Regisztráció Blogot indítok
Adatok
martinis csajszi

7 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azt gondolom, hogy a fokozódó menekültügy egyre fontosabb témává válik akár a kocsmai beszélgetésekben is. Vannak, akik elpoénkodják, vannak akik hasznot akarnak húzni belőle, vannak, akiket nem érdekel és vannak, akik átélik. Az biztos, hogy mindannyiunk élete radikális…..
Néhány nappal ezelőtt 5 olyan dolgot osztottam meg Veletek, melynek betartásával elkerülhetőek az otthoni élelmiszer eredetű fertőzések, megbetegedések. Mivel 10-et ígértem, következzen az 5 további aranyszabály a házi ételkészítést illetően. 6. Különítsétek el a…..
Mielőtt bárki megijedne a cím láttán, hogy ez valami borzasztóan komoly, és unalmas téma lesz...nem lesz az. Csak néhány alap dolgot szeretnék ismertetni ezúttal, aminek segítségével elkerülhetjük a különböző élelmiszerek okozta fertőzéseket, betegségeket otthon. Mert akár…..
martinis csajszi 2015.06.17 19:33:51
@Segna: Kedves Segna!
Ha nem tetszik a stílus nem kell olvasni, lehet 'lapozni'.
Szerintem egy 12-15 éves ezekkel a dolgokkal baromira nincs tisztában, sőt sokszor a felnőttek sem. Nem vagyok kislány, kösz a feltételezést. Egyébként nekem pedig a te stílusod nem tetszik. Ennek ellenére úgy gondolom, ma is le fog menni a nap.
A rosszul kezelt tojás??? Na, itt nem is értem, mire akarsz kilyukadni. A tojást alaposan meg kell mosni felhasználás előtt, hogy ne maradjon a felületén Salmonella, alapvetően viszont steril nyersanyagról van szó. A kint hagyott tejbegríz, főtt tészta vagy rizs felületén viszont a B. cereus könnyen elszaporodik, ami igen, a finomkodást mellőzve hányást, hasmenést okoz. Ez is az ételfertőzés egy fajtája. Csakhogy ezt is könnyen ki lehet védeni....erre szerettem volna rávilágítani.

Nem azzal van a baj, hogy kritizálsz, mielőtt felhúznád az orrod, és egy 'plázaicának' vagy tudom is én, minek titulálnál. A stílusoddal van a gond, öcsém, a stílusoddal....mert ez nem építő jellegű, hanem direkt bántó, lehúzó. És nagyon nem szimpatikus.
Következzen egy olyan téma, ami talán kevés ember kivételével szinte mindenki fantáziáját izgatja. Igen, az élelmiszeripar egyik szuper találmányáról van szó, a csokoládéról. Ennek történeti háttere egyébként messzire nyúlik vissza, azonban a mai, 21. századi embert ezt…..
Most, hogy a pasik kimentek beszéljünk a ..... na jó, nem a hüvelygombáról, inkább a vitaminokról. És a pasiknak nem is kell kimenniük, hiszen akármilyen kemények is, a vitaminokra nekik is szükségük van. Mert megfelelő vitamin ellátás nélkül a kertásás sem megy úgy vagy a…..
Mindennap tanul valami újat az ember. Ma éppen bevásárlás közben ért a felismerés: a 1,5%-os tejek nem tejből vannak. Hát miből, öcsém? Búzából? Félre értés ne essék: NEM azzal van a bajom, hogy nincs képben az illető, hanem AZZAL, hogy nem ért hozzá, de osztja az észt,…..
Úgy tűnik, mostanában megéri nekem kommentelni, köszönöm:) Szóval jött egy komment, hogy ne azt az edzést csináljam, amit hajnalban hirtelen felindulásból szerettem volna. Én is belenéztem és végül megfogadtam a tanácsot - és ki is derült, hogy jól tettem. Helyette ezt…..
martinis csajszi 2015.02.14 20:04:28
Egy átlag boltba belépve élelmiszerek tömkelege kívánkozik a kosarunkba, egyre menőbb a "tudatos vásárlás", na meg a clean eating, a neten szörfölve rengeteg infot találunk arról, melyik élelmiszert nem kellene soha fogyasztanunk, mennyire rossz a tojás, vagy éppen miért való a…..
Remélem minél többen érdeklődtök majd a kis irományaim iránt, és hasznosnak találjátok őket! ;) Martinis csajszi..