persze csak olyankor, amikor politikai…..
Je ne suis pas Charlie Hebdo! 2017.03.08 12:39:23
@Medgar: Tökéletesen egyetértek. Aznap kell bekeríteni őket, amikor a saját juttatásaikról szavaznak. Akkor egészen biztos, hogy mindegyiket ott eszi a fene.
100%-os teljes kiőrlésű, sokmagvas rozskenyér, kovásszal Mivel sokan kértétek a receptet, egyszerűbb ha egy bejegyzésben írom le, mint egyesével mindenkinek megküldeném...
Nem vagyok túl öreg, de emlékszem, mikor még 70 Ft volt a kenyér a kisboltban. Arra is emlékszem, mikor 100-120 Ft lett. Pedig akkor is gyerek voltam még, mégis olyan drágulásnak fogtam fel és hüledeztem, hogy miért ennyi. Most már 300-400 Ft-ba kerül egy közepes minőségű fél kilós kenyér.…..
Ez a poszt kevésbé fog szólni a Mindenki című, új Oscar-díjas rövidfilmről, és sokkal inkább azokról az emlékekről és felismerésekről, amelyeket bennem indukált. És ezzel azt hiszem a film kritikájának javát le is tudtam. Hiszen mi lehet nagyobb elismerése egy műalkotásnak, mint az, ha a valóságra…..
Je ne suis pas Charlie Hebdo! 2017.03.07 16:46:27
Kedves poster, bármily hihetetlen, nem a te korosztályod kiváltsága a fos tanári kar. 55 éves vagyok, a tanáraim 90%-ának már a nevére sem emlékszem. Lehet, hogy azért, mert általában gúnynéven emlegettük őket.
Borsodi kisfaluban nőttem fel. Három évig minden reggel bőgve mentem az óvodába, az volt a jutalom, ha megengedték a szüleim, hogy ne menjek.
Első két osztályban egy csodálatos tanítónénim volt, azt hittem, szuper lesz az iskola, de aztán kiderült, hogy egyetemig kellett várnom jó tanárokra.
Harmadik-negyedikes tanítónénim lezárt leveleket küldözgetett velem az anyámnak tanítási idő alatt. Eleinte - anyám elborult arcát látva - azt hittem, hogy rám panaszkodik, de kiderült, hogy csak pénzt kért kölcsön (amit aztán sosem adott vissza). Negyedik osztály második félévében egy öreg tanítóbácsi helyettesítette őt szülés miatt, aki többször is olyan részeg volt, hogy belehányt a kézmosó lavórba (ezt a hetesnek kellett kivinnie) és egyszer kihugyozott az ablakon.
A plébános úr a hittan órán vonalzó élével verte a fejünket pont középen, ahol a legjobban fáj. Én csak egyszer kaptam ilyen fegyelmezést, de most is fel tudom idézni a fájdalmat.
Felső tagozatban az orosztanárnőm kedves szokása volt, hogy egyszerre két kézzel adott pofont két oldalról. Szerencsére én sosem kaptam ilyen pofont, mert a tanárnő szerelmes volt az apámba (az egész falu ezen röhögött, anyámmal az élen).
Hetedik osztályban az egyik tanárnőm az óra végén odahívott magához és megkérdezte tőlem, hogy mit mondtam én őróla? Mondtam neki, hogy semmit. Azt mégsem mondhattam, hogy szóba sem kerültél, ki a fasz foglalkozik veled? Azt mondta, hogy gondolkodjam. Egész szünetben a következő óráig ott kellett állnom előtte és gondolkodni, miközben pofákat vágott, de nem jutott eszembe semmi azon kívül, hogy jó lenne, ha elmehetnék pisilni. Azóta 42 év telt el, de ma sem értem, mit akart a hülye kurva.
A gimnáziumban a tornatanárnőm egy mocskos szájú durva barom volt. A fiúk tornatanára szintén. Az osztályfőnököm egy évzáró után megkért, hogy írjam alá a kiosztott jutalomkönyvek listáján egy osztálytársam nevét, aki nem volt jelen az évzárón, mert már elutaztak nyaralni. Amikor közöltem, hogy nem hamisítok aláírást, pofákat vágott.
A gimnáziumi matematikatanár kék csomagolópapírral beköttette a spirálozott füzetet (kétszer betettük a táskába és rongyolódott a gerincén a papír), minden órán ellenőrizte, hogy nem szakadt-e a borítója, ha sérülés volt rajta, egyest kaptunk. Tanítani viszont nem tudott, de ha észrevette, hogy valaki nem tudja az anyagot, 10 gyakorlófeladatot adott. Mivel én NEM ÉRTETTEM, már az elsőt sem tudtam megcsinálni, ezért mindig a mérnökhallgató unokatestvérem oldotta meg a feladataimat éjjel, amikor hazajött. Én pedig hajnalban keltem, hogy bemásoljam a füzetembe. Matematika óra előtt (heti 3 matek volt) rosszul voltam, fájt a gyomrom, hányingerem és légszomjam volt a félelemtől. Ma is álmodom vele olykor. Szerencsére csak egy fél évig tanított, mert rákos lett.
