Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ortodoxa

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elérkezett a teljes gátlástalanság ideje, miután tegnap reggel kopaszok megakadályozták  Nyakó István szocialista politikust abban, hogy beadja a boltok vasárnapi zárvatartásáról szóló népszavazási kezdeményezését. Az index kiderítette, hogy a kopasz férfiak egy csoportja a civil életben is…..
Nagyon úgy fest, hogy második nekifutásra sem jut el odáig az ellenzék népszavazási kezdeményezése a vasárnapi boltbezárással kapcsolatban, hogy megkezdődjön az aláírásgyűjtés, mivel egy „szemfüles” magánszemélynek ismét sikerült megelőzni beadványával az MSZP-t, amely…..
ortodoxa 2015.11.03 18:27:43
@Kormánymeghízott Államcickány Úr: jaj mekkora szívás hogy előre kell gondolkodni egy napot! Talán még fáj is neked, nem? :) Legalább akkora, mint lehúzni szabadnapon 12 órát a szaros pénztárgép mögött.
ortodoxa 2015.11.03 18:28:50
@atpijkamo: az éjszakát aláírom, az tényleg elég zűrös. Van amikor túl hosszú a napom, és akkor kb felköthetem magam tényleg.
ortodoxa 2015.11.23 12:35:47
@Jude: végre van, aki gondolkodik is!
Az elmúlt hetekben Brüsszel ismét odacsapott a Fidesz mutyi és havertámogató politikájának, amikor egyrészt felfüggesztették az élelmiszerlánc-felügyeleti díjat és a dohányadót, másrészt befagyasztották az útépítéshez kapcsolódó támogatásokat a versenyellenes magyar szabályozás miatt.  Az Európai…..
ortodoxa 2015.08.06 11:07:26
@s: agyatlan faszparasztozik, közben meg soha nem olvas el semmit:

www.elelmiszer.hu/cikk/ok_lettek_az_ev_boltja_2015_verseny_gyoztesei?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201508

vs.hu/gazdasag/osszes/spar-tesco-cba-lidl-ennyibe-kerul-a-teli-kosar-0729

Még a szakma szerint is a legolcsóbb és legszebb boltokat a CBA üzemelteti, erre varrjál gombot.

A Tesco kommunikációs hadjáratának a része, hogy lejáratni a legfőbb versenytárs CBA-t. Akik meg nem képesek önálló gondolkodásra, azok beszopják a mesét.
ortodoxa 2015.08.23 15:14:57
@maxell a hazát google dollárokra váltott birka: mivel soha nem számoltad ki még pontosan, úgy, hogy leírod papírra, összeadod, összeveted - mint ahogy ezek a rendes, komoly kutatások készülnek -, ezért joggal feltételezhetem azt, hogy a negatív érzelmeid erősen befolyásolhatják ezt az érzetet.

Komolyan, egyszer állj neki egy ilyennek, saját magad, és végezd el. Addig csak fölösleghes szócséplés az egész. A számok azok, amik nem hazudnak.
Az aktívan fogyasztó népesség egyik fele él-hal a matrica- és pontgyűjtős hűségakciókért, a maradéknak meg esze ágában sincs a kis biszbaszokkal szerencsétlenkedni. Utóbbiaknak sokszor igaza is van, mert ezek egy része tényleg átvágós-lenyúlós-beetetős fajta, de vannak…..
Hétfő reggel van, de azt hiszem nyugodtan kioszthatjuk az eheti Tuskó Oszkárt. Bp.1125 Nógrádi úti CBA 2015 05.09. Mikor felhívtam az eladó figyelmét a penészes árúra azt válaszolta,hogy még nem járt le a szavatossága! Ez akár igaz is lehet,de az sem szokta őket…..
Régóta nem titok, hogy Orbán Viktor és kormánya mesterséges eszközökkel igyekszik csökkenteni a külföldi áruházláncok dominanciáját, miközben előnyös helyzetbe igyekszik hozni a kormányhoz közel(ebb) álló, hazai kereskedelmi láncokat. Ezt láthattuk az egyetlen racionális…..
ortodoxa 2015.04.26 11:16:31
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: na akkor itt az a felmérés, pontosan szépen idézzük:

fn.hir24.hu/penzugy/2015/02/12/brutalisan-alulfizeti-dolgozoit-a-cba/

Eszerint pl a CBA központi boltjai teljesen átlagosan fizetnek, csak a faluszéli kis tengődő boltok kapják a helyi képviselőktől az alacsony bért, mert nyilván nincs miből többet adni. Ez rontja a cég átlagát.

Ezzel szemben a német Metro, ami gigantikus városi hipermarketekben utazik kizárólag, a második legszarabbul fizető. Szarabbul fizetnek, mint a városi CBA-k.
ortodoxa 2015.04.29 07:21:27
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: igen, ez is mutatja, hogy nincs értelme általánosítani. Van multi, ahol jobban fizetnek, és van, ahol szarabbul. Van magyar üzlet, ahol jobban fizetnek, és van, ahol szarabbul. Nyilván csomó mindentől függ.
ortodoxa 2015.04.24 09:48:35
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: nem, bankkártyaterminálra itthon sem lehet kamerát irányítani, Péterfalvy ennél sokkal kevesebbért is megbasz súlyos tízmilliókra.

De ez a botrány csak egy csepp a tengerben, a német láncokban dolgozók folyamatos alázásáról és kizsákmányolásáról száz és ezer cikk, tényfeltárás született már Európa-szerte.

De mondjuk az angol Tesco a mindennek a teteje, ha beírod a keresőbe, hogy "Tesco botrány",elképesztő ügyek és elképesztő nagyságrendek jönnek elő.