Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nagymackó

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A kérdés maga jellegzetesen jobboldali istenkáromlás, de ugorjunk most át ezen. (Az, hogy a nacionalizmus legkésőbb száz éve nálunk is bekebelezte Krisztust meg a katholikosz egyházat, és az ilyen kérdések elől nem fut el visítva a nagyérdemű, hanem inkább könnyes szemmel dalol…..
(A mai Fővám téri beszédem) Barátaim! Nagyon sok dolgunk van. Nehéz lenne sorrendet felállítani közöttük, de előbb-utóbb szembe kell néznünk valamennyi tennivalónkkal, hiába odázzuk őket. Eljött az idő! Először is tudnunk kell hova tartunk, mivé akarunk válni. Kerítsünk…..
Útlevelet kérnek tőled Magyarország határain. És előtte napokon keresztül kell sorba állnod a 90 napos EU-vízumért. A kirakatokból elfogy a nyugati árucikk, viszont a helyükbe egyre több Putyin-, Orbán- és Rogán-fotó kerül. A kormányhivatalokban ismét bűnözőként kezelnek…..
A 18. század végén a nagy angol politikust, emberbarátot és evangéliumi keresztényt, William Wilberforce-t állítólag azzal bírta rá barátja, a későbbi miniszterelnök, William Pitt, a rabszolgaság elleni harc felvállalására, hogy nem is olyan rosszak az esélyei, mint hinné. Csak…..
Nagymackó 2015.02.16 06:01:21
@unionista: nem rossz. Gondolom ezt a modellt több éve érleled.Romsics Ignácnak is van hasonló alternatív ötlete a polgári Magyarországra. Januárban majdnem meg tudtam személyesen is beszélni vele az alapgondolatait...
Nagymackó 2015.02.16 10:35:33
@unionista: És mit szól az elképzeléseidhez a PKP?
Az elmúlt 10 évben többször azért nem léptem be a közéletbe, mert a közéleti kultúra olyan mértékben van negatív hatással az emberre, hogy előbb vagy utóbb elvtelen alkukba kényszerül. Valahogy az volt az egészről a gondolatom, hogy csak úgy lehet itt valami értékes dolgot alkotni, ha megváltoztatjuk a közéle kultúráját. A te gondolataid is ebbe az irányba tartanak... Vajon van - lesz -e , olyan mozgalom, ahol ezt tűzik ki célnak, és nem csak az elit leváltását? Nem tudom... Mindenesetre kezdem érteni, hogy miért vagy sokszor ennyire provokatív ezen az oldalon .
Nagymackó 2015.02.16 12:14:49
@unionista: Most már csak az a kérdésem, hogy vajon ki lehetsz te az Unionista márkanév alatt? :)
Az a vicces ebben az álnév alatt irkálásban, hogy elképzelhető akár az is, hogy személyesen már régóta ismerjük egymást valahonnan:)

Akkor neked mindegy, hogy a FIDESZ most fél ( egész ) diktatúrát épít ki? Ez belefér az értékrendszeredbe?