A gimnáziumi magyartanárom negyedik év második félévében felszólított felelni, egy olyan verset kért számon, amit nem adott fel. Hiába mondtam, hogy nem adta fel, bevéste az egyest. A másik osztálytársamat is felszólította, ő sem tudta a verset és ő is mondta, hogy nem adta fel a tanárnő a verset. Ő nem kapott egyest, az én egyesem viszont bent maradt. Végül erre az egyesre hivatkozással kaptam év végi jegyként négyest (egyébként elnöki dicsérettel érettségiztem magyarból). A felvételibe viszont az év végi jegy számított be (két évig), ezzel akkor a jogi karra lányként nem lehetett bekerülni, így csak a harmadik évben vettek fel. Remélem, hogy ez a dög azóta már a pokol tüzén pirulgat, mert ez a két év aztán előmenetelben, fizetésben, szabadságban sokáig kedvezőtlen helyzetbe hozott.
Volt egy biológiatanárom és egy történelemtanárom, akikre nagyon szívesen emlékszem. Az egyetem pedig mindenért kárpótolt, életem legszebb öt éve volt.
Mindkét szereplőnek megvan a saját stratégiája, de még mindig egymással foglalkoznak, ahelyett, hogy a választóikkal és a programjukkal foglalkoznának. A jelenlegi helyzet kristálytisztán vetíti előre a baloldal bukását 2018-ban...
Kezünk az egyik legsebezhetőbb testrészünk, melyet fagytól, forróságtól és sebesülésektől egyaránt védeni kell. Nem csoda hát, hogy a kéz védelmére szolgáló ruhadarabokra, már őskori leletek közt is bukkanhatunk. Az ősember még csupán egy bőrből készült zsákszerűséget húzott a kezére, ha nagy…..
[…] a legtöbb, amit egyik ember a másiknak adhat, az a szolidaritás. (Örkény István)..
Je ne suis pas Charlie Hebdo! 2017.03.05 18:15:01
@emmersson: És természetesen Walton Rebeka nem utazott a díjátadóra. :)
Sehol nincs előírva - és ha elő lenne, is mi lenne? -, hogy férjhez menni csak fehérben lehet. Vera Wang fekete esküvői ruhakölteményei már korábban is szerepeltek a blogon, most pedig íme egy másik összeállítás Vera Wangokkal, bőrnadrággal, tüllökkel és…..
Általános gondolatok Amikor mindenki az időjárás kegyessége és a meghívó iniciáléjának dőlésszöge iránt aggódik, a házasuló feleknek egészen másról kellene elgondolkodniuk. Egyrészt a szüleink idején nem igazán volt köztudatban az, hogy ezt a nagyszerű jogintézményt előzetesen nagyon pontosan…..
Sok hirdető örökít meg olyan dolgokat a képein, amiket nem kellene. Mit szóljunk például ehhez a szárítóhoz, amit egyetlen mozdulattal ki lehetett volna vinni a szobából? Vagy minek örökítette meg ez a közvetítő a szétrakott cipőket, mi lehetett a célja ezzel? Itt pedig miért kellett emléket…..
A kérdés egyáltalán nem költői, és egyre égetőbb lesz, ahogyan az Egyesült Királyság távolodik az Európai Uniótól. A politikai propagandával szemben a valóság ugyanis az, hogy a brit gazdaságnak elég sok olyan területe van, amely nem, vagy csak nagyon nehezen boldogulna az…..
Je ne suis pas Charlie Hebdo! 2017.03.03 13:14:03
@Könnyen elkaptuk, uram!: Akkor lakjon otthon, ne USA-ban.
Je ne suis pas Charlie Hebdo! 2017.03.03 13:16:34
@Colonel H. Stinkmeaner: Igazad van. Tehát Kelet-Európának is jót fog tenni, ha ezek inkább otthon dolgoznak és nem a britek GDP-jét növelik. Semmi gond nincs a Brexittel.
Je ne suis pas Charlie Hebdo! 2017.03.03 13:18:09
@Colonel H. Stinkmeaner: De ez szerencsére nem a mi problémánk.
Általános gondolatok Több ezer szülőt érint a kérdés, és bizonyára sok fórum is foglalkozik vele. Minden eset más, mégis törekedni kell ezt a sokszínű ügyet egy palettában rendszerezni. Bejegyzésem nem szakmai fórumoknak, hanem az ügy végpontján állóknak szól, akiknek leírom, hogyan induljanak el…..
