Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kvarg Lipi

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
“Távozz, Sátán!” – ezek voltak a Normandiában meggyilkolt Jacques Hamel atya utolsó szavai. A tragédia utolsó pillanatait püspöke, Dominique Lebrum idézte fel a 85 éves pap temetésén. Párizs érseke pedig a fővárosban tartott búcsúztatón az iszlamisták istenét az ősi pogány Moloch-hoz hasonlította,…..
Katolikus, református és kisebb egyházakhoz tartozó egyetemista fiatalokat célzott meg a néhány hónapja “Felház” néven indult kezdeményezés, amelynek legfrissebb videójára – amelyben Orbán Gáspár is megszólal – a média is felfigyelt. A sajtóérdeklődés érthetően a miniszterelnök fiának szólt, de a…..
Egy bátor arab férfi mentette meg öt amerikai zsidó fiatal életét Hebronban. A csoport a Pátriárkák sírját látogatta meg a Jeruzsálemtől délre fekvő városban, amikor egy kereszteződésnél rossz irányba fordultak, és Hebron arab negyedébe tévedtek. Mielőtt kijutottak volna,…..
Két éven belül elméletileg képessé válunk arra, hogy egy donor teljes testét átültessük. "A fej nem csak egy konzervdoboz, ami arra van, hogy az agyunkat tárolja. Ha leszedik, és átrakják egy új testre, az megváltoztathatja az ember teljes személyiségét, gondolkozásmódját és…..
Kvarg Lipi 2015.03.04 23:34:16
@igazi Ténytár: Nem igaz, hogy nem változik semmi a szívátütetés után!

"Szívátültetett betegeknek nem egy esetben jelentősen megváltozik a karaktere, a mentalitása. A családjuk lepődik meg ilyenkor a legjobban. Egy ember, aki a szívátültetés előtt irtózott, félt a víztől, folyók, tavak közelébe se ment, szívátültetés után elkezdett úszni, és fél év alatt annyira megkedvelte a vizet, hogy hajót vett magának. Kiderült, hogy a donor vitorlásversenyző volt. Egy másik beteg a műtét előtt pörgős, nyughatatlan, mindig úton levő ember volt, az új szívvel azonban lenyugodott, és otthonülő, sakkozgató ember lett belőle. Pont ilyen volt a donor is."

Ebből a cikkből idézem Borod Elek szívsebészt, érdemes elolvasni:
www.hetek.hu/interju/200306/dr_bodor_elek_professzor_a_szivatultetes_hazai_atyja
Kezdésként engedjetek meg egy szubjektív véleményt annak a vitának a margójára, ami olvasóink között tört ki a Kódjátszma kritika kapcsán. Itt olvasd el, ha még nem tetted. A számunkra feltett kérdések az alábbi témában csoportosultak a szerző Facebook oldalán. Le…..
Kvarg Lipi 2015.02.21 01:59:02
@Fánkból haskarika: Szívemből szóltál! Elég meredek állításnak, mitöbb, erőltetett belemagyarázásnak tartom az írás alaptézisét, miszerint ez a film a drogról szólna. Indokolnám is, de te megtetted helyettem, köszi! :)
Kvarg Lipi 2015.02.21 17:27:23
@I_Isti: Abban igazad van, hogy "nem kell feltétlenül elfogadni, ésszel felfogni egy filmet, a film mondanivalóját ahhoz, hogy hasson, az emberek legbelső részére", és abban is, hogy jó, hogy van egy ilyen blog. Most azonban szerintem a "mire gondolt itt a költő" esetével állunk szemben. A poszt szerzője szerint ez a film a drogokról szól (mert a példaképnek felhozott zenészek drogosok voltak, illetve mert a dobolás felpörget), mikor könnyen meglehet, hogy a rendezőnek egyáltalán nem az volt a célja, hogy a filmet néző tömegeket tudat alatt a drogozás elfogadására ösztönözze. A bibliai történeteket is lehet ezerféleképpen értelmezni, de sokszor az értelmezések jelentős része csak okoskodás.
Drábik János bearanyozta a reggelünket. A kuruc.info number one hivatkozási forrása, az összeesküvés-elméletek hazai pápája, a Jobbik udvari történésze, aki saját bevallása szerint “szélsőjobboldali-balliberális-antiszemita-zsidó, aki ráadásul még szabadkőműves…..