Je ne suis pas Charlie Hebdo! 2017.03.03 11:03:13
@pestiNő: A szexista felfogással én - egyebek mellett - azért sem értek egyet, mert ismerek egy pénzügyi vonalon osztályvezetőként dolgozó harmincas férfit, aki felháborodottan mutatta nekem az általa írt és postaládába bedobott levelet, amit a "hülye posta visszahozott" .
Nézem a levelet: címzettként saját magát tüntette fel a jobb alsó sarokban, a bal felső sarokba pedig beírta a címzettet. :(

Amikor jeleztem, hogy ez így nem jó, azt válaszolta: miért kell postán levelezni, ha e-mail is van. Ezzel viszont egyet kellett értenem.

Én is láttam olyan fiatal nőt a postán, aki első Vaterás csomagjának címzésével szerencsétlenkedett. Senki nem születik úgy, hogy tud borítékot, csomagot címezni, az internet korában ez már nem napi rutin.
Mi még tanultuk az ilyesmit az iskolában. Még azt is tanultuk, hogy a hivatalos levélben mit kell feltüntetni, hiszen akkoriban a hivatalokban még nem volt ügyfélszolgálat.
A címben szereplő mondat valamilyen variánsát jó hangosan a tömegbe kiáltva szégyenítette meg egy buszsofőr az utasát. Elég megalázó szitunak tűnik, bár a dohányfüst szaga meg markánsan kellemetlen bír lenni zárt térben, pláne, ha mondjuk földbe gyepált levélírónk esetleg épp a felszállás előtt…..
Je ne suis pas Charlie Hebdo! 2017.03.02 14:10:41
@Terézágyú: Én meg tegnap láttam, hogy rosszul öltözött, piszkos, büdös, részeg, kb. 2 általánost végzett 40 körüli nő sodrott cigivel dohányzott a villamoson és kólásüvegből jó savanyú tablettás bort ivott hozzá. Neki sem szólt senki. A sofőr se.
:)))
Úgy gondolom, akinek a sofőr így be mer szólni, mint a postolónak, azzal olyan nagy baj nem lehet.
Je ne suis pas Charlie Hebdo! 2017.03.02 16:13:31
@élhetetlen: Nagyon tetszik ez a hozzászólás.
Je ne suis pas Charlie Hebdo! 2017.03.02 17:36:59
@Látens Inszinuáció: Nem ennyi, mert bevarratlak és egy kis kártérítést is behajtok rajtad.. Ebből élek. :)
Korunk egyik sztárszínésznője idejét érezte, hogy piacra dobja éppen tíz éve vett New York-i loftját, aminek mi már csak azért is örülünk, mert így bepillanthatunk a lakásba...
Je ne suis pas Charlie Hebdo! 2017.03.02 01:07:48
Azt megállapíthatjuk, hogy minden magyar örült, hogy idén egy újabb magyar film kapott szobrot az Oscar-díj átadón, ez nem vitás. Azonban ahogy téma lett a rövidfilm a különböző fórumokon a vélemények már megoszlanak arról, hogy a "Mindenki" az vajon egy jó film avagy nem. Egyesek szerint zseniális…..
Je ne suis pas Charlie Hebdo! 2017.03.02 00:29:25
@odamondó: Leállhatnál már... Ez a post a Mindenki című filmről értekezik.
Je ne suis pas Charlie Hebdo! 2017.03.02 00:41:14
@dare: Akkor ezek szerint én jobbnak tartom a filmet, mint te. Mert szerintem egy igazán jó film alapján megfogalmazódott kérdések nem oszlanak el seperc alatt.
És ismétlem, számomra az Oscar nem mérvadó. Rengeteg jó film motoszkál bennem akár évtizedek távlatából is, ami jelölést sem kapott.
Je ne suis pas Charlie Hebdo! 2017.03.02 00:47:18
@glad az egyetlen: Én egyáltalán nem néztem meg a Saul fiát. Meg a Passiót sem. Egyszerűen nem bírom a kegyetlenséget.Többek között ezért adtam fel 10 perc és beletekergetések után a Mad Max-ot is, amelyben külön idegesített az önmagáért való kegyetlenségben tobzódás - mondanivaló nélkül.
Notórius adatigénylőként részt vettünk az európai közpénzek transzparens felhasználása felett őrködő Access Info kampányában, amire azt követően kerül sor, hogy kiderült, Jean-Claude Juncker, az EU Bizottság elnöke 63 ezer euróért repült a 2015-ös törökországi G20 csúcsra. Értelemszerűen Navracsics…..
Mi történik attól a pillanattól, hogy az ember eldöntötte: eladja a lakását? Honnan tudhatja meg, hogy mennyiért hirdesse? Érdemes-e fotós hirdetéssel kínálni? Számít-e, hogy néz ki a lakás? És szükség van-e ingatlanosra, vagy sincs? Íme, egy lakáscsere kapcsán összegyűlt, fél évnyi tapasztalat...
Hozzávalók_ 25dkg BL80 liszt4 gramm só1,5 dl víz75 gramm fehér liszttel készült kovászA kovász készítést korábban írtam. Az alapanyagokat 2-3 perc alatt össze dolgozzuk, 10 percet pihentetjük a  pihentetés hajtogatunk, egyet húzunk a tésztából ráhajtjuk, elfordítjuk 90 fokkal és újból húzunk a…..
Je ne suis pas Charlie Hebdo! 2017.02.25 20:32:31
Köszönöm a kovász receptjét. Eddig még sosem sikerült kovászt nevelnem, pedig körbejártam a blogokat, most pedig már van fehér kovászom és teljes kiőrlésű rozskovászom is. Mindenképpen el karom hagyni a bolti kenyeret és az élesztőt, ezért volt fontos a kovász. Megsütöttem kétszer ezt a fehérkenyeret és nagyon finom lett, aztán sütöttem még egyet a YT-on talált film alapján is. Aztán nekiláttam a saját mindennapi rozsos kenyerem megalkotásának, ami gyönyörű lett sütőben sütve. De nyáron gond lesz a sütővel, mert bemelegíti a konyhát. Ezért megalkottam a kenyérsütőgépes mindennapi rozsos kenyeremet, aminek energiaköltsége éppen fele a sütős változatnak. Az alábbi recept alapján pontosan 200 Ft költséggel (hozzávalók+energia) sütök 1 kg-os könnyű, rugalmas rozsos kenyeret az eredetileg 70 dkg-os kenyérre méretezett OBH Nordic 6574-es kenyérsütőgépemmel. Ez a bolti ár egyharmada. Este 6 órakor elkezdem összeállítani, lefekvés előtt tartályba teszem a tésztát, reggel 5 órakor a párom egy gombnyomással bekapcsolja a sütőt. Én 6 órakor kelek, akkor kiveszem, vizezem és hűtőrácsra teszem a kenyeret. Tehát tényleges munka alig van vele. 259 Ft a kenyérliszt, 319 Ft a rozsliszt. A sikér 7-800 Ft, de abból nagyon kis mennyiség kell.
20 dkg aktív kovász teljes kiőrlésű rozslisztből
30 ml langyos, felforralt víz
1.8 dkg só
1 csapott kávéskanál méz
1 csipetnyi aszkorbinsav
1 csapott teáskanál búzasikér
15 dkg fehér (light) rozsliszt
40 dkg kenyérliszt
pici olivaolaj a dagasztótál kikenéséhez.

A lisztet a búzasikérrel átszitálom, elkeverem. A műanyag dagasztótálban a vízben feloldom a kovászt, a sót, az aszkorbinsavat é a mézet. Habverővel keverve adom hozzá fokozatosan a lisztkeveréket, amikor már túl sűrű, kézzel keverem, majd golyóban hengergetem tovább, amíg a tészta összeáll és elválik a tál falától. Megemelem az összeállt tésztát és beolajozom a tálat, majd visszateszem a tésztát a tálba és egy óráig kelesztem. Egy óra múlva négyszer meghajtogatom bevizezett ujjakkal úgy, ahogy a fenti receptben is le van írva, majd 4 óráig kelesztem. 4 óra múlva ismét meghajtogatom egyszer és beteszem a kenyérsütőgép tartályába (amiben nincs benne a keverőlapát). 4-5 óra hosszat kelesztem, majd a tartályt beteszem a kenyérsütőgépbe és elindítom az 1 órás sütőprogramot. Ha megsült, kiveszem és forrón megvizezem, hogy ropogós legyen.
Ilyen módon sütve a teteje nem pirul meg, "hóka" marad, ezt egy nagyon vékony szelet formájában levágom és megeszem.
Je ne suis pas Charlie Hebdo! 2017.02.28 14:11:07
@Petőcz Ferenc: Kétségtelen, hogy sütőben sütve szebb és jobb, de így mindennapi használatra is lehet olcsó, élesztő és adalékanyag nélküli kenyeret sütni - munkába járás mellett is.
Már a "felvágottakat" is itthon készítem. Húsból. Mindenkinek olyat, amit szeret.
Házi tejből aludttej. Ez is nagyságrendekkel olcsóbb mint a joghurt, meg a kefír és legalább tudom, hogy mit eszem.
Zenekart a társadalom metaforájaként többek között olyan ikonikus rendezők használták, mint Federico Fellini (Zenekari próba) vagy Andrzej Wajda (A karmester). A különböző hangszereken játszó zenészeknek (indivumoknak) a sikeres előadás érdekében egyéni törekvéseiket a közösség célja alá kell…..